Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.11.2021 07:15 | Správy | Domáce správy

Očkovaní môžu roznášať vírus, mali by sme ich testovať! Hrabko otvorene o problémoch koalície: Takto treba vyriešiť reformy

Ak sú vládne reformy "zaseknuté" v dôsledku nedohody koaličných subjektov, tak je možné odblokovať ich dohodou.

Otázkou je však kvalita konkrétnych reforiem, ktorá je napríklad v prípade tretej verzie súdnej mapy otázna. V diskusii v TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

V prípade, že by vládne subjekty našli vôľu dohodnúť sa, mohli byť podľa neho viaceré reformné zákony už prijaté. "Dohodou by sa to dalo prekonať, ale na to potrebujete subjekty, ktoré sa dohodnúť chcú. Zatiaľ túto ochotu nevidieť ani u jednej, druhej, ani tretej či štvrtej strane," povedal.

Druhá vec je podľa neho kvalita navrhovaných reforiem. "Hlavne v prípade tzv. reformy súdnictva. To nie je žiadna reforma, len tretí pokus, pričom prvý, druhý aj tretí sú stále len jeden veľký mišmaš. Malo by platiť trikrát a dosť," povedal Hrabko, podľa ktorého by sa táto reforma mala úplne stiahnuť.

Vážne problémy vidí aj v boji s treťou vlnou koronavírusu. Riešenie nevidí v jednostrannom sprísňovaní pravidiel pre neočkovaných ľudí. "Podľa môjho názoru je chybou, že sa netestujú očkovaní ľudia. Majú úplnú slobodu a vírus podľa môjho názoru rozširujú," poznamenal.


Hrabko upozornil, že práve u očkovaných ľudí môže mať nákaza taký ľahký priebeh, že si vôbec neuvedomia, že išlo o koronavírus. "Môžu nakaziť iných aj bez toho, že by o tom vôbec vedeli," konštatoval.

Vo viacerých médiách boli minulý týždeň zverejnené videá a ich prepisy, ktoré zobrazujú, ako sa na poľovníckej chate stretávali šéf Smeru-SD Robert Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora G. Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora G. Videá zhotovila polícia pre podozrenie z pytliactva iných osôb. "Ak sa vedelo o tom, aká partia sa tam schádza a o čom sa rozprávajú, a že to nijako nesúvisí so zámerom chytiť pytliakov, tak nahrávky nikdy nemali uzrieť svetlo sveta," reagoval Hrabko.

Na margo samosprávnych iniciatív s cieľom vrátiť sa k systému viacerých volebných obvodov v parlamentných voľbách Hrabko povedal, že si treba počkať na to, akú veľkú podporu verejnosti dokážu pre svoje požiadavky získať.

Na Slovensku pôvodne boli v parlamentných voľbách štyri volebné obvody, čo zvyšovalo šancu politikov z regiónov prebojovať sa do Národnej rady SR. Zmenilo sa to až počas vlády Vladimíra Mečiara, ktorý zmenil celé Slovensko na jeden volebný obvod. "Treba rozlišovať medzi zvyšovaním počtu volebných obvodov a zmenou volebného systému," upozornil Hrabko na margo reakcie koalície, ktorá naznačila ochotu diskutovať o volebnom systéme. Zvýšenie počtu volebných obvodov je však podľa Hrabka možné aj pri zachovaní súčasného pomerného volebného systému.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Magda Šebestová (38).
FotoVáš Tip
Desivá NEHODA missky Šebestovej: Chvíľa nepozornosti ju stála veľa! S TÝMTO sa môže rozlúčiť
(ilustračné foto)
Ukrajine sa podarila veľká vec! Hlásia úspech: Rusi budú zúriť
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
VIDEO Otrasný prípad: Žena do banky dotlačila mŕtvolu svojho strýka! Chcela získať pôžičku
Minulý týždeň sedela v porote Fialová, túto nedeľu bude Bardy.
Foto
Kto zasadne do porotcovského kresla Let’s Dance?! Fialovú vystrieda TENTO sexsymbol
Silné búrky v Afganistane a Pakistane si vyžiadali najmenej 137 obetí.
Foto
V krajine vládne PEKLO: Silné búrky majú obrovské množstvo obetí
(ilustračné foto)
Česko má nového milionára! TIETO čísla mu priniesli šťastie: Poriadne si prilepšil
Bývalá česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková nedávno porodila druhú dcéru.
Po pôrode krutá rana: Manžel bývalej českej tenistky má rakovinu!
Ilustračné foto
Narušená doprava v Bratislave: Na mieste je polícia aj hasiči! Na auto tam spadol... Sledujte tie FOTO
S Reném tvoria nerozlučnú dvojicu.
Foto
Plačková sa po rokoch vrátila k najťažším dňom: Prezradila nové detaily o NEVERE manžela! Čo by dnes robila inak?
(ilustračné foto)
Krajinu zasiahlo silné zemetrasenie: Zrútili sa náhrobné kamene, hlásia aj zranených
Traffic cones on road with electronic arrow pointing to the right to divert traffic and white car in distance
Mimoriadna situácia spustila v Ružomberku ďalšie kroky: Po zosuve pôdy mesto zakročilo
Zuzana sa teší z prvého vnúčaťa.
Foto
Zuzana Vačková opäť zamilovaná: Ukázala NOVÉHO muža! Je to chlap ako HORA