Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.01.2022 14:05 | Šport | Šport mix

V náročných podmienkach vyhral Loginov, Slováci pohoreli v stojke

Ruský biatlonista Alexander Loginov vyhral piatkové rýchlostné preteky mužov na 10 km v rámci 5. kola Svetového pohára. V nemeckom Oberhofe spravil jednu streleckú chybu, do cieľa prišiel v čase 27:00,8 min. a o 6,5 sekundy predbehol Francúza Emiliena Jacquelina.

Tretie miesto si vybojoval Nór Sturla Holm Laegreid s mankom 15,1 sekundy. Z trojice slovenských reprezentantov sa umiestnil najvyššie Michal Šima na 54. priečke a spolu s 59. Šimonom Bartkom sa obaja predstavia v nedeľňajšej stíhačke.

Šprint mužov sa mal pôvodne uskutočniť už vo štvrtok, no v Oberhofe panovalo v prvej polovici týždňa teplé počasia, navyše pršalo a tak ho organizátori presunuli o deň neskôr. V piatok už zavítali do nemeckého strediska zimné podmienky, teplota klesla pod -3°C, husto snežilo a navyše aj fúkalo, čo komplikovalo situáciu na strelnici. Z popredných pretekárov chýbal na štarte Rus Eduard Latypov, ktorý mal pozitívny test na koronavírus.

Náročné podmienky na strelnici robili problémy hlavne na stojke, no aj na ležke ukončili šance niektorým favoritom. Pohorel najmä Johannes Thingnes Bö, ktorý minul až tri terče, jeho brat Tarjei dva. Ďalší Nór Laegreid jeden, no bežecky vynikal a keď na druhej položke sklopil všetkých päť terčov, zaradil sa medzi favoritov na triumf. Jeho čas v cieli dlho nik nedokázal prekonať. Podarilo sa to až Jacquelinovi, ktorý pritom raz minul na oboch položkách. Francúza mohol z ďalších pretekárov reálne prekonať už len Loginov. Ten mal po bezchybnej ležke najlepší medzičas, na stojke raz minul, no na Jacquelina mal manko len 5,6 s. V záverečnom kole vystupňoval svoj bežecký výkon a prišiel si po prvé individuálne víťazstvo v sezóne a štvrté v kariére. Jeho krajan Anton Babikov zastrieľal čisto, ale nakoniec mu to stačilo "len" na 6. miesto (+23,0 s), keď boli rýchlejší ešte Nemci Johannes Kühn (+18,6 s) a Roman Rees (+20,2).

Slováci mali preteky dobre rozbehnuté. Šima zvládol ležku bez chyby a patrilo mu po nej 18. miesto, druhú položku však nezvládol, prišli dve chyby a výrazný prepad. Nakoniec ho klasifikovali na 54. mieste (+2:08,1 min) a prebojoval sa do sobotňajšej stíhačky. Podobne to bolo aj s Bartkom. Po čistej ležke prišli dve chyby na stojke, ale z 59. miesta (+2:18,9 min) sa tesne dostal do stíhačky. Matej Baloga netrafil dokopy šesť terčov a skončil na 104. pozícii.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

View of russian flag behind barbed wire against cloudy sky. Concept.
Zadržali ruského vysokopostaveného predstaviteľa! Zdvihne vás zo stoličky, čo mal spraviť
Aktualizované
Návrh na odvolanie Martiny Šimkovičovej: Poslanci rozhodli, či ostáva ministerkou kultúry
(ilustračné foto)
Chcete žiť dlhšie? Odborníci upozorňujú: TÝCHTO jedál sa zbavte!
Baňa ilustrák
Tragédia v Poľsku: 15 robotníkov zavalilo v uhoľnej bani! Smutné následky
(ilustračná foto).
Hraničné zásoby krvných skupín: Transfúzna služba vyzýva na darovanie! Kto môže pomôcť?
Mestská veža v Trnave.
Dominanta Trnavy sa ponorí do ticha: Niečo také sa udeje raz za desať rokov! Čo je za tým?
Na snímke výhľad na mesto Martin.
Pritiahne mesto Martin nových obyvateľov? Do výstavby atraktívneho projektu sa vrazia milióny!
Vodička prekročila povolenú rýchlosť o 56 km/h.
Žena za volantom dupla na plyn: Mala naponáhlo! Predpísanú rýchlosť nechala ďaleko za sebou
Blinken na neohlásenej návšteve Ukrajiny
Minister z USA nečakane navštívil Ukrajinu: Putin bude zúriť, čo priniesol Zelenskému!
Magdaléna Šebestová je po nehode hospitalizovaná v nemocnici.
Foto
Modelka Šebestová po desivej autonehode: Urobila som TOTO a zachránilo mi to život!
Obrovská tragédia: Boxer zomrel po údere v ringu († 29)
(ilustračné foto)
Rozmýšľate, do čoho investovať? Pri tejto položke nepremeškajte ten najvhodnejší čas