Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.01.2022 12:00 | Šport | Tenis
Foto

Srbský tenista vyhral pred Australian Open súd o víza: Ako Djokovič rozdelil svet na dva tábory!

Bude hrať na Australian Open?! Srbský tenista Novak Djokovič (34) uspel po niekoľkodňových ťahaniciach na súde v Melbourne a môže vstúpiť do Austrálie.

Výnimka, ktorú dostal na základe toho, že v decembri prekonal koronavírus, však vzbudzuje podozrenia. Aké sú momentálne nálady u protinožcov a čo si o škandále myslia naši bývalí tenisti?!

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Srbskej megahviezde Novakovi Djokovičovi sa podarilo uspieť na súde s odvolaním po tom, ako mu minulý týždeň úrady na letisku v Melbourne zrušili vízum. Sudca Anthony Kelly zvrátil toto rozhodnutie a nariadil austrálskej vláde zaplatiť súdne trovy a prepustiť Djokoviča z detenčného hotela. Podľa viacerých novinárov mu bol sudca naklonený už od začiatku, čo dokazujú viaceré jeho výroky.

„Profesor a kvalifikovaný lekár poskytli sťažovateľovi zdravotnú výnimku, ktorú posudzoval nezávislý panel expertov zriadený vládou štátu Victoria. Čo viac mohol tento človek urobiť?“ pýtal sa Kelly v pondelok ráno austrálskeho času. Sudca mu dal za pravdu najmä pre rýchly postup úradníkov, ktorí mu po zadržaní dali málo času na to, aby sa rozprával so svojimi právnikmi a s organizátormi Australian Open.

Jeho rozhodnutie sledovalo naživo na YouTube 14-tisíc ľudí. Spočiatku však bola webová stránka určená na prenos napadnutá. Namiesto pojednávania sa vysielalo porno a hrala tam hlasná hudba. Pred kanceláriou právnych zástupcov Djokoviča v Melbourne sa po verdikte súdu zhromaždili davy fanúšikov. Skandovali jeho prezývku Nole a obklopili čiernu limuzínu, ktorá z miesta odchádzala. Jeden z priaznivcov dokonca vyskočil na strechu auta.

Ešte nemá vyhraté

Djokovičov osud mal napriek priaznivému rozsudku v rukách minister pre imigráciu Alex Hawke, ktorý má právomoc opäť mu zrušiť vízum a zakázať vstup do krajiny na tri roky. Celý svet s napätím čakal, či Austrália pôjde do ďalšieho súboja s tenisovým géniom.

„Po pondelňajšom verdikte súdu je v pôsobnosti ministra zvážiť zrušenie víza pána Djokoviča na základe osobnej právomoci. Záležitosť je naďalej otvorená,“ uvádza sa v prvom stanovisku. Djokovič na sociálnej sieti uverejnil status, v ktorom sa teší, že má naspäť víza.

„Napriek tomu, čo sa stalo za posledný týždeň, chcem tu zostať a skúsiť súťažiť na Australian Open. Zostávam sústredený na to. Priletel som sem hrať na jednom z najdôležitejších podujatí, ktoré máme pred úžasnými fanúšikmi. Nateraz nemôžem povedať viac, ale ďakujem, že ste pri mne napriek všetkému stáli a povzbudzovali ma, aby som zostal silný,“ napísal s tým, že už absolvoval aj prvý tréning na horúcej austrálskej pôde.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kuk, jb, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

László Solymos
Sólymos kritizuje rozhodnutie ministerstva: Kvôli čomu sa naťahujú s Tarabom? V ohrození je naša voda!
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
Sisa je pri manželovi v móde odvážnejšia.
Foto
Juraj Lelkes prekvapil: Povedal TO na plné ústa! Sise diktujem... Jeho odpoveď by ste nečakali
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
Zuzana a Vlasto oslávili rok od začiatku svojho podnikania.
Foto
Belohorcová po kauze s NEVEROU vracia úder: Smršť vykonštruovaných a vymyslených sr*čiek!
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena
Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!
S Oľhovou sú dlhoročné priateľky.
Foto
Herečky Eva Pavlíková a Jana Oľhová o dlhoročnom priateľstve: Kamošky už z intráku?!