Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.01.2022 12:00 | Šport | Tenis
Foto

Srbský tenista vyhral pred Australian Open súd o víza: Ako Djokovič rozdelil svet na dva tábory!

Bude hrať na Australian Open?! Srbský tenista Novak Djokovič (34) uspel po niekoľkodňových ťahaniciach na súde v Melbourne a môže vstúpiť do Austrálie.

Výnimka, ktorú dostal na základe toho, že v decembri prekonal koronavírus, však vzbudzuje podozrenia. Aké sú momentálne nálady u protinožcov a čo si o škandále myslia naši bývalí tenisti?!

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Srbskej megahviezde Novakovi Djokovičovi sa podarilo uspieť na súde s odvolaním po tom, ako mu minulý týždeň úrady na letisku v Melbourne zrušili vízum. Sudca Anthony Kelly zvrátil toto rozhodnutie a nariadil austrálskej vláde zaplatiť súdne trovy a prepustiť Djokoviča z detenčného hotela. Podľa viacerých novinárov mu bol sudca naklonený už od začiatku, čo dokazujú viaceré jeho výroky.

„Profesor a kvalifikovaný lekár poskytli sťažovateľovi zdravotnú výnimku, ktorú posudzoval nezávislý panel expertov zriadený vládou štátu Victoria. Čo viac mohol tento človek urobiť?“ pýtal sa Kelly v pondelok ráno austrálskeho času. Sudca mu dal za pravdu najmä pre rýchly postup úradníkov, ktorí mu po zadržaní dali málo času na to, aby sa rozprával so svojimi právnikmi a s organizátormi Australian Open.

Jeho rozhodnutie sledovalo naživo na YouTube 14-tisíc ľudí. Spočiatku však bola webová stránka určená na prenos napadnutá. Namiesto pojednávania sa vysielalo porno a hrala tam hlasná hudba. Pred kanceláriou právnych zástupcov Djokoviča v Melbourne sa po verdikte súdu zhromaždili davy fanúšikov. Skandovali jeho prezývku Nole a obklopili čiernu limuzínu, ktorá z miesta odchádzala. Jeden z priaznivcov dokonca vyskočil na strechu auta.

Ešte nemá vyhraté

Djokovičov osud mal napriek priaznivému rozsudku v rukách minister pre imigráciu Alex Hawke, ktorý má právomoc opäť mu zrušiť vízum a zakázať vstup do krajiny na tri roky. Celý svet s napätím čakal, či Austrália pôjde do ďalšieho súboja s tenisovým géniom.

„Po pondelňajšom verdikte súdu je v pôsobnosti ministra zvážiť zrušenie víza pána Djokoviča na základe osobnej právomoci. Záležitosť je naďalej otvorená,“ uvádza sa v prvom stanovisku. Djokovič na sociálnej sieti uverejnil status, v ktorom sa teší, že má naspäť víza.

„Napriek tomu, čo sa stalo za posledný týždeň, chcem tu zostať a skúsiť súťažiť na Australian Open. Zostávam sústredený na to. Priletel som sem hrať na jednom z najdôležitejších podujatí, ktoré máme pred úžasnými fanúšikmi. Nateraz nemôžem povedať viac, ale ďakujem, že ste pri mne napriek všetkému stáli a povzbudzovali ma, aby som zostal silný,“ napísal s tým, že už absolvoval aj prvý tréning na horúcej austrálskej pôde.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kuk, jb, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Medzi bratmi Harrym a Williamom vládnu napäté vzťahy.
Karol zasadil Harrymu ďalšiu ranu: To, čo William dostal od kráľa, brat ťažko predýcha
Prezidentka navštívila Ukrajinu: Vyzdvihla pomoc Slovákov a nezlomnosť Ukrajincov
Ruský prezident Vladimir Putin
Putinov prejav odhalil aj to, čo chcel ukryť: Stačil malý detail a ľudia spozorneli
Foto
Hnev slovenských hráčov po prehre s Nemeckom, Hudáček: Takýto zápas už nemôžeme odohrať!
cropped view of senior man playing with puzzles
13 zvykov, pri ktorých hrozí zvýšené riziko demencie: Sú celkom bežné! Tomuto sa určite vyhnite
Ilustračné foto
Afganistan zasiahli ničivé záplavy: Hlásia desiatky obetí, počet môže ešte narásť
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Ako dopadlo hlasovanie OSN o posilnení Palestíny? Za toto hlasovalo Slovensko!
Americký prezident Joe Biden
Správa, ktorú potrebujú ako soľ: Biden schválil novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu
Na Harryho tvári bolo vidieť, že ho prítomnosť jeho rodiny veľmi teší.
Foto
Harry sa dočkal vrúcnych OBJATÍ od členov rodiny! Nedalo sa prehliadnuť, kto princa NEPODPORIL
Foto
Veľká dráma na úvod MS: Slováci siahali po obrate, no nevyšlo to!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje: Časť Slovenska bude kontrolovať teplomer! Prídeme o úrodu?
Chutný obed uvaríte aj z niektorých polotovarov.
TOP 100 múčnych špecialít: Pozrite sa, ako obstáli bryndzové halušky! Predbehli sme našich susedov?