Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.03.2022 17:00 | Správy | Zahraničné správy

Obyčajné svrbenie sa zmenilo na nočnú moru, mladú ženu diagnóza zložila: Len som plakala a plakala

Život sa jej zmenil v zlomku sekundy! Vizážistka si pôvodne myslela, že ide iba o alergiu na prací prášok. Nakoniec zistila, že život jej skrížila rakovina.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Ako píše britský bulvár Daily Mail, 20-ročná April Griersonová z Liverpoolu v júni minulého roku trpela chronickým svrbením. To však pripisovala praciemu prášku. Rozhodla sa ho preto vymeniť. Nenasledovala však žiadna zmena a začala sa znepokojovať. Dokonca dala na dva týždne preč svojho psa, aby zistila, či nie je náhodou alergická naňho. Keďže však nepozorovala žiadne zmeny, navštívila lekára. Ten jej povedal, že má svrab. Po niekoľkých telefonických konzultáciách jej predpísal krém a tabletky na liečbu tejto choroby. April si však myslela, že to svrab nemôže byť, pretože je vysoko infekčný a jej partner ho od nej nechytil.

O niekoľko mesiacov neskôr sa jej na krku objavila hrčka, a tak ju lekári poslali do nemocnice. Tam zistili, že má rakovinu. V novembri minulého roka April diagnostikovali rakovinu lymfatického systému. Vizážistka sa rozhodla zaznamenať tento čas vo videu na TikToku, ktoré má už viac ako 5,1 milióna videní a 553-tisíc lajkov.

 

@aprilgrierson2 My diagnosis timeline… #cancerdiagnosis #KindAndFree #hodgkinslymphoma #cancer #chemotherapy #cancerawareness #fyp #viral #lymphoma ♬ traitor - Olivia Rodrigo

 

„Mala som pocit, že niečo nie je v poriadku. Dokonca som svojej mame povedala, že si myslím, že mám rakovinu, ale ona mi len povedala, že som príliš úzkostlivá,“ prezradila April. „Ukázalo sa, že som mala pravdu a som rada, že som sa k lekárom opätovne vracala,“ opisuje celú situáciu mladá žena.  April prezradila, že koža ju svrbela deň i noc od hlavy až po päty. 

Tomu, že má svrab neverila a tak sa lekárov opätovne kontaktovala a snažila sa problém riešiť. Keďže pre covid sa s nimi nemohla osobne stretnúť, posielala im fotky. Na záberoch však nevideli žiadne vyrážky ani znamienka, takže nevedeli určiť diagnózu. „V októbri som si našla hrčku na krku, ktorá mi rýchlo narástla,“ opisuje April moment, ktorý jej navždy zmenil život. Po troch týždňoch sa dostala na špecializované vyšetrenie. „Rakovinu mi diagnostikovali v ten deň. Absolvovala som krvné testy, CT vyšetrenia a biopsiu. Bol to nádor na krku,“ povedala April.

Jej snúbenec, 23-ročný Sean O'Flaherty, ju počas štvorhodinového vyšetrenia a konzultácie čakal v aute. „V momente, keď ho pustili dnu, vedela som, že je to rakovina,“ prezradila April. „Bola som veľmi vystrašená. Len som plakala a plakala. Nemohla som uveriť, že teraz musím ísť domov a povedať rodičom, že mám rakovinu. Bola som zničená,“ dodáva April s tým, že ďalšie testy odhalili, že jej rakovina bola v druhom štádiu.

Rakovina sa za ten čas už rozšírila z krku do hrudníka a okolo priedušnice. Aktuálne podstupuje chemoterapiu. Aby toho nebolo málo, April pred začiatkom chemoterapie podstúpila odber vajíčok pre prípad, že by liečba ovplyvnila jej budúcu plodnosť. 

Teraz na sociálnej sieti TikTok zdieľa svoj príbeh, aby ostatných varovala pred rizikami nepríjemnej choroby a odkazuje ľuďom, aby dôverovali svojim inštinktom a nič nepodceňovali. „Ak môj príbeh pomôže čo i len jednému človeku, budem rada,“ oznámila April.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, mic

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali