Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.08.2022 22:45 | Šport | Hokej
Foto

Slováci neudržali dvojgólové vedenie: Dramatický úvodný zápas MS U20 vyhrali Česi

Slovenskí hokejisti do 20 rokov prehrali v utorňajšom prvom zápase na MS v kanadskom Edmontone. Česku podľahli 4:5, rozhodujúci gól z hokejky Gabriela Szturca padol necelé dve minúty pred koncom.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Slováci viedli po góloch Serváca Petrovského a Mateja Kašlíka po prvej tretine 2:0, českí hokejisti otočili nepriaznivé skóre v druhej tretine, keď sa presadili Martin Ryšavý, Michal Gut a Matyáš Šapovaliv. V tretej časti hry strelil ich štvrtý gól Jan Myšák. Slováci potom dokázali vyrovnať zásluhou Rayena Petrovického a druhého gólu v zápase Kašlíka, ale na triumf im to napokon nestačilo.

V ďalšom zápase sa zverenci Ivana Feneša stretnú s domácou Kanadou, duel je na programe v piatok 12. augusta o polnoci. O 24 hodín neskôr nastúpia proti Lotyšsku a účinkovanie v A-skupine zakončia 14. augusta o 20.00 SELČ proti Fínsku.

MS20 v Edmontone - A-skupina:
Česko - SLOVENSKO 5:4 (0:2, 3:0, 2:2)
Góly:
23. Ryšavý (Menšík, Hamara), 34. Gut (Myšák, Kulich), 38. Šapovaliv (Měchura, Urban), 48. Myšák (Gut), 59. Szturc (Špaček) - 4. Petrovský, 6. Kašlík (Myklucha, Petrovický), 54. Petrovický (Dvorský), 57. Kašlík (Petrovský). Rozhodovali: Holm (Švéd.), Hennessey - Rey (obaja USA), Cattaneo (Švaj.), vylúčení: 5:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0
ČR: Bednář - Ticháček, Jiříček, Svozil, Špaček, Hamara, Čech, Němec - Kulich, Gut, Myšák - Ivan, Szturc, Chmelař - Menšík, Ryšavý, Měchura – Šapovaliv, Urban, Hauser
SR: Latkóczy - Petrovický, Kmec, Stripai, Štrbák, Groch, Žabka, Bakala - Jedlička, Demek, Sýkora - Petrovský, Myklucha, Kašlík – Honzek, Dvorský, Faith - Nemec, Repčík, Stümpel – Mišiak

Česi začali duel svižnejšie, Latkóczy musel zasahovať ako prvý. Bednář si pripísal prvý zákrok až po troch minútach a strely jeho spoluhráčov boli nebezpečnejšie. Vo 4. minúte však Slováci išli do vedenia, keď Petrovský využil svoju rýchlosť, natlačil sa pred brankára a puk poslal do siete. Česi však boli naďalej nebezpečnejší, rýchlo prechádzali stredným pásmom, ďalšiu šancu zlikvidoval Latkóczy po strele Kulicha. Na druhej strane bol v dobrej šanci Stümpel, no vzápätí Kašlík namieril presne a zvýšil už na 2:0.

Česi potom mali ďalšie príležitosti, ale po ďalšom neistom zákroku Bednářa mala obrana Čechov čo robiť, aby dostala puk do bezpečia po strelách Stümpela a Nemca. V závere prvej tretiny mal ďalšiu šancu Kašlík, ale namieril len do brankára a Szturc na opačnej strane opečiatkoval žŕdku.

Aj po prestávke boli herne lepší Česi, ktorí trávili viac času v útočnom pásme a prevahu zužitkovali v 23. minúte. Po krátkom tlaku pred Latkóczym sa puk dostal na osamoteného Ryšavého a ten znížil. Potom prišla šanca Mykluchu, ktorý mal obrovskú príležitosť, ale trafil do nohy padajúceho Kašlíka. Vzápätí nevyšiel ani rýchly protiútok Demeka so Sýkorom v oslabení.

Českí hokejisti mali čoraz výraznejšiu streleckú prevahu, ale Špaček trafil len betóny slovenského brankára. Ich vyrovnanie prišlo v 34. minúte, keď sa po akcii Myšáka a vďaka následnému dôrazu pred bránkou presadil Gut. Ďalšia zmena stavu mohla prísť v 35. minúte, ale Myklucha nevyužil chybu českej obrany. Puk si o tri minúty neskôr našiel Šapovaliva a český útočník otočil skóre zápasu.

Aj v tretej tretine bola prevaha Čechov výrazná. Slovenskí mladíci nemali spočiatku veľa priestoru na ofenzívne akcie, ich súper mal hru pod kontrolou. Po zbytočnej strate puku v 48. minúte sa dostal k puku Myšák a prestrelil Latkóczyho po štvrtý raz. Ďalšiu šancu nepremenil Hamara a Ryšavý nastrelil ďalšiu žŕdku. Ešte predtým Myklucha v obrovskej možnosti trafil iba chrániče Bednářa. V 54. minúte využil Petrovický presilovú hru piatich proti trom a tento gól Slovákov prebral. Ďalšiu presilovku využil Kašlík, ale rozuzlenie prišlo, keď Szturc unikol po krídle, oklamal Bakalu a bekhendom rozhodol.

hlas po zápase /zdroj: RTVS/:
Roman Faith, útočník SR 20:
"Bol to pekný tímový výkon, ale na konci tretej tretiny sme neustrážili hráča, to sa nám na takomto fóre v takejto fáze zápasu nemôže stať. Odohrali sme hroznú druhú tretinu. Čaká nás Kanada, najlepšie mužstvo na turnaji, a my musíme hrať tak ako prvých päť minút v prvej tretine a posledných desať v tretej. Ak nie, tak to dopadne veľmi zle."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Vládu čaká rozsiahle rokovanie o investíciách: Ficov kabinet sa bude zaoberať aj oslavami SNP
Na archívnej snímke z 25. marca 2023 homosexuálny pár pózuje s dúhovou vlajkou v Ugande.
Metodistická cirkev zrušila zákaz týkajúci sa LGBT+ ľudí: Rozdúcha to vášne medzi duchovnými?!
Budova patriaca právnickej akadémii horí po ruskom leteckom útoku v ukrajinskej Odese z 29. apríla.
Ukrajinské mesto zasiahla ruská raketa: Veľký požiar a množstvo ranených!
ilustračné foto
Z USA sa valia obvinenia: Ruská armáda túto zbraň nemôže používať! Premiéru zažila počas I. svetovej vojny
Na snímke generálny tajomník služobného úradu Ministerstva kultúry SR Lukáš Machala
Machala reaguje na kritiku po výroku, že Zem môže byť plochá: RTVS ma opäť oklamala!
Dominika Madro zomrela vo veku 33 rokov.
Spisovateľka a redaktorka Dominika Madro († 33) zomrela po boku svojho manžela: Čo sa jej stalo?
Vo vývarovni vydali približne 2 000 jedál, nakazilo sa 500 ľudí.
V slovenskom meste úraduje nákazlivý vírus: Stovky infikovaných zo stravy z vývarovne!
Slafkovský sa ešte doliečuje v zámorí
Slafkovský chýbal na zraze reprezentácie: Je jeho štart v Česku ohrozený?!
Tom Cruise (61)
Foto
Tom Cruise nakrúca Mission: Impossible 8: Sledujte, ako brázdi ulice Paríža na motorke
Prvý pohľad na odkrytú hrobku faraóna
Vedec objasnil egyptskú ZÁHADU starú vyše sto rokov: Faraónova kliatba odhalená!
Kury, ktoré sa hnevajú, majú v okolí zobáka výraznú červeň.
Výskum na sliepkach odhalil niečo nečakané: V tomto sú rovnaké ako ľudia!
Turecký minister zahraničných vecí Hakan Fidan.
Izrael má zarobené na problém: Ďalšie obvinenie z genocídy! Táto krajina ho bude žalovať