Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.06.2022 00:00 | Nové Časy

Drony Amazonu začnú s donáškami už v tomto roku

Amazon skúšobnú prevádzku dronov spustí v Lockeforde v Kalifornii.

Amazon hovorí, že začne doručovať balíky zákazníkom dronmi prvýkrát koncom tohto roka. Čaká už len na konečné schválenie regulačnými orgánmi. Používatelia v kalifornskom meste Lockeford sa budú môcť zaregistrovať, aby im do ich domovov letecky mohli doručiť tisíce druhov tovaru.

Nákupný gigant už roky sľubuje doručovanie prostredníctvom dronov, no čelil oneskoreniam a neúspechom. „Sľub doručovania pomocou dronov sa často zdal byť ako sci-fi,“ uvádza sa v blogovom príspevku Amazonu. „Ale už v tomto roku sa zákazníci Amazonu žijúci v Lockeforde v Kalifornii stanú prvými, ktorí dostanú dodávky Prime Air. Ich spätná väzba o Prime Air nám pomôže vytvoriť službu, ktorá bude bezpečne škálovateľná, aby vyhovovala potrebám zákazníkov kdekoľvek.“

Amazon uviedol, že drony budú naprogramované tak, aby hádzali balíky na dvory zákazníkov v Lockeforde, ktorý má približne 4000 obyvateľov. Budú môcť lietať „za hranicou viditeľnosti“, čo znamená, že ich nemusí ovládať vizuálny pozorovateľ a namiesto toho používajú senzory, aby sa vyhli iným lietadlám, ľuďom, domácim miláčikom a prekážkam.

Amazon vysvetlil, ako budú dodávky Prime Air fungovať a uviedol: „Po prihlásení uvidia zákazníci v Lockeforde na Amazone položky vhodné pre Prime Air. Zadajú objednávku ako zvyčajne a dostanú odhadovaný čas príchodu so sledovačom stavu svojej objednávky. Pri týchto dodávkach dron poletí na určené miesto doručenia, klesne na zadný dvor zákazníka a bude sa vznášať v bezpečnej výške. Potom bezpečne uvoľní balík a vznesie sa späť do výšky,“ vysvetľuje Amazon.

V minulosti bol Amazon obviňovaný z toho, že využil prísľub doručovania pomocou dronov na svoju publicitu a propagáciu členskej služby Prime. V roku 2013 sa bývalý šéf a zakladateľ Jeff Bezos zaviazal, že do piatich rokov zaplní oblohu flotilou doručovacích dronov. A v roku 2019 Amazon uviedol, že drony budú zákazníkom doručovať tovary „v priebehu niekoľkých mesiacov“. Realitou sa to však stane až v roku 2022.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Mirka zdokumentovala svoju prechádzku popri Váhu.
FotoVáš Tip
Zábery ako z rozprávky: Mirka šla na prechádzku pri rieku Váh, AHA, ako dokonalo zachytila rôznofarebnosť jari!
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Rázne slová Šutaja Eštoka v súvislosti s vyhrážkami o výbušninách: Avizoval prísnejšie tresty!
(ilustračné foto)
Krajina v strachu: Zaznamenali nebezpečný VÍRUS! Spôsobuje krvácanie z očí aj uší
Pre speváka to bol zážitok na celý život.
Miro Jaroš sa ako 46-ročný dočkal promócií: Som na seba hrdý! Čo vyštudoval?
(ilustračné foto)
Obrovský podvod! Polícia zhabala falošné bankovky v hodnote 50 miliónov eur
Varovanie pred búrkami
Vážne varovanie meteorológov: Slováci, pripravte sa na NEBEZPEČNÝ jav! Tu si dávajte pozor
ilustračné foto
Dodáva KĽDR balistické strely Rusku?! Situácia je vážna, Ukrajina musí konať
Priebeh dychovej skúšky (ilustračná foto)
Opitý vodič skončil v cele: Sila, koľko promile nafúkal v ranných hodinách!
Ilustračné foto
Vandali vyčíňali na detskom ihrisku: Strašné, čo tam urobili! Mesto po nich pátra
Babišoví sú spolu od roku 1992.
Foto
Monika Babišová už za manželom nesmúti: Po rozchode sa pochválila NOVÝM JA!
The New York City Pride Parade celebrating all lifestyle choices. Flags at the parade. The parade route was lined with tens-of thousands of spectators supporting the event.
Veľká vec u našich susedov: Ústavný súd rozhodol! Týka sa to zmeny pohlavia
HC Slovan chce prebrať slovenský gigant: Začne nová éra belasých?