Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.09.2023 00:00 | PR články
PR článok

Poštová banka už ôsmykrát otvára grantový program Nápad pre 3 generácie

Poštová banka už ôsmykrát otvára grantový program Nápad pre 3 generácie. Sumou 40 000 eur, vyčlenených zo zdrojov svojej nadácie, opäť podporí komunitné projekty, ktoré prispievajú k zlepšeniu života v regiónoch a upevňujú spoluprácu troch generácií – detí a mladých, ľudí v aktívnom veku a seniorov.

Vďaka grantovému programu sa za sedem rokov podarilo zrealizovať už 129 unikátnych nápadov naprieč celým Slovenskom, ktoré boli doposiaľ podporené sumou vo výške 210 000 eur.

V dnešnom, rýchlo meniacom sa a často už viac virtuálnom svete, je osobný kontakt a medzigeneračná spolupráca nesmierne dôležitá. Tvorivo strávený čas s ľuďmi okolo nás v reálnom svete, utužovanie vzťahov a vzájomné odovzdávanie si cenných rád či skúseností dokáže obohatiť tak mladú, ako aj staršiu generáciu. Poštová banka dlhodobo zdôrazňuje význam a potrebu medzigeneračnej spolupráce.

„Grant Poštovej banky pomáha upevňovať vzťahy medzi ľuďmi všetkých vekových kategórií, umožňuje generáciám spájať sa, navzájom sa lepšie spoznávať a pomáhať si.  Navyše tiež prispieva k rozvoju regiónov a k zlepšeniu komunitného života v nich. Takmer stotridsať projektov, ktoré sa doteraz vďaka grantu zrealizovali, pomohli ľuďom po celom Slovensku získať nové vedomosti, skúsenosti a zručnosti, prispeli k revitalizácii kultúrnych pamiatok či k zachovaniu tradícií alebo ochrane prírodných hodnôt. Sme radi, že aj vďaka našej podpore sa rodia krásne veci s pridanou hodnotou,“ hovorí Hana Tarabová, správkyňa nadácie.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

O grant sa môžu uchádzať organizácie

O príspevok na podporu realizácie svojho nápadu sa môžu tento rok uchádzať verejnoprospešné a neziskové organizácie, občianske združenia, nadácie, ale aj školy, škôlky, zariadenia pre seniorov, krízové centrá, centrá voľného času či samosprávy. Finančné prostriedky budú poskytnuté na realizáciu projektov, ktoré majú zmysel pre komunitu, budú sa na nich spoločne podieľať minimálne 2 generácie a nápady budú originálne a trvalo udržateľné. „Slováci majú chuť tvoriť hodnoty, o čom svedčí aj fakt, že každý rok dostávame množstvo žiadostí. Nás tento záujem ľudí, meniť svet okolo k lepšiemu, teší a opäť ich v tom radi podporíme,“ dodáva Tarabová.

Projekty z oblasti vzdelávania, športu, kultúry, zdravotníctva, sociálnej pomoci, aktívneho trávenia voľného času, zveľaďovania verejného priestoru, životného prostredia a či ďalších oblastí je potrebné prihlásiť na stránke grantu do 6. novembra 2023.. Nadácia následne vyberie tie najlepšie z nich a rozdelí im spolu až 40-tisíc eur. Maximálna výška finančnej podpory na jeden projekt je 2 500 eur. Pre TOP projekt je navyše pripravená extra suma vo výške 1 000 eur na jeho ešte lepšiu realizáciu projektu. O tom, kto tento bonus získa, bude rozhodovať široká verejnosť, ktorá sa môže zapojiť do hlasovania od 7. do 15. decembra 2023. Bližšie informácie sú k dispozícii na stránke grantu www.pre3generacie.sk.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Pomáhame už ôsmy rok

Za sedem rokov podporila Poštová banka prostredníctvom nadácie vďaka programu Nápad pre 3 generácie129 projektov z rôznych kútov Slovenska sumou spolu 210 000 eur. Naposledy rozdelila peniaze z grantu pre dvadsaťdva projektov, ktoré získali prostriedky na realizáciu najrôznejších nápadov – od obnovy kultúrnych pamiatok cez rozvíjanie folklórnych tradícií, revitalizáciu amfiteátra, výsadbu zelene, vzdelávanie až po budovanie pozitívneho vzťahu ku knihám a literatúre či nákup rikší, na ktorých môžu mladí voziť seniorov.

Svätý Jur získal peniaze na obnovu národnej kultúrnej pamiatky Hrad Biely Kameň, pričom sa na revitalizačných prácach mali podieľať všetky tri generácie.  Obec Cerová použila financie na rozprávkovú aleju s medonosnými drevinami, ktorej výsadba spája malých aj veľkých. V Rimavskej Sobote bol grantom podporený vznik Detskej univerzity, v  Holiciach sa prostriedky z grantu použili na zelenú knižnicu v parku a Kláštor pod Znievom získal finančnú podporu pre Znievkovu pokladničku s cieľom prehlbovať finančnú gramotnosť. Obci Ulič poslúžili peniaze na vzdelávacie aktivity zamerané na zachovanie kultúrneho dedičstva regiónu a na zaškolenie staršej generácie do práce s technológiami. V minulosti mohli tiež vďaka grantovému programu vzniknúť aj komunitné záhrady, včelie úle, kreatívne dielne či kurzy podporujúce ľudové remeslá.

Projekty, ktoré doposiaľ získali podporu vďaka Nápadu pre 3 generácie, tak pomáhajú zvyšovať kvalitu života v komunitách naprieč celým Slovenskom a spájajú hravosť detí, zanietenosť a angažovanosť dospelých a skúsenosti starších.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


water drop dripping from the tap and water shortage
Používanie vody podľa pravidiel: Katalánsko pristúpilo k vážnym krokom, po mesiacoh prišla nádej
Biely dom (ilustračná fotografia).
Biely dom pení: Uzavretie hraničných priechodov do Pásma Gazy je neprijateľné, tvrdia
Foto
Ramsay po generálke s USA: Som hrdý na všetkých hráčov!
Americký prezident Joe Biden.
Joe Biden dvíha varovný prst: Hrozí, že ľudia nebudú poznať pravdu, tvrdí
(ilustračné foto).
Nemci chcú mať obranu krajiny vo vlastných rukách: V hre je obnova povinnej vojenskej služby
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie