Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.10.2021 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
FotoVideo

Speváčka Ester zo šou ČSMT dojala celú sálu: Pesnička pre mŕtveho otca

Stále sa nevyrovnala s jeho stratou!

Mladá nadaná speváčka Ester Gerson (19), ktorá vystúpi v šou Česko Slovensko má talent, sa musela celý život pasovať so stratou, ktorú prežila, keď mala len sedem rokov. Práve vtedy si totiž jej milovaný otec Bohumil († 35) siahol na život a ona odvtedy pociťuje prázdnotu, ktorú sa snaží zaplniť práve hudbou. Lásku k muzike a aj talent zdedila po otcovi, ktorý používal umelecké meno Bob Gerson, čo prevzala aj nádejná pesničkárka. Pred porotu predstúpi s vlastnou piesňou, ktorú pošle cez svoje vystúpenie milovanému otcovi do neba. A ani jedno oko nezostane suché...

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Nádejná textárka a pesničkárka Ester sa nikdy nevyrovnala s tým, že jej otec Bohumil († 35), ktorého všetci volali Bob, si siahol na život a ako sedemročné dievčatko zostala bez jedného z rodičov. Jej otec bol práve tým, ktorý malé dievčatko podporoval, viedol ho k hudbe a venoval mu lásku, po ktorej zostala v jeho duši veľká diera. S matkou si brunetka totiž nikdy veľmi nerozumela a aj to bol jeden z dôvodov, pre ktorý ako osemnásťročná odišla z domu. Jej snom sú hudba a vlastná tvorba, pričom talent zdedila práve po zosnulom otcovi.

„Tatino bol textár, teda sa o to aspoň snažil. Zomrel, keď som mala sedem rokov, a práve on si hovoril Bob Gerson, tak som po ňom prevzala to meno,“ vysvetlila svoje netradičné meno Ester, ktorej dojímavé vystúpenie uchvátilo celé publikum. Mladá speváčka a textárka v jednej osobe totiž zaspievala pieseň, ktorú venovala svojmu mŕtvemu otcovi. V nej jasne cítiť, že mladé dievča sa s jeho stratou stále nevyrovnalo. Text totiž hovorí o bolesti, nevypovedaných otázkach, túžbe po uznaní a hlavne láske, ktorú ešte ako malá stratila.

Dojatá porota aj publikum

Práve otec inšpiroval Ester, aby začala skladať piesne. Vypestoval v nej vzťah k hudbe, ktorou by sa rada živila a išla tak v jeho šľapajach. „Pamätám si na to, ako mi spieval uspávanky, aby som lepšie spala,“ povedala Novému Času so smútkom v hlase talentovaná slečna. Tá má našliapnuté na veľkú kariéru a jej snahu ocenila nielen porota, ale aj ľudia v sále, ktorí ju odmenili veľkolepým standing ovation.

„Ja vás obdivujem, že ste tu pred nami, vlastne úplne nie v takom intímnom prostredí, zaspievali vašu asi najintímnejšiu pesničku. Pretože ja som tiež prišla o maminku a potom o pár rokov neskôr aj o brata. A tiež som im napísala pesničku, ale nikdy som to nedokázala úplne dospievať. Vždy ma to bolelo, a to sa mi na vás páči najviac. Že ste nám dali tú skutočnú Ester Gerson,“ vzdala hold mladej speváčke ostrieľaná Marta Jandová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mrh, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


New York, USA - June 17, 2019: Image of the front of the Lego store situated on the Rockefeller Plaza.
Foto
Nové modely stavebníc LEGO: Aha, čo si môžete poskladať! To musíte vyskúšať
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Rusko za všetko zaplatí, a to doslovne: USA sa o to môže postarať, tvrdí americký minister Blinken
Sexi atlétka dráždi fanúšikov: Postup na olympiádu oslávila v bikinách!
Vlajka Maďarska (ilustračná fotografia).
EÚ odklepla nový migračný pakt: Maďarsko sa búri! Škodlivé a nerozumné... tvrdia
(ilustračné foto)
V Írsku chcú klepnúť po prstoch fajčiarom: Rázne rozhodnutie, pozrite sa, čo vymysleli
Britský kráľ Karol III.
Foto
Kráľov PRVÝ oficiálny portrét uzrel svetlo sveta: Wau! Čo si o ňom myslíte?
Jedna z leteckých bômb zasiahla 15-poschodový bytový dom v Charkove.
Okamihy hrôzy v centre Charkova: Na mesto dopadli bomby, počet zranených narastá
Obrovský požiar pri Bratislave.
Aktualizované
Pri Bratislave vypukol OBROVSKÝ požiar: Hustý dym je vidieť na kilometre!
Autobus vezúci farmárov sa zrazil s osobným autom.
Foto
Tragická nehoda! Autobus na Floride sa zrazil s autom: FOTO naháňa hrôzu
Foto
Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať!
Český premiér Petr Fiala.
Prečo Česi nepodporili migračný pakt? Premiér Fiala vysvetľuje: Podľa neho nie sú jediní
Foto
Dôchodca chce zatočiť s výmoľmi: Fantastický nápad! Myslíte, že by sa to uchytilo aj u nás?