Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.08.2023 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Záhadné úmrtie mladej fitnesky († 28)! Mama prehovorila: Dajanku sme našli mŕtvu vo vani

Mala kariéru, lásku a o svoje šťastie sa rozhodla podeliť aj s ostatnými. A hoci pomáhala, kde mohla, jej už pomôcť nedokázali. Dajana Dulovcová († 28) od svojich 16 rokov cvičila a roky sa živila ako fitnes trénerka. Svoj život však zasvätila nielen športu.

Pomáhala iným

Dajanina mama úplne vylučuje, že by si chcela zobrať život. „Mala to najšťastnejšie obdobie, aké si len mohla želať. Mala skvelého priateľa, ten ju tak veľmi miloval, tak veľmi mu ona zmenila život. Aj mi povedal, že by si ju chcel vziať za ženu. Maľovala obrazy, piekla torty, milovala kone a príroda bola jej resetom,“ hovorí Ivona, ktorá bola na dcérku veľmi pyšná. Jedným dychom dodáva, že bola športovkyňa telom i dušou. „Niekedy sa až preceňovala. Chodila k nám na bicykli alebo prišla behom, mala kopec aktivít,“ vyratúva mama. Ju samotnú však dojalo nielen to, ako sa Dajana snažila žiť zdravo, ale aj to, ako pomáhala ľuďom v núdzi.

 

Do neba s koňmi

Pred pár dňami takto z ulice dostala muža so smutným osudom. „On bol zrejme posledný, s kým bola. Keď prišla k nám a povedala, že chce pomôcť bezdomovcovi, lebo má ťažký príbeh, strašne nás to dojalo, bola som na ňu pyšná. Našla ho pred obchodom, vypočula si ho a rozhodla sa mu pomôcť, rozbehla zbierku. Umiestnila ho do ubytovne, ktorú mu zo zbierky zaplatila, kúpila mu oblečenie i obedár,“ spomína mama, ktorá bola hrdá na to, ako ju vychovala.

Žiaľ, teraz už bude Ivona navštevovať iba jej hrob. Dajanu odprevadili blízki na večnosť v utorok popoludní. Posledná rozlúčka bola mimoriadne emotívna, keď ju prišlo odprevadiť aj sedem koníkov, ktoré tak veľmi zbožňovala. „Všetky boli osedlané, len ten jej išiel za ňou sám,“ uzatvára mama, ktorá ani len netuší, ako bude teraz bez svojej milovanej dcérky žiť.

 

Čo sa mohlo stať?

Viliam Dobiáš, lekár záchranár

- Zaujímalo by ma, či tam mala nejaký plynový spotrebič alebo niečo také, to by mohla byť intoxikácia oxidom uhoľnatým. Keby zaspala a v spánku by sa zošuchla pod hladinu, tak by sa rozkašľala. Ak by začala stúpať voda, prebrala by sa. Zaspanie by neviedlo k utopeniu. Mohla dostať napríklad epileptický záchvat alebo mohla mať poruchu v rámci vodivého systému srdca, srdce sa vtedy môže zastaviť. Stáva sa to aj mladým ľuďom, že hokejista z ničoho nič odpadne na ihrisku a potom napíšu, že v nemocnici skonštatovali smrť - aj bez nejakého úrazu, zrážky a pod. Príčina je však zastavenie srdca. Mohla by to byť ešte embólia po nejakom zranení, ak mala niekde v cieve krvnú zrazeninu, tá sa mohla odtrhnúť.

späť
Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: šiš, irs

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Netypická príprava Kanaďanov na štart MS: Namiesto tréningu výlet na Slovensko?
Shakira
Shakira ako PODVODNÍČKA?! O speváčke padlo rozhodnutie, na ktoré všetci čakali
Peter Pellegrini a Zuzana Dolinková počas tlačovej konferencie v priestoroch Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosvelta v Banskej Bystrici.
Poslanci začali mimoriadnu schôdzu: Opozícia chce odvolať Zuzanu Dolinkovú
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Rokovanie o návrhu na odvolanie Martiny Šimkovičovej sa blíži: O čom rozhodli poslanci už teraz
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko chystá veľké cvičenie, týka sa aj jadrových zbraní: Cynická reakcia Putina
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Deň Európy: Takto si ho pripomenuli poslanci NR SR, koho to bol návrh?
Man drinking alcohol while driving in his car
Jazdiť pod parou sa nevypláca: Muži zákona odhalili rovno dvoch nezodpovedných šoférov
Sad girlfriend sitting on bed edge, holding her legs after fight, her partner is lying in bed in background, his face is lit by smart phone
Toto by nechcela zažiť žiadna žena: Manželova reakcia na jej NAHÉ telo vám zvýši tlak!
Minister spravodlivosti SR Boris Susko.
Susko o kontrole na Najvyššom súde SR: Ministerstvo spravodlivosti nežiadalo žiadne súdne spisy
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa stretol s predsedníčkou europarlamentu: MRAZIVÉ, čo sa udialo na konci konferencie
Ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová.
Odvolanie ministerky kultúry Šimkovičovej: Vláda uviedla stanovisko k opozičnému návrhu
Closeup shot of a man getting his hair cut at salon
Muž sa dozvedel od svojho barbera zdrvujúcu správu: To, čo mu napísal, by rozplakalo každého