Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.04.2022 13:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Lekári jej diagnostikovali mimomaternicové tehotenstvo: Šok priamo počas potratu!

Mamička Siobhan mala so svojím manželom trojročnú dcérku. Zatúžili však po ďalšom dieťati, a tak sa dva mesiace pokúšali o bábätko. Podarilo sa a Siobhan si našla dve čiarky na tehotenskom teste.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Ako uvádza portál Metro, 28-ročná mama Siobhan Webbová z Británie v júli 2021 začala pociťovať kŕče v bruchu, avšak myslela si, že sa jej len telo prispôsobuje tehotenstvu a je to normálne. Raz v noci sa však zobudila na neznesiteľnú bolesť, a tak spolu s manželom zavolali pomoc. Na druhý deň ráno išlo k lekárovi, ktorý ju poslal do nemocnice. Jej manžel Lee (29) však musel počkať v aute pred budovou, pretože ho kvôli pandémii COVID-19 nepustili dovnútra.

V nemocnici sa Siobhan dozvedela zdrvujúcu správu a lekári jej museli oznámiť, že jej tehotenstvo je mimomaternicové. „Lekár mi povedal, že podľa toho, čo videli, trpím mimomaternicovým tehotenstvom na pravom vajcovode. Bol to strašný pocit a hlavou mi išlo: Och môj bože, prichádzam o naše dieťa,“ spomína na ťažké chvíle Siobhan.

Lekári jej ponúkli na výber buď injekciu, po ktorej jej telo prirodzene potratí v domácom prostredí, alebo jej urobia zákrok v nemocnici. „Keďže som mala svoju dcéru doma, nechcela som si dávať injekcie a čakať, kým o bábätko prídem. Nechcela som, aby ma videla v takej bolesti, a tak som sa rozhodla pre operáciu,“ vysvetľuje Siobhan, ktorú lekári oboznámili s tým, že s operáciou sú spojené aj riziká a v najhoršom prípade môže prísť aj o oba vajcovody.

Našťastie, Siobhan sa rozhodla správne, pretože priamo počas zákroku lekári zistili, že jej tehotenstvo vôbec nie je mimomaternicové a plod je životaschopný. Operáciu predčasne ukončili a Siobhan po prebudení čakala úžasná správa. O niekoľko dní testy potvrdili, že bábätko sa naozaj bezpečne vyvíja v brušku.

„Lekár mi povedal, že môj prípad je veľmi nezvyčajný,“ povedala Siobhan. „Bol to taký šok. Stále si hovoríme, že nedaj bože, keby som súhlasila s injekciou, spôsobilo by to potrat alebo prinajmenšom vážne problémy s vývojom dieťaťa, ak by prežilo,“ predstavuje si katastrofálny scenár mama Siobhan. Našťastie, všetko dopadlo výborne a Siobhan priviedla na svet 13. marca cisárskym rezom krásneho chlapčeka Freddieho. „Freddie je náš malý zázrak. Povedali nám, že dieťatko nebudeme mať a nakoniec ho máme,“ povedala hrdá mama.

Stres z nesprávnej diagnózy si však vyžiadal svoju daň. Po tom všetkom trpela Siobhan úzkosťou, s ktorou bojovala celé tehotenstvo a tŕpla od strachu, či je naozaj všetko v poriadku. Tehotenstvo si podľa jej slov vôbec neužila. „Stále hovoríme, že to bola kritická chvíľa, ale teraz sme takí vďační, že je konečne tu. Cítim sa tak odľahčene a dojato, že mám svoje dve dokonalé krásne deti,“ pochválila sa Siobhan.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Martin Fehérváry a Erik Černák
Definitívne rozhodnuté: Posilnia Fehérváry a Černák Slovákov na MS?
(ilustračné foto).
Aktualizované
Tragické ráno v Lipanoch: Požiar zachvátil obydlia, jeden človek prišiel o život
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Vládu čaká rozsiahle rokovanie o investíciách: Ficov kabinet sa bude zaoberať aj oslavami SNP
ilustračné foto
Z USA sa valia obvinenia: Ruská armáda túto zbraň nemôže používať! Premiéru zažila počas I. svetovej vojny
Na snímke generálny tajomník služobného úradu Ministerstva kultúry SR Lukáš Machala
Machala reaguje na kritiku po výroku, že Zem môže byť plochá: RTVS ma opäť oklamala!
Dominika Madro zomrela vo veku 33 rokov.
Spisovateľka a redaktorka Dominika Madro († 33) zomrela po boku svojho manžela: Čo sa jej stalo?
Vo vývarovni vydali približne 2 000 jedál, nakazilo sa 500 ľudí.
V slovenskom meste úraduje nákazlivý vírus: Stovky infikovaných zo stravy z vývarovne!
Slafkovský sa ešte doliečuje v zámorí
Slafkovský chýbal na zraze reprezentácie: Je jeho štart v Česku ohrozený?!
Tom Cruise (61)
Foto
Tom Cruise nakrúca Mission: Impossible 8: Sledujte, ako brázdi ulice Paríža na motorke
Prvý pohľad na odkrytú hrobku faraóna
Vedec objasnil egyptskú ZÁHADU starú vyše sto rokov: Faraónova kliatba odhalená!
Kury, ktoré sa hnevajú, majú v okolí zobáka výraznú červeň.
Výskum na sliepkach odhalil niečo nečakané: V tomto sú rovnaké ako ľudia!
Turecký minister zahraničných vecí Hakan Fidan.
Izrael má zarobené na problém: Ďalšie obvinenie z genocídy! Táto krajina ho bude žalovať