Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.07.2021 12:00 | Správy | Domáce správy

František k nám zavíta o 2 mesiace, prominentní bodygardi prehovorili: Ako ochránia pápeža na Slovensku!

Začali sa obrovské prípravy! Oficiálne oznámenie pápeža Františka, že už v septembri zavíta na Slovensko, znamená pre predstaviteľov štátu aj veľkú bezpečnostnú výzvu.

Podľa našich informácií sa na Úrade pre ochranu ústavných činiteľov návštevou Svätého Otca zaoberali už niekoľko týždňov. Celé prípravy sa však najbližšie dni výrazne zintenzívnia, keďže na zabezpečenie bezpečnosti pápeža budú na Slovensku v pohotovosti tisícky príslušníkov polície, bezpečnostných služieb a ochrankárov. Čo všetko musia zvládnuť pred jeho príchodom?

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Hlava katolíckej cirkvi oznámila radostnú správu v nedeľu. „Som rád, že môžem oznámiť, že od 12. do 15. septembra, keď Pán Boh dá, pôjdem na Slovensko, aby som prišiel na pastoračnú návštevu,“ uviedol Svätý Otec František. V súčasnosti sa zotavuje z trojhodinovej operácie hrubého čreva, ktorú podstúpil v pondelok v Ríme. Podľa pooperačných kontrol zdravotného stavu sú výsledky dobré.

Zahraničné cesty pápeža vždy sprevádzajú tie najprísnejšie bezpečnostné opatrenia. Len nedávno pritom bol na návšteve Iraku v Bagdade, kde bolo zvýšené riziko útokov a išlo o jeho prvú zahraničnú cestu od vypuknutia pandémie koronavírusu. Pápež trval na tejto ceste napriek upozorneniam od bezpečnostných zložiek. Slovensko je pritom pre Františka považované za bezpečnú destináciu, no napriek tomu sa musia naše zložky koordinovať s vatikánskymi ochrankármi už v súčasnosti.

Diskutujú s Vatikánom

„Ministerstvo vnútra SR a všetky príslušné útvary v jeho pôsobnosti, medzi nimi aj Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, sa systematicky pripravujú na výkon plnenia svojich úloh a povinností počas tejto významnej návštevy,“ uviedli z rezortu vnútra. Práve Úrad pre ochranu ústavných činiteľov zohrá hlavnú rolu v tom, aby sa pápež na Slovensku cítil absolútne bezpečne.

„Úrad komunikuje so všetkými dotknutými subjektmi, s ktorými bude potrebná súčinnosť a spolupráca, aby bolo možné zabezpečiť bezproblémový priebeh celého pobytu Svätého Otca na Slovensku,“ dodali z ministerstva vnútra s tým, že bližšie informácie budú oznamovať až neskôr. Utajené zostanú viaceré body programu či bezpečnostných prvkov, ktoré musí slovenská strana s dostatočným predstihom zabezpečiť.

„O rozsahu, formách a prostriedkoch poskytovania ochrany, ako ani o počte príslušníkov, ktorí ju budú vykonávať, nie je možné informovať, keďže sú predmetom utajovaných skutočností a súčasťou taktiky výkonu ochrany,“ uzavreli. Návšteva pápeža bude v poradí štvrtou na Slovensku.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Izraelské jednotky ovládli palestínsku stranu priechodu Rafah.
Izrael mlčí: Dokazuje video, čo sa naozaj stalo v Rafahu?!
View of russian flag behind barbed wire against cloudy sky. Concept.
Zadržali ruského vysokopostaveného predstaviteľa! Zdvihne vás zo stoličky, čo mal spraviť
Baňa ilustrák
Tragédia v Poľsku: 15 robotníkov zavalilo v uhoľnej bani! Smutné následky
Na snímke výhľad na mesto Martin.
Pritiahne mesto Martin nových obyvateľov? Do výstavby atraktívneho projektu sa vrazia milióny!
Vodička prekročila povolenú rýchlosť o 56 km/h.
Žena za volantom dupla na plyn: Mala naponáhlo! Predpísanú rýchlosť nechala ďaleko za sebou
Blinken na neohlásenej návšteve Ukrajiny
Minister z USA nečakane navštívil Ukrajinu: Putin bude zúriť, čo priniesol Zelenskému!
Magdaléna Šebestová je po nehode hospitalizovaná v nemocnici.
Foto
Modelka Šebestová po desivej autonehode: Urobila som TOTO a zachránilo mi to život!
Obrovská tragédia: Boxer zomrel po údere v ringu († 29)
(ilustračné foto)
Rozmýšľate, do čoho investovať? Pri tejto položke nepremeškajte ten najvhodnejší čas
Na Charkov zaútočili aj začiatkom mesiaca.
Ruská armáda vytiahla eso z rukáva: Strašné, čo sa stalo v Charkove
Josef Fritzl bude zrejme prepustený z väzenia.
ROZHODNUTÉ! Monštrum Fritzl môže opustiť brány psychiatrického väzenia!
(ilustračné foto)
Rozsiahly požiar neďaleko Hlohovca! Vo vnútri budovy čakalo hasičov nepríjemné prekvapenie