"Určite neodporúčam, aby ľudia nakupovali med pri cestách alebo cez internet od neznámych predajcov. Falšovateľov medu naďalej pribúda. Máme indície, že aj na slovenskom trhu sú výrobne, kde med miešajú s prídavnými látkami a umelo zvyšujú jeho objem. Žiaľ, Slovensko naďalej nemá certifikovanú metodiku a prístrojové vybavenie, vďaka čomu by sme laboratórne a úradne vedeli overiť pravosť každého jedného medu na našom území. Chýba nám aj legislatíva na národnú etiketu, ktorá bude vyžadovať percentuálne podiely medov z rôznych krajín," dodal Fiľo.
Nárast počtu predajcov medovicových medov v sezóne, keď ho je akútny nedostatok, tak len podľa neho potvrdzuje fakt, že med patrí medzi najviac falšované potraviny. Obdobný problém s falšovaním vnímajú slovenskí včelári aj v prípade agátových medov. Agátový med má svoju typickú jemnú arómu a chuť, ktorá sa po pridaní ryžových sirupov stratí.