Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.07.2023 12:30 | Správy | Krimi | Domáce krimi
Foto

Toto je muž, ktorý mal zabiť mačetou Andreu († 40): Koľko pochybení štátu ju stálo život?

Zatratili ho! Brat Jána (36), ktorého vinia z brutálnej vraždy Andrey († 40), ho už nechce v živote vidieť. Odkazuje mu, aby zostal v base a už sa nevracal. Tvrdé slová. Ale dala sa po tak hroznom skutku čakať iná reakcia? Nesmierne trpia nielen pozostalí po obeti, ale aj rodina muža obvineného z ohavného skutku.

„Keď sme boli pred rokom a pol na výsluchu, vyšetrovateľovi prišli moje slová smiešne. Že ,prepáčte, ale to je ako z filmu... hihihi‘. Ja sa ho pýtam ,a vy máte manželku, máte deti?‘ Jeho odpoveď bola ,nie.‘ Vravím mu, keby ste mali, tak sa nesmejete, lebo to vôbec nie je smiešne. Moja sestra celé dni plače, lebo sa bojí, lebo sa do nej nejaký pomätenec chorobne zamiloval. Prenasleduje ju a obťažuje. Moja sestra a jej rodina žije v strachu a vám je to smiešne!“

 

Chybný postup?

Prípad začala polícia podľa vyjadrení mužov zákona riešiť v decembri 2021. „Matka poškodenej prišla na obvodné oddelenie, kde podala trestné oznámenie vo veci podozrenia zo spáchania priestupku proti občianskemu spolunažívaniu súvisiaceho s prijatými listovými zásielkami od osoby Ján M. Prípad bol prekvalifikovaný na skutok prečinu nebezpečného prenasledovania,“ informovali z polície s tým, že vo februári 2022 bolo začaté trestné stíhanie a následne vznesené obvinenie Jánovi M. za prečin nebezpečného prenasledovania.

Neskôr bol vydaný súdny príkaz na vyšetrenie duševného stavu obvineného. Skončil v psychiatrickej liečebni, no od februára bol opäť na slobode. Rodine prenasledovanej Andrey tak začalo peklo, ktoré vyvrcholilo tým, že obvinený Ján ju podľa polície odchytil cestou do práce, stiahol ju z bicykla a v kríkoch ju mal brutálne mačetou zabiť. Sudca muža obvineného z vraždy vzal do väzby.

Nielen rodina Andrey, verejnosť, ale aj šéf špeciálnej prokuratúry Daniel Lipšic (49) krútia hlavami nad tým, ako vtedy postupovali kompetentní. „Rozhodoval súd o ochrannom liečení. Bol podaný návrh v septembri, riešili ho teraz v júni? Znalecký posudok konštatoval, že malo byť uložené ústavnou formou, následne bolo uložené ambulantnou formou? Prokurátor sa vzdal práva podať sťažnosť? Znalec nebol na riadnom zasadnutí vypočutý? Priložil ani nie doplnok znaleckého posudku, ale len nejaké vyjadrenie, že postačuje ambulantná forma, čo bolo vyhodnotené ako listinný dôkaz? To postačuje? Podľa mojej mienky nie,“ zamyslel sa Lipšic.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
Útok nožom na námestí: Šialenec poranil niekoľko ľudí! Zasahoval aj vrtuľník
(ilustračné foto)
Foto
V Košiciach sa začína nakrúcanie seriálu: Mieria tam herecké HVIEZDY! Je sa na čo tešiť
V známej turistickej lokalite v Tatrách sa zrútil vrtuľník!
Pád vrtuľníka v Tatrách: Na incident si posvieti inšpekcia! Čo sa im nepozdáva?
Donald Trump a Viktor Orbán.
Orbán reaguje na verdikt súdu: Trumpovi posiela jasný ODKAZ! To vážne?
Ilustračné foto
Počasie sa zbláznilo! Meteorológovia varujú: Pre tento JAV platí výstraha pre celé Slovensko
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Juraj Blanár.
Rezort diplomacie spustil projekt lietajúcich konzulov: Ocení to pracovný trh
Na snímke český prezident Petr Pavel.
PRIESKUM dôvery v českého prezidenta Pavla: Pohoršil si v očiach verejnosti?!
Foto
Smutný pohľad na španielsku legendu: Casillas si už nedokáže užívať život
Roman má so svojou partnerkou, moderátorkou Dianou Hágerovou dve deti.
Foto
Moderátor Juraško prekvapuje: Veľké ZMENY! Najskôr odchod z Telerána a teraz...
Foto
Calzona si pred EURO čistí ruky: Pre TOTO som nenominoval Maka, Valjenta ani Čavriča!
ilustračné foto
Tvrdý útok USA a Británie: Zasiahli niekoľko cieľov! Hrozí eskalácia konfliktu?
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok odsúdil incident pred domom Petra Pellegriniho
Prehovoril otec dieťaťa, ktoré malo mieriť na Pellegriniho dom: Takto sa to stalo!