Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.09.2023 00:00 | PR články
PR článok

365.bank rozšírila svoje portfólio dlhopisov. Uvádza nový dlhopis s výnosom až 5% ročne

Po troch predchádzajúcich úspešných emisiách nezabezpečených dlhopisov, tzv. MREL, ktoré umiestnila 365.bank na zahraničných trhoch, prináša aj štvrtú.

Ide o emisiu v objeme 12,5 miliónov eur, ktorá je historicky po prvýkrát určená retailovým klientom. Menovitá hodnota jedného dlhopisu je 30 000 eur s výnosom 5% p.a. a trojročnou splatnosťou. Prostriedky z emisie budú použité na financovanie obchodných aktivít banky.

MREL dlhopisy vydávajú banky za účelom splnenia požiadaviek na vlastné zdroje a oprávnené záväzky emitenta. Ide o regulatórnu povinnosť, v zmysle ktorej  365.bank v predchádzajúcich rokoch úspešne umiestnila už tri emisie. Išlo o senior nezabezpečené dlhopisy MREL v celkovej výške 125 miliónov eur, na ktoré nadväzuje aktuálnou emisiou v objeme 12,5 milióna. Kým však do prvých troch emisií mohli investovať výlučne korporátni investori, dlhopisy z aktuálnej emisie sú určené pre retailových klientov.

„365.bank v čase svojich historicky najlepších hospodárskych výsledkov vytvára priestor podieľať sa na ďalších úspechoch banky aj fyzickým osobám. MREL dlhopisy, ktoré sú určené spravidla zahraničným investorom a korporáciám prinášame v najnovšej emisii retailovým klientom, tj. fyzickým osobám. Naši klienti sa tak môžu podieľať na našich úspechoch spoločne s nami s veľmi zaujímavým až 5 %-ným ročným výnosom,“ hovorí Andrej Zaťko, CEO 365.bank.

V prípade MREL dlhopisov sa jedná o konzervatívny typ cenného papiera, a tak je investícia určená pre neprofesionálnych investorov. V čase vysokej inflácie navyše môže byť vhodným nástrojom na zhodnotenie voľných finančných prostriedkov a diverzifikáciu portfólia. Menovitá hodnota jedného dlhopisu je 30 000 eur s výnosom 5% p.a. a s trojročnou splatnosťou. Dlhopisy budú voľne obchodovateľné na Bratislavskej burze.

V nasledujúcich rokoch banka plánuje lineárny nárast emisií nástrojov oprávnených pre MREL. V súčasnosti pritom plní a vysoko prevyšuje regulatórne požiadavky na vlastné zdroje, aj na kombinovaný kapitálový vankúš. Minulý rok uzavrela so 60 %-ným nárastom zisku na úrovni viac ako 93 mil. eur, čím prekonala priemer sektora.


S investovaním do dlhopisov je vo všeobecnosti spojené riziko. Na rozdiel od vkladových produktov, dlhopisy nie sú chránené Fondom ochrany vkladov. Viac info na https://365.bank/investori

O 365.bank:
Sme banka pre dnešných ľudí. Prinášame bankovníctvo, ktoré je v digitále postavené na princípe „mobile first“. Do pobočiek prinášame nový, neformálny model obsluhy klienta, založený na priateľskom vzťahu. Produkty a služby vytvárame tak, aby boli pre klientov jednoduché a príjemné na používanie. Viac na www.365.bank.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Detské pohotovosti čakajú nepopulárne opatrenia.
Veľké zmeny: Ordinačné hodiny na detských pohotovostiach sa skrátia! Takto budú fungovať
Prečo Česi tak málo sexujú?
Foto
Znepokojivý výsledok prieskumu u Čechov: Čo sa to s nimi deje?!
Kometárna guľa CG4
Foto
Teleskop zachytil vo vesmíre niečo neuveriteľné: Vidíte to tiež? FOTO vám vyrazí dych
New York, USA - June 17, 2019: Image of the front of the Lego store situated on the Rockefeller Plaza.
Foto
Nové modely stavebníc LEGO: Aha, čo si môžete poskladať! To musíte vyskúšať
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Rusko za všetko zaplatí, a to doslovne: USA sa o to môže postarať, tvrdí americký minister Blinken
Sexi atlétka dráždi fanúšikov: Postup na olympiádu oslávila v bikinách!
Vlajka Maďarska (ilustračná fotografia).
EÚ odklepla nový migračný pakt: Maďarsko sa búri! Škodlivé a nerozumné... tvrdia
(ilustračné foto)
V Írsku chcú klepnúť po prstoch fajčiarom: Rázne rozhodnutie, pozrite sa, čo vymysleli
Britský kráľ Karol III.
Foto
Kráľov PRVÝ oficiálny portrét uzrel svetlo sveta: Wau! Čo si o ňom myslíte?
Jedna z leteckých bômb zasiahla 15-poschodový bytový dom v Charkove.
Okamihy hrôzy v centre Charkova: Na mesto dopadli bomby, počet zranených narastá
Obrovský požiar pri Bratislave.
Aktualizované
Pri Bratislave vypukol OBROVSKÝ požiar: Hustý dym je vidieť na kilometre!
Autobus vezúci farmárov sa zrazil s osobným autom.
Foto
Tragická nehoda! Autobus na Floride sa zrazil s autom: FOTO naháňa hrôzu