Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.10.2021 00:00 | PR články
PR článok

Spreje VIROSTOP zmierňujú príznaky COVID-19, dokázala to klinická štúdia

Známe ústne a nosové spreje sú účinnými pomocníkmi v boji s pandémiou. Najnovšia klinická štúdia potvrdila ich efektivitu a silu – zmierňujú príznaky a zabraňujú uvoľňovaniu vírusu.

Tretia vlna pandémie koronavírusu na Slovensku naberá na sile. Denne pribúdajú stovky nových prípadov a v priemere je viac ako 10 % vykovaných PCR testov pozitívnych.  Zároveň je zaočkovaných niečo vyše 2,2 milióna ľudí, čo predstavuje len 42 % obyvateľstva.

Aby boli dopady tretej vlny čo najmiernejšie, je dôležité chrániť sa. Ako podpora očkovania a ochrana pred koronavírusom pôsobia aj ústne a nosové spreje VIROSTOP.

Spreje VIROSTOP preukázali 60% zníženie uvoľňovania vírusov.
Štúdia preukázala významné zníženie príznakov choroby COVID-19.

VIROSTOP zmierňuje príznaky Covidu

Ako informuje agentúra Associated Press, do klinickej štúdie bolo zahrnutých 170 pacientov so SARS-CoV-2 potvrdených pomocou PCR testov na klinike Complex Medical Center v Budapešti v Maďarsku, od 15. januára do 31. mája 2021. Všetci dobrovoľníci boli pozitívne testovaní PCR testami na Covid- 19 na začiatku štúdie, pričom mali mierne až stredne závažné respiračné symptómy, ktoré boli monitorované počas 15 dní.

Zo 170 dobrovoľníkov 86 pacientov dostalo nosohltanový sprej ako liek na chrípku. Tento roztok patentovaný pod názvom VIROSTOP obsahuje špeciálnu zmes cista krétskeho a ďalších zložiek bohatých na polyfenoly. Polyfenoly, ak sú naviazané na vírusový proteín, mechanicky inhibujú funkciu proteínu, a tým zabraňujú vstupu vírusu do bunky. 84 pacientov bolo zaradených do kontrolnej skupiny bez použitia sprejového roztoku VIROSTOP ako ochrana proti koronavírusu.

„Na konci klinickej štúdie boli vyhodnotené symptómy pacientov. Príznaky každého pacienta sa kontrolovali každé dva dni počas 12 dní. Tí pacienti, ktorí používali sprej VIROSTOP od prvého dňa po pozitívnom testovaní, vykazovali v 12.deň takmer 60% zníženie uvoľňovania vírusov v porovnaní s kontrolnou skupinou,“ uviedol Dr. István Jankovics, ktorého tím štúdiu realizoval.

Klinická štúdia odhalila, že klesla tiež závažnosť respiračných problémov, ktoré ochorenie vyvoláva. Tieto výsledky podporujú zistenia skorších testov in vitro, vykonaných na zvieracích bunkových tkanivách, kde zmes polyfenolov zabraňovala rastu vírusu v bunkových kultúrach.

Otvoriť galériu
Zdroj: Herb Pharma

Bezpečný pre deti aj seniorov

Klinická štúdia dokazuje, že závažnosť respiračných klinických symptómov bola znížená u tých, ktorí používali sprej VIROSTOP. V porovnaní s kontrolnou skupinou bolo tiež zaznamenané zníženie gastrointestinálnych symptómov. Nedávny výskum ukázal, že kľúčovým faktorom šírenia vírusu je jeho schopnosť množiť sa aj v gastrointestinálnom trakte.

„Primárnou ochranou pred ochorením COVID-19 je samozrejme očkovanie, táto klinická štúdia však dokazuje, že používanie spreja VIROSTOP významne inhibuje množstvo SARS-CoV-2 v horných dýchacích cestách, čím poskytuje infikovanej osobe príležitosť vyvinúť špecifickú imunitnú odpoveď,“ vraví Dr. István Jankovics.

VIROSTOP je voľne predajný prípravok vyrobený z prírodných surovín a môžu ho bezpečne užívať už deti od troch rokov. V čase štúdie boli v Maďarsku prítomné najmenej tri varianty vírusu. Uvedomujúc si tieto faktory a už opísaný mechanizmus účinku polyfenolov, predpokladáme, že VIROSTOP sprej môže byť účinný v prípade všetkých mutácií.

„Prírodné zloženie zaručuje bezpečné použitie VIROSTOPU pre deti, dospelých a seniorov. Obľúbenosť ústnych a nosových sprejov dokazuje aj fakt, že na Slovensku bolo predaných viac ako 300 000 kusov tohto produktu a v rámci Európy už viac ako 2 milióny,“ dopĺňa Ondrej Michlo, konateľ firmy Herb-Pharma Corporation s.r.o.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo