Bryndzové pagáčiky sú totiž nenáročné na ingrediencie aj na prípravu. Ozdobiť si ich môžete čímkoľvek, v tomto prípade sme použili vlašské orechy.
Potrebujeme:
280 g hladkej špaldovej múky
250 masla
250 bryndze
100 g mascarpone
3 žĺtka
1 lyžičku sódy bikarbóny
2 lyžičky soli
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešame a cesto odložíme na hodinu do chladničky. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme. Aby boli pagáče nadýchané, niekoľkokrát cesto preložíme a opäť rozvaľkáme. Vykrajujeme kolieska, potrieme ich bielkom, ozdobíme orechom a pečieme 15 minút pri 200 stupňoch Celzia. Na vrch pagáčikov môžete dať čokoľvek - sezamové či ľanové semienka, mandle, rascu alebo aj klobásku. Každý, čo mu chutí!