Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.06.2022 14:15 | Šport | Futbal
Foto

Šialené klauzuly v zmluvách futbalistov: Nový dom každý rok i let do vesmíru

Futbaloví hráči sú vo svete športu veľmi cenným tovarom, preto je pri uzatváraní zmlúv s najväčšími klubmi dôležité, aby bolo všetko v poriadku. Pri ochrane záujmov neponechá nič na náhodu ani jedna strana.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Lewandowski ako dobrodruh

Keď mu končila zmluva v Borussii Dortmund, o jeho podpis sa uchádzali Bayern Mníchov aj Real Madrid. V uniknutých dokumentoch sa objavili podmienky, ktoré určovali, čo by si odvážny Lewandowski nemal dovoliť, kým bude majetkom Realu.

Lyžovanie, paragliding, horolezectvo, jazda na motorovom člne a dokonca aj jazda na motorke boli pre Španielov neprípustné. Možno aj preto sa poľský kanonier rozhodol pre Bayern Mníchov.

Keysukeho transportér

Japonská legenda Keysuke Honda prestúpil do Botafoga v januári 2020. Sťahovanie do brazílskeho mesta Rio de Janeiro, ktoré je plné kriminality, však vyvolalo u stredopoliara obavy o jeho bezpečnosť.

Preto si ako súčasť dohody stanovil, že bude potrebovať obrnené vozidlo. Botafogo svojmu novému klenotu vyhovelo. Jeho pobyt v Južnej Amerike však netrval dlho a 35-ročný hráč je teraz v Suduve v Litve.

Reinov dom

Keď nemecký útočník Giuseppe Reina v roku 1996 prestúpil do Arminie Bielefeld, požadoval, aby mu klub postavil dom na každý rok platnosti zmluvy - klub súhlasil.

Reina však nešpecifikoval, akú veľkosť požaduje. A Arminia mu na nasledujúce tri roky poskytla domček z Lega.

Klub ho „uzemnil“

Švéd Stefan Schwarz prestúpil do Sunderlandu v roku 1999 a klub mal jednu podmienku, ktorú musel bývalý hráč Arsenalu dodržať. Schwarzovi bolo povedané, že prípadné lety do vesmíru nebudú tolerované.

Výkonný riaditeľ John Flicking vtedy povedal: "Jeden zo Schwarzových poradcov skutočne získal jedno z miest na komerčné lety (do vesmíru, ktoré sa mali uskutočniť v roku 2002).

"My sme sa obávali, že by mohol chcieť vziať Stefana so sebou. Tak sme si povedali, že bude lepšie, keď si veci urovnáme teraz, než v čase letu."

Messi a Katalánsko

V roku 2020, keď barcelonská budúcnosť Lionela Messiho ešte len visela vo vzduchu, sa začalo hovoriť o tom, čo by si želal vo svojej novej zmluve, ak by zmenil pôsobisko. Niektoré z klauzúl v jeho vtedajšej zmluve však prenikli do denníka El Mundo.

Obsahovali dohodu o tom, že sa naučí hovoriť po katalánsky, musí si osvojiť primerané osobné správanie a životné tempo, nesmie sa dopovať a ak sa Katalánsko stane nezávislým štátom, môže z Barcelony odísť ako voľný hráč.

Redondo a účes

Bývalý záložník Realu Madrid a AC Miláno Fernando Redondo bol vylúčený zo zostavy Argentíny na majstrovstvách sveta 1998 z bizarného dôvodu. Manažér Daniel Passarella odmietol vybrať homosexuálov alebo hráčov s náušnicami a dlhými vlasmi.

Redondova vina spočínala v jeho účese. "Bol som vo skvelej forme. Ale Passarella mal zvláštne predstavy o disciplíne a chcel, aby som sa nechal ostrihať,“ zaspomínal si Argentínčan a dodal: "Nechápal som, čo to má spoločné s hraním futbalu, tak som odmietol."

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, mun

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Mestská veža v Trnave.
Dominanta Trnavy sa ponorí do ticha: Niečo také sa udeje raz za desať rokov! Čo je za tým?
Na snímke výhľad na mesto Martin.
Pritiahne mesto Martin nových obyvateľov? Do výstavby atraktívneho projektu sa vrazia milióny!
Vodička prekročila povolenú rýchlosť o 56 km/h.
Žena za volantom dupla na plyn: Mala naponáhlo! Predpísanú rýchlosť nechala ďaleko za sebou
Blinken na neohlásenej návšteve Ukrajiny
Minister z USA nečakane navštívil Ukrajinu: Putin bude zúriť, čo priniesol Zelenskému!
Magdaléna Šebestová je po nehode hospitalizovaná v nemocnici.
Foto
Modelka Šebestová po desivej autonehode: Urobila som TOTO a zachránilo mi to život!
Obrovská tragédia: Boxer zomrel po údere v ringu († 29)
(ilustračné foto)
Rozmýšľate, do čoho investovať? Pri tejto položke nepremeškajte ten najvhodnejší čas
Na Charkov zaútočili aj začiatkom mesiaca.
Ruská armáda vytiahla eso z rukáva: Strašné, čo sa stalo v Charkove
Josef Fritzl bude zrejme prepustený z väzenia.
ROZHODNUTÉ! Monštrum Fritzl môže opustiť brány psychiatrického väzenia!
(ilustračné foto)
Rozsiahly požiar neďaleko Hlohovca! Vo vnútri budovy čakalo hasičov nepríjemné prekvapenie
Zuzana Dolinková a Martina Šimkovičová.
Rokovanie NR SR: Poslanci budú rozhodovať o návrhoch na odvolanie Dolinkovej a Šimkovičovej
Foto
Hviezdny Švajčiar gestom provokoval arénu v Prahe: Čo chcel fanúšikom povedať?