Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.08.2021 13:51 | Správy | Domáce správy | Bratislava
FotoVideo

V hlavnom meste panuje napätie: Polícia zadržala dvoch ľudí, pomáhať museli aj záchranári

O priebehu protestov informuje bratislavská polícia aj na sociálnej sieti.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

"Krátko po 12.00 h prišlo viacero osôb z neoznámeného verejného zhromaždenia na Námestí slobody, medzi účastníkov oznámeného zhromaždenia na Hodžovom námestí kde narušili jeho priebeh a následne vyprovokovali blokádu vozovky," napísali muži zákona. Premávku na bratislavskom Hodžovom námestí krátko na to sprejazdnili. Pri proteste pred Prezidentským palácom zadržali tiež dvoch ľudí a predviedli ich na policajné oddelenie.

Bratislavskí zdravotníci zasahovali pri dvoch prípadoch na zhromaždení na Hodžovom námestí. Pre TASR to potvrdil Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS).

Polícia informovala, že po vykonaní služobného zákroku bola ošetrená jedna osoba z dôvodu podozrenia z epileptického záchvatu. Ženu podľa Minára previezli záchranári do nemocnice na Mickiewiczovej ulici. Ošetrený bol aj jeden člen antikonfliktného tímu z dôvodu náhleho zhoršenia jeho zdravotného stavu. Minár priblížil, že muž mal mať bolesti na hrudníku. Zdravotníci ho zobrali na vyšetrenie do nemocnice.

"Okrem toho volala jedna pani, že bola pritlačená k múru, ale keď tam prišli záchranári, už tam nikoho nenašli," poznamenal Minár. Doplnil, že záchranná zdravotná služba nemala žiadne problémy ani zdržania v súvislosti so štvrtkovými protestmi v Bratislave.

Ohlásený protest na Hodžovom námestí po krátkej blokácii cesty a zásahu polície pokračuje v pokoji. Organizátori tejto demonštrácie ohlásili požiadavky zo svojej deklarácie. Najvyšších ústavných činiteľov žiadajú k návratu dodržiavania ústavných práv a slobôd občanov, ako aj dodržiavanie ľudských práv vyplývajúcich z Charty OSN.

"Žiadame zrušiť zákony, ktoré nie sú v súlade s Ústavou SR. Je ich sedem. Žiadame vrátiť suverenitu, zvrchovanosť a nezávislosť pre občanov, ako aj pre orgány štátnej správy SR," vyhlásili. Poslancov parlamentu vyzvali, aby sa vzdali svojich mandátov. Žiadajú nové parlamentné voľby a vyvodenie zodpovednosti za zneužívanie právomoci voči konkrétnym osobám a orgánom.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) doteraz eviduje pre štvrtkové protesty v hlavnom meste dva incidenty. Pre TASR to uviedol hovorca dopravcu Martin Chlebovec.

Prvý incident sa týkal zablokovanej Panónskej cesty, kde v čase od 10.54 h do 11.14 h prišlo k obmedzeniu dopravy, a teda aj premávky autobusových liniek 91, 93 a 94. "Pre druhú blokáciu komunikácie na Hodžovom námestí, ktorá trvala od 12.17 h do 12.31 h, bol nútený DPB prerušiť premávku liniek 203, 207 a 212," spresnil Chlebovec.

V prípade, ak sa situácia v uliciach Bratislavy zmení, je DPB pripravený v súčinnosti s políciou opäť odkloniť všetky dotknuté linky MHD a vypraviť tiež záložné vozidlá, vďaka ktorým posilní jednotlivé spoje. "Premávku MHD momentálne koordinuje mimoriadne posilnený tím 15 dispečerov, a to priamo v teréne aj v centrále DPB," podotkol Chlebovec.

Na Hodžovom námestí a na Námestí slobody v Bratislave sa vo štvrtok protestuje proti očkovaniu, testovaniu, pandemickým opatreniam, predstaviteľom vlády a parlamentu, proti prezidentke SR Zuzane Čaputovej i médiám.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Z mladej ženy sa stala vdova len 34 hodín po sobáši.
Foto
Laura si vzala svoju životnú lásku († 25) v nemocnici: Vdovou po 34 hodinách!
Ak kliešťa odstránite rýchlo, nemusí sa stihnúť preniesť nákaza.
PRÍZNAKY chorôb z kliešťa: Ak sa po 4 dňoch sa objaví TOTO, musíte konať
Bombu zhodili na sekundárny cieľ - Nagasaki
Foto
Pred 79 rokmi skončila 2. svetová vojna: 6 vecí, ktoré vás v škole nenaučili!
(ilustračné foto)
Máte problémy so spánkom? Všetko môže zmeniť táto vec! Riešte to skôr, ako bude neskoro
(ilustračné foto)
Viete, ako správne vykať? Po tomto návode sa už nepomýlite: Dobre čítajte!
Do Benátok zavítala herečka Julianne Moore i i herec Vincent Cassel.
Foto
Svetové hviezdy si vyrazili do Benátok: VÝRAZ mladučkej frajerky Cassela hovorí za všetko!
(ilustračné foto).
Rusi sa obuli do americkej mimovládnej organizácie: Vyhlásili ju za neželateľnú, čo im prekáža?
water drop dripping from the tap and water shortage
Používanie vody podľa pravidiel: Katalánsko pristúpilo k vážnym krokom, po mesiacoh prišla nádej
Biely dom (ilustračná fotografia).
Biely dom pení: Uzavretie hraničných priechodov do Pásma Gazy je neprijateľné, tvrdia
Foto
Ramsay po generálke s USA: Som hrdý na všetkých hráčov!
Americký prezident Joe Biden.
Joe Biden dvíha varovný prst: Hrozí, že ľudia nebudú poznať pravdu, tvrdí
(ilustračné foto).
Nemci chcú mať obranu krajiny vo vlastných rukách: V hre je obnova povinnej vojenskej služby