Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.08.2021 16:15 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Nedarí sa im mať bábätko: Nad dôvodom, pre ktorý páru zamietli umelé oplodnenie, budete žasnúť

Žene diagnostikovali problémy s plodnosťou, no umelé oplodnenie jej zamietli. Aký uviedli dôvod?

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Ako píše Daily Mail, 26-ročná Sarah Barker sa pokúša so svojim partnerom Chrisom Curtissom (31) o dieťa už štyri roky. Lekári jej však oznámili, že keď mala 17 rokov, mala syndróm polycystických vaječníkov. Následne jej povedali, že bude mať problém mať vlastné deti. Táto diagnóza je spôsobená hormonálnou nerovnováhou v tele. Vo Veľkej Británii postihuje  jednu z troch žien. Sarah povedala, že mať vlastné dieťa je „chýbajúcim dielom skladačky“ v jej živote a dúfala, že môže skúsiť požiadať o umelé oplodnenie po tom, čo niekoľko liekov na pomoc ovulácii nezafungovalo.

Zažila však zdrvujúci šok, keď jej povedali, že nespĺňa podmienky na daný zákrok, pokiaľ jeden z partnerov už má dieťa z predchádzajúceho vzťahu. Na základe žiadosti predloženej miestnej komisii, ktorá sprostredkováva zdravotnú starostlivosť v Lincolnshire sa ukázalo, že je to kvôli rozpočtovým obmedzeniam. Sarah ostala mimoriadne nahnevaná, pretože podľa jej slov je toto vyslovene lotéria. Povedala, že keby bola z Manchestru, mohla by absolvovať zákrok, ktorý by jej zmenil život. „Mala by som mať právo na tento zákrok. Malo by mi dovolené byť matkou,“ povedala. Pokračovala slovami, že je to lotéria s PSČ, ktorá rozhoduje o tom, či môže mať niekto dieťa. Dodala, že to nie je správne. „Prejsť celým týmto procesom bolo zničujúce a bolo hrozné dozvedieť sa, že na to nemám nárok.“ Dodala, že to je veľmi ťažké a je to veľký tlak.

Sarah je nevlastnou matkou 8-ročného dievčaťa z predchádzajúceho vzťahu jej partnera. Dievčatko s párom žije polovicu týždňa. Povedala, že by bolo voči nej „neférové“, keby sa rozhodli odsťahovať sa zo svojho domu v Lincolne. „Žije s nami polovicu času a polovicu času so svojou matkou, takže by voči nej nebolo fér, keby sme sa odsťahovali a pokúsili mať vlastnú rodinu.“ Sarah dodala, že má so svojou nevlastnou dcérou „úžasný vzťah“, ale cítila, že ona a ďalšie rodiny si „zaslúžia šancu“ mať vlastné dieťa. Povedala, že odmalička snívala o tom, že bude sama matkou a že ďalšie tisíce žien sa nimi nemôže stať kvôli zastaralým pravidlám.

Dodala, že stať sa matkou je snom každého dievčaťa. „Pamätám si, ako som sa hrávala s bábikami a vedela som, že to je niečo, čo chcem – byť mamou a mať rodinu,“ povedala Sarah. Pokračovala slovami, že tieto zastaralé pravidlá musia prehodnotiť a zamyslieť sa nad súčasnými zmiešanými rodinami a tým, ako to ovplyvňuje rodinnú dynamiku. „Nie je to len o nás, je to o mnohých rodinách, ktorých sa to týka,“ dodala.

Sarah nezakrývala rozhorčenie a sklamanie: „Zabraňujú tomu, aby sa tisíce žien stali matkami. Bránia ženám splniť si tieto sny. Zaslúžime si šancu.“ Žena uviedla, že tento proces ovplyvnil jej duševné zdravie a tiež jej 6-ročný vzťah s partnerom Chrisom. Prezradila, že vždy, keď vidí priateľov na Facebooku, ktorí oznámia tehotenstvo, alebo odhalia pohlavie svojho bábätka, zakaždým jej to zlomí srdce, pričom si kladie otázku: „Prečo nie ja?“

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, mic

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Vémola nechápe Véghove rapídne chudnutie: Vstúpili do hry zakázané látky?
Veronika Rajek je známa slovenská modelka.
Krásna Slovenka prijala pozvanie od tímu F1: TAKTO rozžiarila jednu zo stajní!
Princ Harry ešte v deň korunovácie odfrčal domov do USA.
Harryho TAJOMSTVO po roku ODHALENÉ: Ako je možné, že si to nik nevšimol?
stará veštica
Predpovede Baby Vangy sa začínajú NAPĹŇAŤ: Ďalšia veštba sa SPLNILA!
Peter Batthyany.
Váš Tip
Herec Batthyany si zavaril: Vojna so známou kvôli peniazom!
Ilustračné foto
Vodiči, buďte opatrní: Na časti D2 bude prejazdný len jeden pruh
Helena Vondráčková.
Foto
Helena Vondráčková je v Bardejove! A takúto FOTO by ste od divy teda nečakali
Fanúšikovia jej často udeľujú titul najkrajšej ženy sveta.
Foto
Tá má teda guráž: Atlétka zverejňuje pikantné fotky, fanúšikovia sú do nej zbláznení!
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Na izraelskú vládu sa valí kritika: Porušuje ľudské právo?!
Pálenie záhy trápi mnoho ľudí.
Foto
Neustále pálenie záhy? Nezúfajte: 4 TRIKY, ktoré trápenie zastavia!
Na archívnej snímke z 25. apríla 2024 kamióny, ktoré privážajú humanitárnu pomoc pre obyvateľov Pásma Gazy
Humanitárna kríza v Gaze: Teraz to bude ešte horšie, aha, k čomu sa priznal Hamas
V Titanicu hral postavu kapitána "nepotopiteľnej" lode.
Foto
Zomrel kapitán († 79) z Titanicu! Na FOTO krátko pred smrťou bol na NEPOZNANIE