Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2023 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Ak premýšľate nad výberom letnej dovolenky, teraz je ten najlepší čas

Leto pri mori či aspoň pár dní strávených poznávaním je tá najlepšia investícia na tohtoročnú letnú sezónu. Spoliehať sa na last minute odborníci neodporúčajú.

Ak chcete získať dobrú cenu či mať z čoho vyberať, treba sa poponáhľať. Medzi obľúbené destinácie stále radíme Chorvátsko. Obavy o zdražovanie v tejto krajine by sme mali dať bokom – ako všade, u nás či v zahraničí, ceny rástli. Skôr by sme sa mali obávať, či sa ešte nájdu ubytovacie kapacity.

Oslovili sme Cestovnú kanceláriu DAKA, ktorá realizuje autobusové zájazdy na obľúbený ostrov Pag. Hoci sú pre túto destináciu júlové a augustové termíny beznádejne vypredané, v ponuke ostali víkendové zájazdy na tento prekrásny ostrov počas hlavnej sezóny. Preto nedávno pridali do ponuky aj zaujímavú týždňovú dovolenku v Trogire, inak nazývanom aj „malé Benátky“.

Otvoriť galériu
Trogir
Zdroj: CK DAKA

Najviac obľúbené destinácie u Slovákov

Tak ako do Chorvátska, tak aj do destinácie Bulharsko organizuje CK DAKA autobusové zájazdy, a to už od 299 €! Ide o skvelý pomer ceny a kvality, nakoľko ide o 3-hviezdičkový hotel aj s raňajkami.

Pre náročnejších klientov je v ponuke Bulharsko aj letecky už od 499 €. Rovnako je možnosť v Bulharsku stráviť exkluzívnu dovolenku Ultra All-Inclusive letecky z Bratislavy, ale aj z Košíc.
Cena v CK DAKA je vždy vrátane letiskových, palivových a bezpečnostných príplatkov, ktoré si iné CK účtujú zvlášť a pohybujú sa vo výške okolo 250 €. Rovnako je v cene aj zapísaná batožina a transfer z letiska do hotela a späť.

Otvoriť galériu
Bulharsko
Zdroj: CK DAKA

Pokiaľ by sme mali vybrať ešte jednu TOP destináciu pre tohto ročné leto, tak to bude určite Turecko. Cestovná kancelária má v destinácii skvelého, slovensky hovoriaceho delegáta, ponúka  kvalitné hotely a v neposlednom rade priame lety z Bratislavy do Antalye. Všetky ceny sú konečné a začínajú už od 669 € na osobu.
Turecko je naozaj skvelá voľba pre rodiny s deťmi, keďže hotely ponúkajú bohatý animačný program či detské kútiky a menšie bazény. Je vhodnou destináciou aj pre mladé páry, ktoré môžu využiť bohatú škálu služieb ako fitness, herné centrum, beauty centrum či rôzne športoviská na futbal, basketbal alebo tenis. Hotely sú situované kúsok od pláže a v rámci all-inclusive v nich nájdete všetko od zmrzliny až po alkohol. A samozrejme, nezabúdajme na večerné prechádzky či nákupy na promenádach, ktoré sú neskutočným zážitkom nielen pre dámy, ale aj pre pánov.

Otvoriť galériu
Turecko
Zdroj: CK DAKA

Veľkej obľube sa tešia aj poznávacie zájazdy

Poznávacie zájazdy organizuje CK DAKA celoročne. Vidieť Paríž v lete bude zaručene patriť k nezabudnuteľným zážitkom. Avšak aj Londýn, Amsterdam, Istanbul či Rím sú rovnako krásne a aj tieto mestá sa oplatí navštíviť v lete. Treba si však uvedomiť, že sú to poznávacie, teda kratšie zájazdy, a preto nie je veľa času na oddych, ide o spoznávanie miest a snahu vidieť čo najviac.
Zaujímavou voľbou v tomto prípade tak môže byť leto v Rimini. Spája v sebe pobyt pri mori, ako aj poznávanie Rimini a San Marína so sprievodcom. Ide o 5-dňový autobusový zájazd, vhodný aj pre tých, ktorý nemajú v lete veľa času na dlhšie pobyty, len za cenu 229 € na osobu.

Čo všetko zahŕňa autobusová doprava

Cestovná kancelária DAKA má vlastný autobusový vozový park, ktorý je pravidelne a kvalitne servisovaný. Naďalej rozširuje svoju ponuku vlastných autobusov a tento rok ich počet dosiahne až 30 kusov. Na palube každého zájazdového autobusu je toaleta, minibar, chladnička, kávovar, TV, radio, USB nabíjanie a klimatizácia. Nemusíte sa teda obávať ani cesty do Bulharska. Školení a profesionálni vodiči berú ohľad na malých aj veľkých účastníkov. S láskou zabavia, pomôžu s batožinou či zastavia, ak to je potrebné.

Autobusové zájazdy majú rôzne nástupné miesta. Keďže nedávno otvárali nové pobočky CK DAKA v rámci celého Slovenska, prispôsobujú tomu aj nástupné miesta. Aktuálne sa na poznávacie či pobytové zájazdy dá nastúpiť v 20-tich mestách po celom Slovensku. Letecké zájazdy sú organizované s odletmi z Bratislavy, Košíc a Viedne. Čoskoro pribudnú aj odlety z Budapešti a v Bratislave tiež úplne nové nástupné miesto pred Shopping Palace Zlaté piesky, ktoré poskytne väčší komfort ako to terajšie, roky využívané na Trnavskej ceste.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Steven Stamkos a Juraj Slafkovský.
Obrovská hviezda NHL k Slafkovskému? Expert ich vidí spolu v presilovke
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken a izraelský prezident Jicchak Herzog pózujú počas stretnutia v Tel Avive.
Blinken sa stretol s izraelským prezidentom Herzogom: O čom diskutovali? Spoločne chcú dosiahnuť jednu vec!
Strom Robina Hooda, anglicky Sycamore Gap Tree
Spílenie ikonického stromu Robina Hooda bude mať dohru: Vzniesli obvinenie voči dvom mužom!
Hráči Slovana zľava Milan Borjan, Lucas Lovat a Kevin Wimmer sa radujú z víťazstva
Slovanu sa môže vrátiť obrovská opora: Veľký zvrat?
Samica Gen-čan má už dvanásť rokov.
Do zoo priviezli hrocha, po 7 rokoch prišiel ŠOK: Prečo si to nikto nevšimol?!
Palestínčania žialia za svojimi príbuznými zabitými pri izraelskom bombardovaní pásma Gazy.
Z príšerných krvavých čísel z Pásma Gazy vám príde zle: Od vypuknutia vojny tam zahynuli tisíce ľudí!
Máme pred sebou ďalšiu volebnú sobotu!
Slováci sa pripravujú na júnové eurovoľby: Odkiaľ môžete odvoliť a do kedy sa dá vybaviť hlasovací preukaz?
Policajný zbor
Začínajú sa prípravy reorganizácie Policajného zboru: Nového viceprezidenta čaká niekoľko neľahkých úloh!
Peter Sagan si so synom Marlonom užil nádherné chvíle na spoločnej vychádzke na bicykloch.
Problémy obrali Sagana aj o vzácne chvíle so synom: S Marlonkom trávim ešte menej času...
V ZOO Bojnice sa objavila vtáčia chrípka.
Váš Tip
Obrovská radosť v bojnickej zoo: Rodina týchto vzácnych zvieratiek sa rozšírila!
Fenomén El Niňo bol kľúčovou príčinou nedostatku vody v Panamskom prieplave.
Fenomén, ktorý narobil škody: Čo zapríčinilo nedostatok vody v Panamskom prieplave? Zmena klímy to nie je!
ilustračné foto
Tragédia pri železničnej stanici Lamač: Na koľajisku vyhasol život ženy! Rušňovodič nemohol zrážke zabrániť