Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.04.2023 00:00 | Nové Časy | Cestovanie

Toto sú najlepšie gurmánske destinácie po svete

Radi skúšate miestne jedlá a objavujete nové kuchyne, keď cestujete po svete? Pozrite si TOP destinácie pre gurmánov na rok 2023.

Na základe výskumu sa 81 % cestovateľov pri cestovaní najviac teší na vyskúšanie miestnych jedál a 77 % sa tento rok pri cestovaní zaujíma o stravovanie v miestnych reštauráciách. A viac ako tretina turistov si svoj výlet plánuje na základe jedla v danej destinácii.

Toto sú niektoré z najlepších kulinárskych destinácií pre cestovateľov v roku 2023:

1. Rím, Taliansko

Rím je klasickou kulinárskou destináciou v Európe, ktorú musí každý gurmán aspoň raz navštíviť. Večné mesto je najviac známe pre svoje cestoviny ako rigatoni carbonara a cacio e pepe. Obľúbeným občerstvením, ktoré nájdete len v Ríme, sú suppli, vyprážané guľky z ryže, mäsa, paradajkovej omáčky a mozzarely. Rím je tiež známy tým, že má jednu z najlepších zmrzlín v celom Taliansku! No a, samozrejme, nemôžete vynechať pizzu.

Otvoriť galériu
Zdroj: Adobe Stock

2. San Sebastian, Španielsko

San Sebastian je menšie mesto v Baskicku v Španielsku, ktoré sa nachádza na severnom pobreží krajiny. Je známe, že je jedným z hlavných miest gurmánov. Nachádza sa tu najviac reštaurácií ocenených hviezdičkou Michelin na obyvateľa ako kdekoľvek inde!

3. Kjóto, Japonsko

Aj keď Tokio môže byť medzi turistami populárnejšie, Kjóto je tiež jednou z najlepších gurmánskych destinácií v Japonsku, ktorú by ste nemali prehliadať. Toto mesto je domovom mnohých reštaurácií ocenených hviezdičkou Michelin a skvelých miestnych jedál, ktoré môžete vyskúšať, ako sú rezance soba, ramen a dezerty zo zeleného čaju.

4. Mexico City, Mexiko

Mexico City je prosperujúca metropola, ktorá sa stala známou pre svoju kulinársku scénu, takže je nevyhnutnosťou pre každého gurmána, ktorý miluje autentické mexické jedlo. Od ocenených reštaurácií cez pouličné tacos až po ochutnávky mezcalu a tequily, môžete jednoducho stráviť týždeň jedením a pitím po Mexico City.

5. Bangkok, Thajsko

Bangkok je rajom gurmánov a najlepšie zo všetkého je, že je to jedna z najdostupnejších kulinárskych destinácií na svete, kde sa môžete dobre najesť bez toho, aby ste museli veľa zaplatiť. Môžete preskúmať mnohé pouličné trhy s občerstvením v Bangkoku a vyskúšať obľúbené jedlá ako lepkavá ryža s mangom, pad thai, pikantná krevetová polievka a šalát zo zelenej papáje.

6. New York, USA

New York je jednou z najlepších kulinárskych destinácií v Spojených štátoch, pretože je to taviaci kotol rôznych kultúr. Nemôžete vynechať pizzu v štýle New Yorku, jesť autentické dim sum v čínskej štvrti, dať si na raňajky bagel s lokšami a vyskúšať falafel, pierogi a iné zahraničné špeciality, ktoré sa udomácnili v newyorskej kuchyni. Ak dostanete chuť na sladké, vyskúšajte banánový puding z pekárne Magnolia a slávny cronut z pekárne Dominique Ansel.

7. Lima, Peru

Lima si urobila meno ako top gurmánska destinácia v Južnej Amerike. Je domovom Central, ktorá je v súčasnosti zaradená ako reštaurácia č. 2 na svete. Je to tiež skvelé miesto, kde môžete vyskúšať čerstvé ceviche a popíjať kyslé pisco. Pre odvážnejších jedákov nájdete v ponuke mnohých reštaurácií cuy (morča) a alpaku.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte