Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.09.2021 00:00 | PR články
PR článok

Na Dunaji sa nakupuje a zabáva už 100 rokov

Eurovea je výnimočná nielen svojou nezameniteľnou atmosférou,  výbornými nákupmi, rôznymi podujatiami a zábavou na nábreží Dunaja, ale aj bohatou históriou. Už pred 100 rokmi sa tu prvýkrát konal Medzinárodný dunajský veľtrh, veľkolepé podujatie svetového významu.

S nákupným centrom Eurovea sa skloňuje hneď niekoľko prirovnaní – obľúbený shopping na Dunaji, najnavštevovanejšia destinácia v Bratislave či promenáda plná chutí. A v podobnom duchu by sme mohli pokračovať až do nekonečna. Eurovea ponúka skutočný pôžitok pre každého návštevníka, avšak len málokto vie, že na nábreží sa nakupovalo a zabávalo už v minulom storočí.

Významné, nepoznané dedičstvo

Eurovea si vo svojej DNA nesie obchodného ducha, ktorého história sa začala písať už v roku 1921. Svoje brány vtedy otvoril prvý Medzinárodný dunajský veľtrh v Bratislave, hosťujúci viac než 1 500 vystavovateľov z celého sveta. Plagát ilustroval sám Martin Benka, no o veľkoleposti tohto podujatia svedčí aj fakt, že prvý ročník navštívilo neuveriteľných 145 000 ľudí. Počas nasledujúcich 22 rokov konania Dunajského veľtrhu išlo o udalosť, ktorou žila Bratislava a do veľkej miery aj celé Slovensko.

Otvoriť galériu
Zdroj: SNM – Historické múzeum

Veľtrhy pritom neboli výhradne obchodnou záležitosťou. Na miestach, kde dnes stojí Eurovea mali návštevníci možnosť objavovať nové, vzrušujúce vychytávky, ktoré daná doba prinášala. O zábavu a rozptýlenie sa zas postarali rôzne atrakcie, ako aj miestny „práter“, zábavný park s kolotočmi tvoriaci súčasť areálu. Dunajský veľtrh už v tom čase udával trendy a táto tradícia pretrváva až do dnes.

Tradičný shopping a zábava

Eurovea má silného obchodného ducha. Pokračuje v dlhoročnej tradícii nákupov, skvelej gastronómie, zábavy na nábreží Dunaja a rozrastá sa. Vďaka svojej lokalite hostí rôzne významné podujatia, ktoré každoročne prilákajú množstvo návštevníkov a priaznivcov. Na chuť si prídu fanúšikovia módy, športu, dobrého jedla, hudby, kultúry či umenia. Je to miesto, kde sa stále niečo deje. Môžete si zabehať maratón, objaviť trendy kúsky novej sezóny, započúvať sa do živých koncertov modernej alebo klasickej hudby, objaviť nové, fascinujúce umenie alebo si len tak pochutnať na lahodnom street foode vo foodcourte. Po zábavnom dni plnom nákupov určite zájdite do kina alebo si oddýchnite pri dobrej masáži vo wellnesse. Môžete sa nechať rozmaznávať v beauty zóne či vychutnať si kávičku na terase s jedinečným výhľadom na Bratislavu a zahnať hlad v prvotriednej reštaurácii na promenáde. Eurovea vám jednoducho ponúka všetko a vždy ešte niečo viac, rovnako ako pred 100 rokmi.

Otvoriť galériu
Zdroj: Eurovea

Na dôležité momenty sa nezabúda

V priestoroch nákupnej pasáže Eurovea nájdete výstavu, na ktorej si pripomíname sté výročie nákupných tradícií na Dunaji. Príďte sa dozvedieť viac o fascinujúcej a bohatej histórii Dunajských veľtrhov. Čaká vás veľa zaujímavostí a dobových fotografií, ktoré sú zverejnené vôbec po prvýkrát. Bezplatnú výstavu môžete navštíviť až do 10. októbra.

Otvoriť galériu
Zdroj: Eurovea

Na výstave boli použité materiály zo zbierok SNM – Historického múzea, verejných zdrojov a súkromného majetku.

Viac o nákupoch a zábave v Eurovea nájdete na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo