Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.07.2021 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Dizajnérke Monike Babčanovej zmenilo život nevídané dobrodružstvo: Zo sveta financií až do amazonskej džungle!

Dala zbohom úspešnej kariére audítorky a zamierila do pralesa!

Rodáčka zo Žiliny Monika Babčanová je dôkazom, že ak človek naberie odvahu vykročiť do neznáma, začnú sa diať veci. V hustom tieni stromov amazonskej džungle totiž našla poklad, ktorý jej radikálne zmenil život a stal sa základom pre jej úspešný biznis.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Šikovná Slovenka po štúdiách ekonómie naštartovala kariéru audítorky. Bol to skvelý džob, ktorý jej mohli mnohí závidieť. „Práca audítora je veľmi zaujímavá a veľa sa popritom aj cestuje, takže nie je to úplne stereotyp,“ začína svoje zaujímavé rozprávanie Monika. Pár rokov po tridsiatke však zatúžila po väčšom dobrodružstve.

„Už ako dieťa som snívala o ceste okolo sveta. Predstavovala som si krajiny plné usmiatych tancujúcich Juhoameričanov, horúcu oranžovú Saharu s ťavami, Áziu, jej zelenú prírodu a drobných ľudí, ktorí obrábajú svoje kaskádovité ryžové políčka,“ hovorí. Časom však pre každodenný zhon a množstvo práce jej plány zapadli prachom.

„Dospelí sú majstri v odkladaní snov a hľadaní dôvodov, prečo sa niečo nedá uskutočniť práve teraz. Vždy sa nájdu nejaké prekážky – práca, partner, hypotéka,“ vysvetľuje sympatická podnikateľka, ktorá si však napokon zbalila kufre a odletela do Španielska.

Život naruby

V Cádize, jednom z najstarších miest Európy, zdokonaľovala svoju španielčinu. Potom sa z Andalúzie presunula až do horúceho Čile. „Plánovala som tu navštevovať kurzy španielčiny, no napokon som v škole strávila len tri dni. Zoznámila som sa tu s cestovateľmi, ktorí pokračovali na juh do Patagónie. Stačil opäť len malý kúsok odvahy a ja som bola znova na cestách,“ spomína cestovateľka, ktorá prešla cez Čile, Argentínu, Bolíviu, Peru, Galapágy či Ekvádor naprieč celým kontinentom a dostala sa až do Kolumbie.

Krajina, ktorá je v očiach mnohých Európanov považovaná za veľmi nebezpečné miesto a spája sa im najmä s kráľom kokaínu Pablom Escobarom, jej obrátila život naruby. „Práve kvôli fáme drogových kartelov sa miestni ľudia snažia ukázať cudzincom pravý opak. Sú veľmi milí, veselí, zaujímajú sa o vás,“ hovorí. Prvý dojem z krajiny bol však aj pre ňu strašidelný.

„Sedela som v nočnom autobuse na ceste z Ekvádoru do Kolumbie a čítala niekoľko rokov starý bedeker s prísnym varovaním, aby si turisti dávali pozor a aby určite necestovali z Ekvádoru autobusom cez hory a už vôbec nie v noci. Vraj tu je 100 % pravdepodobnosť prepadu a okradnutia. No ja som v tom autobuse už sedela! S hrôzou som zatvorila knihu a radšej som trávila čas konverzovaním s miestnou dievčinou sediacou vedľa mňa. Keď zistila, že nemám vymenené doláre za kolumbijské pesos, nasilu mi do rúk vtlačila miestne peniaze na prvý taxík do hotela.“

Zlé dojmy sa veľmi rýchlo rozplynuli a Monika objavila nádhernú krajinu plnú srdečných a usmiatych ľudí. „Aj keď Kolumbii už dnes verím, treba byť opatrný,“ pripomína. „Ja sa držím starých pravidiel cestovania: robím to, čo mi miestni ľudia odporučia, nejdem ďalej, ak mi povedia, že by to pre mňa mohlo byť už nebezpečné, či nechodím po zotmení sama von.“

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Kristína Konvičková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Ramsay po generálke s USA: Som hrdý na všetkých hráčov!
Americký prezident Joe Biden.
Joe Biden dvíha varovný prst: Hrozí, že ľudia nebudú poznať pravdu, tvrdí
(ilustračné foto).
Nemci chcú mať obranu krajiny vo vlastných rukách: V hre je obnova povinnej vojenskej služby
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!