Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.12.2021 19:57 | Šport | Šport mix

Slovenky nezvládli rozhodujúci súboj na MS: Tesná prehra vo federálnom derby!

Slovenské hádzanárky sa nepredstavia v hlavnej fáze MS v Španielsku.

V rozhodujúcom súboji o postup zo základnej E-skupiny prehrali v pondelok v Llírii s Českom po dráme 23:24 a v tabuľke obsadili bez bodu poslednú štvrtú priečku.

Bojovať tak budú už iba v Prezidentskom pohári o konečné 25. až 32. miesto.

Slovenky potrebovali na postup víťazstvo a v prvom polčase viedli v derby aj päťgólovým rozdielom. Na jeho konci videla Karin Bujnochová červenú kartu a v dramatickej koncovke druhého dejstva si Češky ustrážili tesný náskok.

Najlepšou strelkyňou slovenského tímu bola Barbora Lanczová s piatimi zásahmi. Proti Česku už nemohla pre svalové zranenie nastúpiť Martina Popovcová, ktorú v zostave nahradila do kádra narýchlo povolaná Monika Pénzesová.

Zverenky trénera Pavla Streichera predtým v skupine podľahli Maďarsku 29:35 a Nemecku 22:36. Prvé tri tímy si vybojovali postup do hlavnej fázy, v ktorej sa bude hrať v štyroch šesťčlenných skupinách o prienik do štvrťfinále. Z E-skupiny idú ďalej Nemecko, Maďarsko a Česko. Slovenky sa predstavia v II. skupine Prezidentského pohára, kde ich čakajú v Llírii ešte tri zápasy a na záver duel o konečné umiestnenie.

E-skupina (Llíria):

Česko - Slovensko 24:23 (15:14)
Najviac gólov ČR:
Jeřábková 4, Zachová 4/3. Zostava a góly SR: Oguntoyová, Medveďová - Pócsiková, Lanczová 5, Rebičová, Trúnková 3, B. Bíziková 2/1, Bujnochová 3, R. Bíziková 2/1, Bajčiová, Holejová, Szarková 4, Štefániková 4, Hudáková, Némethová

Slovenky začali nervózne, na prvý gól z ruky Szarkovej čakali viac ako sedem minút a iba vďaka brankárke Oguntoyovej neprehrávali v tom momente výraznejšie ako 0:2. V ofenzíve sa trápili, nevychádzali im rýchle protiútoky a lopty im brali aj technické chyby. Češky pôsobili kompaktnejšie a po presnom zásahu Malej v 11. minúte viedli trojgólovým rozdielom 5:2.

V presilovej hre potom Szarková a Lanczová znížili na 5:6 a vzápätí opäť Szarková na začiatku 15. minúty vyrovnala skóre. O dve minúty neskôr Slovenky prvýkrát viedli po "delovke" Bujnochovej a šesťgólovú šnúru tímu zavŕšila tá istá hráčka gólom na 12:7 v 21. minúte. Češky proti agresívnej obrane neskórovali takmer sedem minút, potom sa však presadili päťkrát za sebou na 12:12. V závere polčasu videla autorka troch gólov Bujnochová po nešťastnom zákroku červenú kartu za zastavenie protiútoku súpera a Češky išli do kabín s tesným náskokom.

Na začiatku druhého polčasu podržala český tím dôležitými zákrokmi brankárka Kudláčková a jej spoluhráčky viedli v 34. minúte 16:14. Szarková v presilovej hre potom vyrovnala na 16:16 a o chvíľu dostala červenú kartu aj česká hráčka Holanová za úder do tváre Lanczovej, čo potvrdili tureckí arbitri rovnako ako pri Bujnochovej po vzhliadnutí videa.

Slovenky boli v psychickej výhode, viac ako do jednogólového náskoku sa však dlho nevedeli dostať, keď Réka Bíziková za stavu 19:18 nepremenila sedmičku. Oguntoyová potom opakovane podržala tím v bránke, darilo sa však aj Kudláčkovej na druhej strane a desať minút pred koncom bol stav nerozhodný 21:21. Češky sa potom po dlhšom čase dostali do náskoku po premenenej sedmičke Zachovej. Za nepriaznivého stavu 22:23 zneškodnila Oguntoyová dve šance súperiek, ale Slovenky sa trápili v zakončení a tri minúty pred koncom po strele Jeřábkovej to bolo 24:22 pre Češky, ktorým stačila na postup aj remíza, a v koncovke si tesný náskok postrážili.

Tabuľka:
1. Nemecko    2  2 0 0  67:43  4*
2. Maďarsko   2  2 0 0  67:58  4*
3. Česko      3  1 0 2  74:86  2*
      
4. SLOVENSKO  3  0 0 3  74:95  0

Viac k téme:
Diskusia /
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!