Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.12.2022 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Moderátor Ivan „Binďo” Bindas má roky vážne chorú maminu: Bolo veľmi ťažké sledovať ako chradne

Ivan Binďo Bindas (42) bol na moderovanie predurčený. Jeho vystupovanie, nezameniteľný hlasový prejav, improvizačné schopnosti i dôvtip mu v kariére len dopomohli. Ani jemu sa však nevyhli náročnejšie chvíle, keď ostal stáť a nevedel, kam ďalej. Čomu sa aktuálne venuje, čo a kto mu robí radosť a čo ho ťaží na duši?

Aký ste otec z pohľadu pravidiel? Čo prehliadate, kedy už zvýšite hlas a čo má syn zakázané?

Branko sa zatiaľ javí ako neskutočne tvrdohlavá povaha. Hlas možno zvýšim vtedy, keď si ide aj po viacerých upozorneniach stále svoje a viem, že je to nebepečné. Naštastie zareaguje a v tom momente prestane. Zatiaľ má, samozrejme, zakázané bežné veci pre takmer dvojročné dieťa, akými sú kreslenie na steny, jazdenie autíčkom po obrazovke televízora alebo hádzanie loptou do okna. Rukou mávnem, keď chce ísť na odrážadle svojou cestou a nie cestou, ktorú som mu vybral ja. Vďaka nemu vonku nabehám aj tri kilometre. Vôbec mi neprekáža, keď u svokrovcov naháňa kačky a sliepky vonku po blate, skáče po mlákach, je celý špinavý. Veď máme práčku, veci sa vyperú. Nedávno sa vykotil z odrážadla na nerovnom teréne, spadol, oprášil si ruky, kolená a dovtedy skúšal prejsť ten terén, dokým sa mu to podarilo. Nechcel ani moju pomoc, vodenie za ruku, proste nič. V tomto je tá jeho tvrdohlavosť úžasná.

Svoje city k manželke Merry netajíte ani na so­ciálnych sieťach. Čo na nej obdivujete?

Obetavosť. Či už pre nás, alebo aj pre kamarátov. Nastali taktiež situácie, aj keď sa začala pandémia a s prácou to išlo dole z kopca, vedela ma upokojiť slovami, že všetko bude v poriadku. Že sa nemám báť, že máme našetrené a sú rôzne zamestnania, ktoré môžem robiť, keďže sa rýchlo prispôsobím a naučím nové veci. Mala pravdu. My chlapi mávame občas zbytočný strach z budúcnosti. Zrejme je to kvôli tomu, že máme v génoch vštepenú starostlivosť a nutnosť zabezpečenia vlastnej rodiny.
 

Ako máte s manželkou rozdelenú starostlivosť o domácnosť?

U nás je to spontánne. Nemáme rozdelené úlohy. Keď vidím, že treba prať veci, periem. Keď Merry vidí, že treba nakúpiť, nakúpi ona. Vôbec to neriešime. Keď mám čas variť, navarím ja, keď má čas Merry, navarí ona. Robíme to automaticky. Veľa času venujem i svojmu psíkovi. Bella, ktorá je so mnou viac ako deväť rokov, má neliečiteľnú diagnózu - neoperovateľné dva nádory na pečeni. No snažím sa jej život ešte viac spríjemniť, predĺžiť. Plynú z toho isté pozitíva aj pre mňa. Viem, že na žiadnu smrť či chorobu sa nedá pripraviť, ale naplniť vás môže už len pocit, že sa úprimne zaujímate a viete druhému spríjemniť zostávajúce chvíle. Možno už len tým, že ho navštívite, pomôžete mu v bežných veciach, opýtate sa, ako sa má.

Zrejme máte na mysli aj niekoho iného než Bellu. Asi nie je všetko také ružové, ako by sa mohlo zdať.

Určite nie je, hoci som večný optimista. No tiež mám svoje životné sínusoidy, ako každý. Moja mama bojuje viac ako 40 rokov so sklerózou multiplex a otvorene musím priznať, že na tom nie je najlepšie. Pre mňa ako pre syna, ale i pre môjho otca je to ťažké obdobie. Sledovať ako chradne, ako sa trápi a v konečnom dôsledku zbytočne, pretože nad touto chorobou sa nedá vyhrať. Možno sa to bude zdať niektorým ľuďom necitlivé, no beriem to ako fakt, súčasť života. Života, ktorý nám prináša príjemné a veselé momenty, ale, naopak, i tie smutné a ťažké. No aj keď je život niekedy neskutočne krutý, netreba podľahnúť smútku a depresii. Vždy si treba nájsť aspoň malú pozitívnu maličkosť, akou vie byť aj to, že prídete po ťažkom dni domov a vaše dieťa sa na vás usmeje. Som si istý, že vždy sa dá všetko vyriešiť a ak by aj nie, to, čo vám život priniesol, treba vedieť prijať a stotožniť sa s tým. 

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Nedeľa, Danka Šoporová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?