Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.01.2022 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Repeťák Karol Konárik nezaháľa a vydáva nový album: Roky utekajú, treba niečo zanechať!

Tam, kde niektorí končia, iní začínajú! V takomto duchu sa nesie rozhovor s podnikateľom a interpretom hitov ako Júlia, si čarovná, Domovina či Veronika Karolom Konárikom (72). Pretože v pandémii, keď umelci prichádzali o prácu, o možnosť účinkovať, niektorí čas využili práve vo svoj prospech. Napríklad na nahrávanie nových piesní.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

V podstate je modernejší, kvalitnejší, ale aj stál viac peňazí. Ale to je rovnaké v umení aj v podnikaní – v dobrých časoch treba šetriť, potom v zlých môžete robiť niečo iné. Pripravil som piaty album – CD a DVD Dávam vám dar je spojenie zvuku aj obrazu. Takmer všetky pesničky dostali aj svoju vizuálnu podobu. Sú to iné klipy, aké dnes robia mladí, ale ja som to robil tak, aby to bolo pre staršiu generáciu mojich fanúšikov. Pripraviť vlastnú skladbu, to chce čas, to chce sedieť pri klavíri, ničím sa nerozptyľovať... Myšlienky, ktoré idú z hlavy, idú do prstov a potom spätne do nôt. Ale verím, že sa mi ešte niečo podarí nahrať, teraz je covid, tak je trochu viac času.

Pre umelca, zvlášť pre speváka, musí byť ťažké zmieriť sa s tým, že počas pandémie nemôže byť so svojím publikom. Pomysleli by ste si, že sa niekedy v živote dostanete do takejto situácie?

Publikum mi chýbalo už aj v minulosti, po roku 1989, keď som začal podnikať. Ale nejako som sa tomu nevenoval. Potom, keď ma Ivan Krajíček pozval do Repete a vrátil ma na scénu, som zistil, ako mi to publikum skutočne chýba. Lebo vzápätí som aj ja veľmi ožil a ožili aj moji fanúšikovia. Čerpal som od nich obrovskú energiu a ja som ju spätne dával im. Bolo to vzájomné, je to úžasná spojitosť.

So spevákom zreje aj jeho publikum. Sú však speváci, ktorí majú fanúšikov aj v podstatne mladšej kategórii, než sú oni sami. Máte to tak aj vy?

Je pravda, že aj mladšie generácie si sem-tam spievajú moje pesničky, ale mladí už majú svoju muziku. Vidím to na svojich deťoch, počúvajú niečo iné. Nestarám sa im do toho. Ja som spieval pre moju generáciu, ktorá so mnou v tom čase žila, žije so mnou teraz a možnože bude so mnou stále, aj keď už nebudeme na tomto svete.

Máte na konte množstvo šlágrov. Ktoré si najradšej zaspievate vy osobne? 

Ťažko povedať, všetky pesničky mi boli milé a boli pekné. Lebo keď sú príjemné pre ľudí, tak sú príjemné aj pre mňa. Nemôžem povedať, že tá je dobrá, tá je populárna... Všetky majú svoje čaro. Otázka je, ako sa hrali. Môže sa mi zapáčiť pesnička, ktorá nemusí byť celkom podľa môjho gusta, no stále ju hrajú, až sa človeku dostane do ucha. Dokonca sa prichytím pri tom, že si ju v duchu spievam.

Je nejaká pesnička, ktorú nemáte až tak rád, pritom si ju obecenstvo na koncertoch žiada?

Nie, tak by som to nemohol povedať. Ani jedna nebola taká, že by som ju nemal rád. Samozrejme, že by som niektorú skladbu urobil možno iným štýlom, inou harmonickou kompozíciou, s iným rytmom, ale že by som niektorú nerád spieval, to istotne nie. Dokonca aj taká pesnička ako Pri nás v boji stál, večný starší brat... mala svoje čaro. Niektoré angažované piesne mali peknú melódiu, hoci text stál za milú Jarmilu. Ale aj to sa dá. (smiech)

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Nedeľa, Marika Eisler Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustr. foto)
Európska krajina vyzýva občanov, aby z pivníc spravili bunkre: Chystá sa niečo veľké? Nelichotivé slová o Rusku
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken.
Šéfa americkej diplomacie čaká návšteva Blízkeho východu: Zvláštne, čo všetko má byť predmetom rokovaní
Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
Americká Nebraska má za sebou ťažkú noc: Tornádo napáchalo veľké škody! To však nie je všetko…
Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov