TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková. "Problematike hygieny výživy a bezpečnosti potravín na regionálnej, národnej, európskej a svetovej úrovni zasvätila pani doktorka Trusková celý svoj profesijný život," uviedla hovorkyňa.
Pripomenula, že zosnulá odborníčka zastupovala SR vo viacerých medzinárodných i národných odborných výboroch a pracovných skupinách, podieľala sa na tvorbe preventívnych programov i legislatívnych úprav v oblasti verejného zdravotníctva a v oblasti potravín.
"Bola pri zrode zákona o potravinách a tvorbe Potravinového kódexu SR," doplnila Račková. Vyzdvihla i Truskovej publikačnú a pedagogickú činnosť, v mene kolektívu Úradu verejného zdravotníctva poukázala tiež na mimoriadne ľudské kvality doktorky Truskovej.