Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.03.2023 15:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Názlerová v drsnom rozhovore reaguje na obvinenia BSK na čele s Drobom: Toto bude mať ešte dohru!

Ako sa dalo čakať, Renáta Názlerová (54) ticho nezostala. Po tom, čo si prečítala 10 dôvodov, ktoré stoja za jej vyhadzovom z DSS, zostala v šoku a župana Drobu (51) a jeho úrad má poriadne v zuboch.

Myslíte si, že sa mohli vaše súkromné aktivity negatívne odraziť na plnení vašich pracovných úloh v DSS?

Všetkým nepracovným aktivitám som sa venovala po práci. Na svojich účtoch na sociálnych sieťach som opakovane upozorňovala na nedôstojné podmienky života seniorov, ale aj ďalšie skutočne vážne problémy v spoločnosti. Nikde som sa nestretla s tým, že by mi pracovný pomer alebo funkcia riaditeľa zakazovali mať na veci názor a uplatňovať si svoje základné občianske práva. Nikdy za toho dva a pol roka mi nebola predostretá výčitka k mojej práci! Jediné, čo opakovane pána Drobu iritovalo a čo žiadal od vedúcej odboru sociálnych vecí, aby riešila v jeho mene, bolo pomerne časté písanie o nás v médiách. Naopak, výsledky mojej práce boli popierané a v čase, keď išlo skutočne o životy a zdravie ľudí, dnes už som o tom presvedčená, vedome mi hádzali polená pod nohy, aby som pohorela. Ale to sa nestalo. Nie vďaka mne, ale vďaka obetavosti zamestnancov, za čo im znovu aj touto cestou ďakujem a vyzdvihujem ich obrovskú ľudskosť a profesionalitu.

Obviňujú vás aj zo zveličovania problémov či preceňovania vašich výsledkov. Je to pravda?

Samozrejme, že nie. Navyše, 95 percent mediálnych výstupov prechádzalo rukami tlačového, tam sa k tomu vyjadrovali, alebo som ich informovala, kedy čo vyjde. Iste, niekedy noviny napísali, že som bola napríklad na „večierku Jojky“, zdôrazňujem slovo večierok, lebo to bolo po pracovnej dobe a, dokonca, aká smola, ani práceneschopná som vtedy nebola. Ale keď je človek známy, tak sa stane, že o vás noviny alebo médiá napíšu aj bez toho, aby ste o tom vedeli. A či som zveličovala výsledky svojej práce? A kde? Pri akej príležitosti sa tak malo diať? Neviem, koľkokrát stihol byť pán Droba za toho dva a pol roka v Dubaji, ale viem, že v pezinskom DSS nebol za ten čas ani raz. Dokonca ani vtedy, keď mal v Pezinku predvolebný míting, na ktorom bola účasť, mimochodom, viac ako biedna.

Podľa BSK ste mali šíriť poplašné správy o pandémii v DSS, vytvárať dojem, že župa nedáva klientom jesť ani piť a na základe toho ste sa pasovali do pozície „záchrancu“...

Každé zariadenie alebo nezisková organizácia, nadácia a podobne má právo žiadať o dary, o tie sme požiadali slušne aj my. Počas celej karantény som denne posielala hlásenia na ministerstvo, a aj na BSK. Upozorňovala som na žalostný stav, v akom sa nachádzame, aj na problémy s hrozbou dehydratácie a kolapsov z tepla. Nikto, zdôrazňujem nikto, sa neozval, až keď Nový Čas napísal, že sme verejnosť poprosili o pomoc. Ale nezavolali mi preto, aby sa opýtali, čo potrebujeme, ale aby mi vyčítali, že poškodzujem dobré meno BSK, lebo vraj „žobreme“. Ešte raz zopakujem, čo som povedala aj vtedy – že BSK sám žiadal verejnosť o potraviny, nápoje a oblečenie pre odídencov z Ukrajiny. A to nebolo žobranie? Ak som šírila poplašné správy, veď to je trestné, nie? Prečo to pán župan neriešil? Už vtedy predsa mohol dať podnet na moje odvolanie. Ale neurobil to. Žeby preto, lebo bolo pred voľbami?

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mrh, Nový Čas 

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke zľava minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) nad obcou Stavanisko.
Ministri hovorili pod Poľanou o návrhu zákona o ochrane prírody: Slovensko má výborné podmienky na ...
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Pneuservis v Rimavskej Robote zachvátili plamene: Zasahovať muselo vyše 30 hasičov!
Mužovi už pomôcť nedokázali.
Foto
Na Záhorí vedľa cesty našli ležať muža († 54): Záhadné okolnosti nešťastia
Foto
Nová hymna slovenských hokejistov: Na rockovom hite Tublatanky sa podieľal aj Šatan!
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
PREHOVORILA žena, ktorá priviezla do banky mŕtveho strýka († 68): Nie som monštrum!
Americký prezident Joe Biden a izraelský prezident Benjamin Netanjahu.
Biden o útoku na Rafah: Nalieha na Izrael, s týmto musia podľa neho skoncovať
Obľúbená herečka Jennifer Aniston.
Foto
Jennifer Aniston zobrala fanúšikov do kúpeľne: Ukázala oveľa VIAC! Nespustíte z nej oči
(ilustračné foto)
Staré rany sú otvorené: Ako zomreli ľudia v bunkri Vlčia hradba? Znalec to povedal narovinu
Bývalý americký prezident Donald Trump.
Na Trumpa sa valia problémy zo všetkých strán: Sudca má toho dosť, urobil mu škrt cez rozpočet
V Pásme Gazy vládne napätie už dlhé roky (ilustračné foto).
Aktualizované
Kríza zažehnaná? Hamas kývol na návrh prímeria v Pásme Gazy: Ľudia sa radujú v uliciach
Vlajka Európskej únie a ruský prezident Vladimir Putin.
Rusi sa chystajú cvičiť s JADROVÝMI zbraňami: EÚ dvíha varovný prst, je to ďalším dôkazom, že...
Fotografia z miesta nehody.
Vážna dopravná nehoda v centre Turzovky: Na železničnom priecestí sa zrazil vlak s osobným autom!