Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.08.2022 13:49 | Šport | Hokej

Dalibor Dvorský pred odletom na náhradný termín MS 20: Zima či leto, atmosféra bude úžasná

Je pripravený prevziať úlohu lídra. Útočník Dalibor Dvorský (17) bude na juniorských MS do 20 rokov patriť k oporám slovenského mužstva, ktoré dnes vyráža do dejiska šampionátu v Edmontone.

Majstrovstvá sa kvôli covidu budú tento rok konať v netradičnom náhradnom termíne 9. - 20. augusta. Dvorský v tom však veľký rozdiel nevidí. Pripravoval sa rovnako ako v zime a elektrizujúcu atmosféru očakáva aj v horúcich letných mesiacoch.

Dvadsiatka sa na turnaji musí zaobísť bez Juraja Slafkovského, Šimona Nemca, Filipa Mešára, Samuela Kňažka, Martina Chromiaka a Marka Stachu. Vyprofilovať sa na tímového lídra má preto šancu viacero mladých talentov na čele práve s Dvorským, ktorému sa v budúcoročnom drafte NHL predpovedá taktiež vysoké umiestnenie.

Základy pred draftovou sezónou môže položiť netradične v horúcom auguste. „Príprava na MS bola v júli taká istá ako minule, ak nie aj ťažšia. Verím, že sme dobre pripravení a že urobíme pekné výsledky. Očakávania neriešime, ideme od zápasu k zápasu. Cieľom je sústrediť sa na každé jedno striedanie, čo je základom úspechu v každom dueli. Čo sa týka nejakých medailových ambícií, tak ďaleko sa zatiaľ nepozeráme. Dôležité sú detaily a ísť deň po dni,“ uviedol Dvorský na pondelkovom tlačovom brífingu.

Absenciu mien, ako sú Slafkovský či Nemec, nerieši. „Je zbytočné špekulovať, čo by mohlo byť. My sa sústredíme na ten tím, ktorý máme tu teraz. Myslím si, že skladba mužstva je dobrá. Chalani sú v pohode. Verím, že to ukážeme aj na turnaji,“ dodal Dvorský a naznačil aj to, aké má pred turnajom očakávania.

„Hrať sa bude vo veľmi vysokom tempe takisto ako minulý rok. Som rád, že som už mal možnosť okúsiť hokej aj na reprezentačnej úrovni. Myslím si, že osobne som dobre pripravený a dokonca ešte aj skúsenejší ako vlani, takže dúfam, že sa to ukáže aj na ľade. Či sú MS v zime alebo v lete, som si istý, že atmosféra v Kanade bude fantastická. S touto partiou, čo tu máme, si to určite užijeme,“ vyhlásil kreatívny center, pôsobiaci najmä vo Švédsku.

Tohtoročný draft NHL sledoval ako mnohí Slováci s obrovskou radosťou a zároveň priznal, že pre neho slúžil ako motivácia. „Úspech chalanov na drafte ma určite motivoval, aj keď každý hráč ide svojou vlastnou cestou. Celkovo je to pre slovenský hokej obrovský úspech. Dúfam, že aj moja generácia hráčov ukáže budúci rok v zámorí, že má kvality. Osobne mám vždy len tie najvyššie ciele, sezóna bude dlhá, udiať sa môže všeličo,“ uzavrel Dvorský.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, mšj

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste
Andrej Danko v bratislavskej Dúbravke.
Foto
Andrejovi Dankovi odobrali vodičský preukaz: Líder SNS prišiel upratovať bratislavskú Dúbravku
Lenka prišla pri tragédii o brata.
Foto
Letuška Lenka bojuje s rakovinou: Keď svitla nová nádej, osud jej uštedril ďalšiu tvrdú RANU!
(ilustračné foto).
Súd vzal do väzby ukrajinského ministra poľnohospodárstva: Znepokojivé obvinenia