Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2022 00:00 | PR články
PR článok

Vyhrajte ovocie a zeleninu pre deti v Čerstvých hlavičkách

V štvrtom ročníku projektu spoločnosti Kaufland po prvýkrát súťažia okrem škôl aj škôlky.

Podľa odborníkov by sme mali zjesť päť porcií ovocia a zeleniny denne. Poriadnu dávku vitamínov potrebujú pre svoj správny rozvoj a vývin najmä deti. Ak im chcete pomôcť získať zdravú desiatu v škole alebo škôlke, nezabudnite sa zapojiť do súťaže na www.cerstvehlavicky.sk. Tento rok sa do projektu Čerstvé hlavičky prihlásilo 278 základných a 385 materských škôl.

Ovocie a zelenina ako dôležitá súčasť jedálnička

Vo výžive detí majú ovocie a zelenina svoje nezastupiteľné miesto vďaka vysokému obsahu vitamínov, minerálnych látok, vlákniny a ďalších dôležitých zložiek, ktoré pozitívne pôsobia na telesnú a duševnú kondíciu, posilňujú imunitný systém a sú výborným zdrojom energie.

„Je vedecky dokázané, že nedostatočná výživa má vplyv na študijné výsledky detí. Pri nepravidelnom stravovaní sú deti hladné a nervózne, čo sa u nich môže prejaviť ako nesústredenosť, slabá pamäť alebo únava“, vysvetľuje Anetta Vaculíková, riaditeľka programu Skutočne zdravá škola a dodáva: „Vyvážená desiata, v ktorej by nemala chýbať zelenina alebo ovocie, pomôže školákom i škôlkarom prekonať obdobie medzi raňajkami a obedom, kedy musia podávať najväčší mentálny výkon“.

Čerstvé hlavičky opäť prinášajú zdravú desiatu pre školy a škôlky

Spoločnosť Kaufland dlhodobo vníma nedostatočnú konzumáciu ovocia a zeleniny u detí ako spoločenský problém, aj preto vznikol projekt Čerstvé hlavičky. Okrem spoločného objavovania nových druhov ovocia a zeleniny so sebou prináša možnosť vzdelávania detí ohľadne zdravej a pestrej stravy.

Aby sa ovocie a zelenina stali pevnou súčasťou jedálnička detí a mladistvých, treba s budovaním zdravých stravovacích návykov začať už od najútlejšieho veku. „Výživa je formou vzdelania a nemala by sa brať na ľahkú váhu, keďže ovplyvňuje celý náš život. Aj tí najmenší by mali vedieť, odkiaľ jedlo pochádza, ako sa pestuje a ako ovplyvňuje naše zdravie, s čím im môžu pomôcť rodičia, ale aj učitelia v škôlkach či na školách“, upozorňuje A. Vaculíková.

Otvoriť galériu
Zdroj: Kaufland

Súťaž sa práve začína

O výhru plnú vitamínov tento rok po prvýkrát zabojujú aj materské školy. „Veríme, že pre deti je zdravá a pestrá strava mimoriadne dôležitá, aby sa im v procese vzdelávania darilo. Naši škôlkari môžu aj touto cestou spoznať čo najviac druhov ovocia a zeleniny a naučiť sa podeliť sa o nich s kamarátmi,“ vysvetľuje riaditeľka súťažiacej škôlky v Bratislave.

Kaufland prostredníctvom svojich 72 predajní podporí zdravé stravovanie vo víťazných školách a škôlkach po celom Slovensku. Víťazné zariadenia dostanú počas školského roka 2022/23 od svojej partnerskej predajne nádielku čerstvého ovocia alebo zeleniny každý týždeň.

Hlasovať môžete každý deň

Podporte vašu školu alebo škôlku a zapojte sa do súťaže na www.cerstvehlavicky.sk. Hlasovanie trvá od 28. apríla do 1. júna 2022, pričom svoj hlas môžete odovzdať každý deň, a to pre školu aj škôlku. Stačí sa len zaregistrovať.

„Snažíme sa motivovať všetkých rodičov, pedagógov, priateľov i priaznivcov našej materskej školy, aby hlasovali každý deň a pomohli nám rozvíjať záujem detí o čerstvé ovocie a zeleninu prirodzenou a hravou formou“, hovorí riaditeľka materskej školy z okolia Košíc, ktorá sa prihlásila do projektu Čerstvé hlavičky.

Spomedzi všetkých zaregistrovaných výchovných zariadení bude na základe hlasovania určená pre každú predajňu Kaufland jedna víťazná škôlka a škola. Priebežné poradie môžete sledovať na stránke www.cerstvehlavicky.sk, kde budú začiatkom júna zverejnené aj finálne výsledky.

„Čerstvé hlavičky sú naším dlhodobo úspešným projektom v oblasti zdravej výživy, ktorým chceme do slovenských škôl - a po novom aj škôlok - dostať viac kvalitného ovocia a zeleniny a pozitívne vplývať na stravovacie návyky detí,“ hovorí Samuel Machajdík, hovorca spoločnosti Kaufland a dodáva: “Naším cieľom je, aby deti jedli čerstvé ovocie a zeleninu s chuťou, a to čo najčastejšie“.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!
(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Na dne jazera našli potápači aj kolobežku.
Foto
Šokujúci nález v Štrkovci: Pozrite, čo odtiaľ vylovili! Nebudete veriť vlastným očiam
(ilustračné foto).
Šialené! Na Slovensku padla výhra v hodnote 5,3 milióna eur, šťastlivec však peniaze nikdy neuvidí
Šéfkuchár Massimo bol so Samuelovej návštevy nadšený.
Foto
Samuel L. Jackson tajne na Slovensku! Šéfkuchár Massimo povedal pravdu: Takýto je hviezdny herec naozaj
(Ilustračné foto).
Začína kríza ruskej ropy? Ukrajina tvrdí, že Moskve spôsobila veľké straty
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
TOTO spravil nahnevaný Ramsay počas zápasu s Českom: Je to neakceptovateľné!
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
Nahnevaný Ramsay spravil počas zápasu s Českom neobvyklú vec: Je to neakceptovateľné!
Kengura - albín je vzácna, často sa nevyskytuje.
Foto
Nová atrakcia v Stropkove: V najmenšej zoo majú kenguru albína! Rozkošné FOTO
Nešťastný koniec zábavy
Mládež si zvolila nebezpečnú zábavu: Mali obrovské šťastie! Policajti sú v pozore
NR SR
Na Slovensku funguje okolo 160 politických strán: Pribudnú ďalšie