Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.09.2023 06:00 | Prominenti | Nový Čas Víkend
Foto

Pre Puškárovú je prvý školský deň emotívnou záležitosťou: Čo cítila po zistení sladkého tajomstva?

Po dvojmesačných prázdninách si v pondelok zasadnú deti opäť do školských lavíc. Zvonček po prvýkrát zazvoní aj najmladšiemu synovi moderátorky Zlatice Švajdovej Puškárovej (46). Šesťročný Adamko bude navštevovať súkromnú anglicko-slovenskú školu, ktorá otvára inovatívnu triedu a malý prváčik sa na vyučovanie už veľmi teší.

Fotogaléria
21
fotiek v galérii

Váš najmladší syn Adam ide po prvýkrát do školy. Teší sa?

Už dlhšie žijeme tým, že ide do prvého ročníka. Jeho radosť je znásobená aj tým, že jeho starší brat Leo chodí do tej istej školy. Adamko tam chodil aj do škôlky, takže presne vie, kam ide, akých má kamarátov, pretože mnohí automaticky prechádzajú do tejto školy tiež.

 

Ako to prežívate vy?

Intenzívne myslím na obdobie, keď do školy išiel prvýkrát Leo. Neuveriteľne rýchlo to ubehlo a je to pre mňa symbolické aj preto, že v prvý deň jeho nástupu som zistila, že som tehotná s Adamom, takže to bolo také silné a pekné. S Leom to bolo celé euforické, predsa len prvé dieťa, okolo ktorého sme robili všetky možné ceremónie. (smiech) Tieto druhé deti už tak plávajú životom. Uvedomujem si, že som to veľmi chcela zažiť ešte raz, tak sa teším, že môžem.

Pre obe deti ste vybrali anglicko-slovenskú súkromnú školu. Prečo?

Som náročná na vzdelanie. Myslím si, že vzdelanie ako také a predovšetkým jazykové je asi jedna z mála vecí, ktorá nepodlieha inflácii. (smiech) Žiaľ, práve školstvo tradične nebýva prioritou našich vlád, pritom je to základ formovania spoločenských hodnôt. Študovala som na taliansko-slovenskom bilingválnom gymnáziu a dodnes to je pre mňa veľká pridaná hodnota vo všetkom, či už vo filozofii, v kultúre, jazyku... Hovorím plynule anglicky a taliansky a je to skvelý pocit, ktorý prináša aj zdravé sebavedomie v komunikácii. Na jazyky mám preto vysoké nároky, ale zároveň chcem, aby to bolo v rovnováhe aj so slovenčinou. Priznám sa, že neuznávam iba výlučne model cudzieho jazyka. Táto škola nám vyhovuje a je skvelá vo všetkých ohľadoch. Tým nechcem povedať, že štátne školy nie sú kvalitné. Vždy je to ovplyvnené aj učiteľmi, ktorých máme v školstve výborných, žiaľ, veľmi zle ohodnotených. Pri našom výbere zohrávalo úlohu veľa faktorov a nakoniec som rada, že chlapci sú spolu.

 

Tešíte sa na to, že znovu sa budete so synom učiť čítať a písať, alebo to robí váš manžel?

Toto je moja parketa. Adamko je však veľmi bystrý a šikovný. Myslím si, že je do školy pripravený. Naozaj si svoje deti užívam a za tých jeho šesť rokov máme za sebou krásny spoločný príbeh. Na škole, kde je prijatý, sa otvára špeciálna prvá trieda, ktorá je „taká revolučná“, pretože sa tam aplikujú nové modely odobrené aj ministerstvom školstva. Adamko tam robil dve kolá výberových prijímačiek. Je to zamerané aj na stratégie a inovácie. Celý koncept je veľmi zaujímavý, tak som si povedala, že to vyskúšame, a som v očakávaní, čo to prinesie. Mnohí si to možno neuvedomujú, ale žijeme na začiatku úplne novej éry, ktorá mimoriadne zasiahne aj vzdelávanie.

 

Aké predmety Adamka najviac zaujímajú? Pomôže mu starší brat s úlohami? Spomína si moderátorka na svoj prvý školský deň? 

Viac sa dočítate v Novom Čase víkend

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas víkend, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Bujaré oslavy v šatni! Obrovská radosť hráčov Látok: Malá dedinka vyhrala Prezidentský pohár
Neobyčajná záchrana: Muži si v priehrade všimli uviaznuté zviera. S týmto však nerátali
Muži si v priehrade všimli uviaznutého psíka: Keď podišli bližšie, nastalo prekvapenie! Ako mu pomohli?
Dnešní zlodeji sú veľmi kreatívni.
Zlodej našiel vynaliezavý spôsob, ako kradnúť: Bizarnosť zachytila kamera!
 Americký minister obrany Lloyd Austin
Amerika pozastavila dodávku bômb: Vážne obavy! Čo sa deje?
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Blanár odišiel na pracovnú cestu na Cyprus: S kým sa tam stretne?
(ilustračné foto).
Počasie sa bude opäť blázniť: Čakajú Slovensko znova mrazy?!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
Poľsko oznámilo nové hekerské útoky skupiny spojenej s Ruskom
Britský minister zahraničných vecí James Cleverly.
Británia vyhostí ruského úradníka: Tvrdí, že je nedeklarovaným dôstojníkom vojenskej rozviedky
Kto mu dal vodičák? Šofér chcel obehnúť auto sprava, no doplatil na to. Mal šťastie, že prežil
Vodič sa chcel vyhnúť kolóne nevyberaným spôsobom: Uvidíte, ako skončil, nebudete ho ľutovať!
Milan Majerský - predseda KDH
Majerský ku Dňu víťazstva nad fašizmom: Násilie a nenávisť mať v našej spoločnosti miesto
Ray Houghton
Foto
65-ročný kulturista si nechal potetovať celé svoje telo: Nechal si začierniť aj ... Penis?!
Európsky parlament v Štrasburgu
Vzdala to! Jedna kandidátka odstúpila z boja o europarlament