Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.11.2022 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Ako zarábať na kryptomenách, keď ich cena nerastie?

Už niekoľko mesiacov sa trh s kryptomenami nehýbe. Napriek tomu existujú investori, ktorí zarábajú aj počas trhového bezvetria. Ako je to možné?

Keď investujete do podielových fondov, komodít alebo kryptomien, chcete kupovať, keď je cena nízka, akoby vo výpredaji a predávate, keď je cena vysoko.
Na trhu kryptomien je však posledné štyri mesiace až priveľký kľud a ceny sa nehýbu. Preto hodnota vašej investície ostáva na rovnakej úrovni ako v čase, keď ste nakúpili. Dá sa v takejto situácii vôbec na krypte zarobiť?
 Odpoveď je kladná: Áno, dá sa. Musíte však zmeniť spôsob zarábania na kryptomenových investíciách. Jednou z najpopulárnejších možností je staking.

Potenciál zhodnotenia od päť percent ročne

 „Ak vlastníte kryptomeny, ktoré sa dajú stakeovať, môžete s nimi docieliť príjem päť až sedem percent ročne,“ hovorí Juraj Forgács, CEO a zakladateľ Fumbi, úspešnej slovenskej spoločnosti, ktorá je lídrom v investovaní do kryptomien s už viac ako 100 000 klientmi nielen zo Slovenska. „Na to však ako investor potrebujete technickú pomoc, bez nej by to bolo pomerne ťažké. Aj preto sme prišli s novým produktom, ktorým je Fumbi Staking Portfólio.“

Otvoriť galériu

Ničnerobenie s odmenou

Najskôr si však povedzme, o čo pri stakingu vlastne ide. Podobne ako pri známejšom ťažení bitcoinu sa podieľate na overovaní platieb na blockchaine. Vďaka overovaciemu mechanizmu nazývanému proof-of-stake, získavate za túto činnosť odmenu v danej kryptomene. Veľkosť odmeny pritom závisí od množstva kryptomeny, ktorú stakeujete. Pri stakingu vaše kryptomeny nikomu nepožičiavate a nestrácate nad nimi kontrolu. Preto sa jedná o pomerne bezpečný spôsob pasívneho príjmu kryptomien.

Staking bez poplatkov a bezpečne

Nie každá kryptomena sa však dá stakeovať. Vo Fumbi Staking Portfóliu jedným vkladom od 50 eur nakúpite až 10 kryptomien, ktoré stakujete. Odmeny môžu dosiahnuť výšku v priemere od 5 do 7 percent ročne a pripisujú sa vám každý týždeň. Pri investovaní do Fumbi Staking Portfólia neplatíte žiadne vstupné ani ročné poplatky. Kryptomeny vo Fumbi Staking Portfóliu sú špeciálne vyberané tak, aby mali v budúcnosti potenciál narásť na hodnote.

Nízke ceny prajú trpezlivým

O rok vstúpi do účinnosti nová európska legislatíva a s ňou sa spájajú očakávania výrazného nárastu cien kryptomien, ktoré sa stanú bežnou súčasťou našich životov. Preto pre investora môže byť zaujímavé nakúpiť kryptomeny práve teraz, keď je ich cena nižšie a dlhodobo ich držať. Ak kryptomeny naplnia svoj potenciál môžu byť vynikajúcou formou ochrany vášho majetku pred vysokou infláciou.
„Samozrejme, ako ku každej investícii, tak aj k investovaniu do kryptomien treba pristupovať zodpovedne. Kryptomeny patria k rizikovejším aktívam, a preto nie je vhodné investovať do nich priveľkú časť svojich úspor. V portfóliu zodpovedného investora by však pre svoj potenciál rastu nemali chýbať,“ hovorí o riziku, ktoré je spojené s každou investíciou, Juraj Forgács.

VIDEO z Podcastu o Stakingu:

 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle