Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.08.2023 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Ady Hajdu oslávil životné jubileum: Vedeli ste, že trpí dyslexiou? Je to náročné, priznáva herec

Začiatkom augusta oslávil šesťdesiatku. Stále usmiaty herec Ady Hajdu (60) si dal k narodeninám darček - cestu do Thajska so svojou rodinou - manželkou Janou a deťmi Dominikou a Romanom. Prezradil nám, čo si tam uvedomil, aké najkrajšie chvíle vo svojom živote doteraz zažil aj recept na šťastné manželstvo.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Ako sa cítite ako čerstvý šesťdesiatnik?

Prvú oslavu už mám za sebou. Bola na golfovom ihrisku v Lomnici s našimi úspešnými hokejistami a v rámci nej sa vyzbierali aj peniaze na dobrú vec a pre tých, ktorí našu pomoc potrebujú najviac - deti. Netreba zabúdať, že v každom z nás je dieťa niekde ukryté. Po takejto oslave nemôže byť ani nikomu zle, aj napriek tomu, že trvá do skorých ranných hodín. (smiech) No a bude to pokračovať. Bohužiaľ, máme v divadle ROH - je to taká naša organizácia, v rámci ktorej sa skladáme, keď má niekto narodeniny. Jej šéfom je Peter Šimun a keď neurobím oslavu, nedostanem odmenu. Ďalšia bude v mojej obľúbenej kaviarni a, samozrejme, doma. Podľa mňa budem oslavovať tak pol roka, lebo mám strašne veľa kamarátov. A ako sa cítim? Rána bývajú niekedy kruté a všetko ma bolí. Hlava ešte stále spolupracuje a vždy prehovorí telo, aby vstalo, okamžite niečo robilo, aby išlo do práce, pripravovalo sa a učilo stále niečo nové.

 

Ale také jubileum treba poriadne osláviť...

Áno. Moja mama vždy hovorila, že uvidí, či dožije a od päťdesiatich rokov šetrila na pohreb. Dožila sa krásnych 89 rokov. Ja budem šetriť odteraz a uvidíme. (smiech)

 

Korienok máte po nej teda veľmi dobrý...

Dobrý, je to v poriadku.

Nedávno ste sa vrátili z dovolenky v Thajsku, ktorú ste si dali práve k narodeninám...

Boli sme tam s rodinou mesiac. Až tam som si uvedomil, že hoci sú miestni strašne chudobní, vedia byť veľmi šťastní aj v biednej každodennosti. Máme sa od nich ešte veľa čo učiť. Najmä to, že maličkosti a pocity šťastia z bežných vecí definujú náš život. Robíme si zle a pritom sa máme dobre. Ak chce niekto pracovať, má možnosť. Nehladuje, môže žiť veľmi skromne a byť šťastný. Tam sa všetci usmievajú a klaňajú, takých vďačných a usmievavých ľudí som ešte nevidel. Za ten čas, čo som tam bol, som nezažil žiadny konflikt ani negatívnu energiu a pravdupovediac, ani som si na nič zlé nespomenul. Veľmi by som si želal, keby sme ako ľudia, a hlavne Slováci, dokázali niečo podobné.

Ak by ste sa obzreli späť a bilancovali vašich 60 rokov, aká najkrajšia a najhoršia spomienka by sa vám vynorila?

Najkrajšie spomienky sú určite tie, keď sa mi narodili dve krásne zdravé deti. Považujem za zázrak, že sú obidve chytrejšie než ja. Sú šťastné, to je tiež dôležité. Snažil som sa im dať dostatok lásky a vzdelanie. Medzi silné emócie považujem aj to, že padla železná opona. A tie negatívne? To, kam sa tento národ ženie. Kam spejeme tridsať rokov po revolúcii? Ideme bojovať o existenciu v Európskej únii, pretože Fico s Republikou robia kroky, ktoré smerujú k odtrhnutiu od NATO a EÚ a priradeniusa k Rusku. Ak v septembri vyhrajú voľby, slovo katastrofa naplní svoj význam.

 

Máte aj chvíle, keď len tak sedíte a spomínate na to, aký život ste doteraz žili?

Pamätám si, keď som naplno pracoval a manželka bola na materskej, starala sa o deti a odišla na pár dní s kamarátmi do Paríža. Dostal som od nej zoznam, čo všetko s deťmi musím urobiť. Tak som sa jej spýtal: „To aký život vy tu žijete?“ Bol som hotový z toho, čo všetko musí žena urobiť pre to, aby domácnosť fungovala. Som veľkým obdivovateľom žien za to, čo všetko zvládajú, ešte majú byť milé k mužom, musia navariť a neviem čo ešte. Po prvom dni som si išiel ľahnúť a volali mi z divadla, kde som, lebo som zabudol ísť do roboty, pretože som zaspal.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Kollárová, Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová.
Švédska aktivistkaThunbergová má opäť opletačky s políciou: Čoho sa tentokrát dopustila?
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Hrozivá správa od Svetovej zdravotníckej organizácie: Nemocnice v Pásme Gazy majú palivo len na tri dni
Foto
Slováci už dorazili do Ostravy! Pozrite si prvé FOTO z dejiska šampionátu
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Chodkyňu v Pezinku zrazilo auto, skončila v nemocnici: Polícia hľadá svedkov!
Polícia zverejnila video zo zadržania mladého chlapca.
Polícia zverejnila video zo zadržania 14-ročného chlapca: Mal nahlásiť bombu na škole!
Na prvý pohľad bežná križovatka sa zmení na nehodový úsek. Cyklisti, šoféri či motorkári si tu musia dávať obzvlášť pozor
Prekliata križovatka! Toľko nehôd na jednom mieste ste nevideli: Vedeli by ste cez ňu prejsť?
(Ilustračné foto)
Zbadali ste na dieťati vyrážku? Takto zistíte, či je dôvod na paniku: Jednoduchý trik!
Milan Majerský - predseda KDH
Majerský ku Dňu víťazstva nad fašizmom: Násilie a nenávisť mať v našej spoločnosti miesto
Rakety do raketometov
Členské štáty Európskej únie sa dohodli, čo spravia s výnosmi z ruských aktív: Skvelá správa pre Ukrajinu!
NAKA zadržala 14-ročného mladíka: Na základnú školu mal poslať výhražný mail o bombe!
Rakety do raketometov
Zbierka Munícia pre Ukrajinu má úspech: Toto nakúpia z prvých vyzbieraných peňazí
Robert Fico vytiahol zo škatuľe bielu holubicu.
Foto
Fico priniesol na Slavín veľké škatule: Neuveríte, čo z nich vytiahol! To vám niečo pripomenie