Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.09.2023 00:00 | Nové Časy | Auto Moto
Sponzorované

Prichádza úplne nový Peugeot E-3008

Do roku 2025 bude Peugeot ponúkať najširšie portfólio elektrických áut zo všetkých veľkosériových značiek v Európe.

Peugeot transformoval E-3008 a z hľadiska kreativity posunul jeho dizajn, potešenie z jazdy a aj elektrický výkon na úplne novú úroveň. Aktuálny Peugeot 3008 je bestseller, ktorý za ostatných 7 rokov oslovil viac ako 1 320 000 zákazníkov v 130 krajinách. Peugeot pokračuje vo svojej ambícii ponúknuť elektrickú alternatívu v celom svojom modelovom rade už v roku 2025 a do roku 2030 predávať všetky svoje modely v Európe výlučne so 100 % elektrickým pohonom.

Otvoriť galériu
Zdroj: Peugeot

Dojazd až 700 km

Peugeot E-3008 je prvým modelom, ktorý využíva úplne novú platformu STLA Medium od Stellantisu, posúvajúcu značku na vyššiu úroveň. Táto inovatívna platforma bola navrhnutá tak, aby z hľadiska kritérií, ktoré sú pre zákazníkov najdôležitejšie, ponúkla v rámci svojej triedy tie najlepšie parametre: dojazd (až 700 km), čas nabíjania (30 minút), potešenie z jazdy, výkon, efektívnosť, online služby a funkcie (plánovač ciest, inteligentné nabíjanie, nabíjanie externých spotrebičov a aktualizácie na diaľku).

„Next-level“ E-3008 sa bude vyrábať výlučne v závode v Sochaux vo Francúzsku a bude v predaji od februára 2024. Pre sprehľadnenie výberu budú v ponuke dve úrovne výbavy, Allure a GT, s 3 voliteľnými balíkmi a s tromi čisto elektrickými pohonnými jednotkami: 210k, 230k s predĺženým dojazdom (Long Range) a 320k Dual Motor (pohon 4x4). V závislosti od trhu budú dostupné aj hybridné verzie.

„Uvedenie NEXT-LEVEL modelu E-3008 je významným krokom v radikálnej premene značky Peugeot na 100 % elektrickú značku, ktorá stanovuje nové kritériá v oblasti dizajnu, radosti z jazdy a efektívnosti. Svojím vonkajším vzhľadom, skvelým ergonomickým riešením Panoramic i-Cockpit®, pôžitkom z jazdy a bezprecedentným elektrickým výkonom, NEXT LEVEL model E-3008 posúva Peugeot do novej éry, v ktorej bude francúzska veľkosériová značka ponúkať najširšie portfólio dostupných elektromobilov na trhu,“ hovorí výkonná riaditeľka značky Peugeot Linda Jackson.

Otvoriť galériu
Zdroj: Peugeot

Štyri jazdné režimy

Nový E-3008 je okamžite rozpoznateľný podľa štýlu, spájajúceho SUV so siluetou fastbacku. Vďaka svojim dynamickým a aerodynamickým líniám (Cx 0,28) nový E-3008 spája eleganciu, efektívnosť a priestrannosť. Dynamickosť mačacích línií nového E-3008 pramení aj z vyvážených proporcií vozidla (dĺžka: 4,54 m, šírka: 1,89 m, výška: 1,64 m), ktoré zostáva jedným z najkompaktnejších v kategórii 100 % elektrických SUV v segmente C, pričom poskytuje dostatok priestoru pre cestujúcich a batožinu.

Interiér nového E-3008 ponúka 17 rôznych úložných priestorov s celkovým objemom približne 34 litrov: ľahko dostupné bezdrôtové nabíjanie telefónu v stredovej konzole, chladený úložný priestor pod stredovou lakťovou opierkou, držiak na okuliare v strešnej konzole, držiaky na poháre a priehradku na rukavice. S využiteľným objemom 520 litrov pod zadným plató je kufor nového E-3008 rovnako veľký ako u predchodcu. Nová platforma STLA Medium teraz umožňuje ponúknuť rovnaký objem kufra bez ohľadu na motor.

Otvoriť galériu
Zdroj: Peugeot

Vodič si môže pomocou ovládača umiestneného na stredovej konzole vybrať medzi štyrmi jazdnými režimami, umožňujúcimi optimálne prispôsobenie výkonu E-3008 želaniu vodiča a podmienkam na ceste:

1. Normálny (štandardný) režim. Je to predvolený režim. Výkon a krútiaci moment sú mierne znížené, keď je plynový pedál stlačený na 0 až 70 %, nad 70 % je k dispozícii maximálny výkon a maximálny krútiaci moment.

2. Eco režim. Umožňuje plynulejšiu jazdu so zníženou spotrebou energie vďaka špecifickému nastaveniu plynového pedála, s obmedzeným maximálnym výkonom a krútiacim momentom a zníženým výkonom kúrenia a klimatizácie.

3. Športový režim. Ponúka dynamickejšiu jazdu vďaka špecifickému nastaveniu posilňovača riadenia, akcelerátora a aj prevodovky.

4. Režim 4x4 (ak je ním auto vybavené). Tento režim je k dispozícii pri rýchlostiach do 135 km/h a prenáša výkon na všetky 4 kolesá, keď sa zhorší trakcia a povrch vozovky sa stáva klzkým (sneh, blato atď.).

Nový E-3008, ktorý bol od začiatku navrhnutý ako elektrický model, umožňuje výber z 3 plne elektrických agregátov s nulovými emisiami (certifikácia podľa protokolu WLTP ešte prebieha), ktoré dokážu naplniť očakávania všetkých zákazníkov:

dojazd 525 km, poháňaná jedna náprava, 210 koní/157 kW,
dual motor (verzia s dvomi motormi) s dojazdom 525 km, pohon 4x4, 320 koní/240 kW,
s predĺženým dojazdom 700 km, poháňaná jedna náprava, 230 koní/170 kW.

Otvoriť galériu
Zdroj: Peugeot

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Odpoveď Hamasu na návrh prímeria v Gaze: Takto sa vyjadrili k zásadám USA
Ilustračné foto
Väzni vo Venezuele ukončili týždňovú hladovku: Upozorniť chceli na podmienky v zariadeniach
Muslim rebel with automatic rifle and machine-gun belt
OSN bude viesť tretie kolo stretnutí o Afganistane: Zúčastní sa aj Taliban!
Združenie miest a obcí Slovenska žiada o neprijatie novely zákona: S týmto majú problém!
Petr Janda sa vyjadril kriticky na Karla Gotta.
Známy český spevák Petr Janda si nedal servítku pred ústa: Drsné slová na adresu maestra Gotta!
Ako vidia naše šance známe televízne tváre?
Peter Vavrinský na „staré kolená“ prepadol vášni: Hviezdou dedinského futbalu?!
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
V Doneckej oblasti zahynul ruský novinár: Údajne išlo o útok ukrajinského dronu
Foto
Hamšíkov odkaz pred Belgickom: Pripúšťam senzáciu! Ako bude vyzerať zostava Slovákov?
Young woman tied to a chair in a empty room, hands close up
Rukojemníci v Rostove boli oslobodení: Záchrana si však vyžiadala obete
Úle sa nachádzajú priamo na streche magistrátu.
Váš Tip
Včely na streche magistrátu priniesli prvý med: Čo povedal o nápade skúsený včelár, primátora Košíc nepoteší!
Horskí záchranári pomáhali v noci v Oravských Beskydách: Zablúdili tu traja poľskí turisti
Migrants find shelter from rain and cold weather and warm your hands around the fire.
V Nemecku stúpol počet nelegálnych migrantov: Dorazili bieloruskou cestou