Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.05.2023 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

TOMESA: 20 rokov úspešnej liečby psoriázy, atopického ekzému a fyzioterapie

Trpíte na atopický ekzém, psoriázu, vitiligo alebo vás trápi akné? Systém TOMESA je symbiózou kúpeľa so soľou z Mŕtveho mora a vysokoúčinného solária UVB.

Liečebné centrum TOMESA v Bratislave využíva liečebnú silu Mŕtveho mora a poskytuje jedinečnú synchrónnu balneofototerapiu zariadeniami TOMESA, tzv. imitáciu Mŕtveho mora. Čo to znamená? Pacient leží v pohodlnej vani v kúpeli so soľou z Mŕtveho mora a súčasne sa ožaruje soláriom, ktoré je umiestnené nad vaňou. Takto je vytvorená ideálna kombinácia „mora a slnka“. Zároveň je to vynikajúca relaxácia, ktorej výsledkom je krajšia a opálená pokožka a omladený pohybový systém.

Balneofototerapia sa opiera o prírodné zdroje. Morský kúpeľ s príjemnou teplotou 37 °C obsahuje chemicky čistú soľ z Mŕtveho mora, ktorá je bohatá na minerály a stopové prvky ako napr. magnézium, kalcium, bróm, selén a iné. Soľný kúpeľ pokožku vyživuje, zmierňuje zápaly a zvýšenou hydratáciou podporuje účinky ultrafialového žiarenia. Minerály, obsiahnuté v soli, priaznivo ovplyvňujú a uvoľňujú celý pohybový aparát, svaly a kĺby.

Otvoriť galériu
Zdroj: Liečebné centrum TOMESA

Fototerapia využíva vysokoúčinné, úzkopásmové, monochromatické UVB žiariče bez škodlivých zložiek spektra, ktoré umožňujú aplikovať až 10-krát vyššie dávky UVB. Použité žiarenie UVB 311nm je šetrné k pokožke, a pritom najúčinnejšie pri liečbe uvedených kožných ochorení.

Celá liečebná kúra TOMESA pozostáva z 25 procedúr s priemernou dĺžkou 20 minút, ktoré klienti absolvujú 4- až 5-krát do týždňa. Pri liečení ťažkých stavov je možné predĺžiť liečbu o 15 doplnkových procedúr. Procedúry TOMESA sú hradené zdravotnými poisťovňami na základe odporučenia od kožného lekára, u ktorého je pacient v evidencii. V centrách sa nachádza ambulancia kožného lekára, kde pacienti absolvujú vstupné vyšetrenie.

Otvoriť galériu
Zdroj: Liečebné centrum TOMESA

Komplexná fyzioterapia

Liečebné centrum TOMESA v Bratislave poskytuje aj prípravu na operačné zákroky, ako sú výmeny bedrových, kolenných kĺbov, operácie chrbtice, ako aj následnú fyzioterapiu po operáciách, ktorá zabezpečí obnovenie funkčnosti a uľahčí návrat k plnohodnotnému spôsobu života.

Komplexná fyzioterapia zahŕňa kompenzačné a stabilizačné cvičenia pri jednostrannom preťažovaní, správnu centráciu kĺbov, zvyšovanie výkonnosti, prevenciu úrazov, ako aj nácvik správneho dýchania. Liečebné centrum poskytuje aj individuálny LTV a pilates cvičenie. Skupinové cvičenia na balančných podložkách, fit loptách, s overballmi, taktiež TRX, Flowin a SM systém (max. počet 4 osoby).

Otvoriť galériu
Zdroj: Liečebné centrum TOMESA

FYZIKÁLNA TERAPIA

Laser • Elektro • Ultrazvuk • Magnet • Trakcia • Suché teplo • Bezbolestná rázová vlna (pripravujeme)

RELAXÁCIA

Sauna • Masáže

Na základe odporučenia od odborného lekára je zdravotná starostlivosť hradená zdravotnými poisťovňami VšZP, Dôvera a UNION. Tím odborných lekárov a vyštudovaných fyzioterapeutov s dlhoročnou praxou a kontinuálnym vzdelávaním, ako aj vždy milý a ochotný personál recepcie a celého centra sú, samozrejme, k dispozícii pre klientov. Úspech liečebného centra TOMESA v Bratislave stavia na komplexnej diagnostike, kvalitnej zdravotnej starostlivosti podľa najnovších odborných referencií, individuálnom prístupe a jedinečnom prístrojovom vybavení.

Otvoriť galériu
Zdroj: Liečebné centrum TOMESA

AMBULANCIA DERMATOLÓGIE – MUDr. Imrich Polák

AMBULANCIA FYZIATRIE – MUDr. Marta Straková

FYZIOTERAPIA – fyzioterapeut Mgr. Elena Zitová

Kontakt: Opavská 26, Bratislava, Kramáre, tel. č.: 02/54792 175, 0915 831 114, e-mail: recepcia@tomesa.sk, Facebook: Tomesa liečebné centrum, www.tomesa.sk

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...