Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.06.2021 14:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Dramatický príbeh lásky Libuše Šafránkovej († 68) a Josefa Abrháma: Dva roky tajných bozkov!

Pred pár dňami, dva dni po svojich 68. narodeninách, odišla do hereckého neba Libuše Šafránková († 68). Správa o jej smrti zasiahla všetkých naprieč generáciami.

Toho si vezmem!

Nečudo, že krásna Libuška bola, napokon tak, ako mnohé iné ženy, Josefom Abrhámom okúzlená. Keď ju režisér v divadelnom klube všetkým predstavil, Libuška ukázala prstom na Josefa Abrháma a povedala: Toho si vezmem! A ako sa ukázalo, nebol to vtip. Napriek tomu, že Urbánkovú zrada vtedy veľmi bolela, neskôr o Šafránkovej a Abrhámovi hovorila prajne. Aj o ich spoločnom hraní pred kamerou a na divadelných pódiách: „Oni k sebe neskutočne pasujú. Všetko, kde sa spolu objavili, bolo vždy perfektné a okúzľujúce.“

Legendárna Popoluška sa stala manželkou Josefa Abr­háma v roku 1976 a krátko nato sa im narodil jediný syn Josef (44). Manželia sa veľmi často objavovali bok po boku na filmovom plátne, či na televíznej obrazovke, napríklad v komédii Svatební cesta do Jiljí (1983), v životopisnom filme o K. Čapkovi Člověk proti zkáze (1989), vo filmovom stvárnení hry V. Havla Žebrácká opera (1991), v televíznom seriáli Náhrdelník (1992), kde si Šafráková zahrala hlavnú úlohu speváčky Josefíny, v televíznej mikrokomédii Dokonalý muž, dokonalá žena (1988), či vo filme Všichni moji blízcí (1999). „Nakrúcať s manželom je pre mňa istota. Cítim sa slobodná,“ povedala Šafránková pred časom pre ŽivotvČesku.cz v súvislosti s ďalším filmom, v ktorom si spolu zahrali - Vrchní, prchni (1980).

Patrili k sebe

Aj po smrti Šafránkovej sa Naďa Urbánková vyjadrila, že si herečku vždy veľmi vážila. „Rovnako aj Josefa. Po čase som pochopila, že to boli ľudia, ktorí k sebe neuveriteľne patrili. Oni si boli nesmierne podobní, talentovaní, boli jednoducho ideálni. Josefovi je teraz asi príšerne. Patrili k sebe,“ povedala Urbánková pre TN.cz. „Videla som nejaké zábery, kde sedeli a pozerali sa na seba. Oni sa tak podobali! Tak veľmi, že jednoducho nebolo možné, aby spolu neboli. Myslím si, že to bola Božia vôľa, aby sa tí dvaja stretli a boli spolu,“ dodala speváčka.

Žiaľ, pozemská púť Libuše Šafránkovej sa skončila v stredu 9. júna. Zronený Abrhám sa vyrovnáva so svojím smútkom v súkromí, aj vzhľadom na nie celkom dobrý zdravotný stav sa na verejnosti neukazuje. Bude určite potrebovať čas, kým prijme fakt, že svoju milovanú manželku už neuvidí. Nesprevádzal ju ani do nemocnice, kde onkologicky chorá herečka po náročnej operácii naposledy vydýchla.

S legendárnou „Popelkou“ sa rozlúči verejnosť 25. júna v pražskom v Kostole sv. Anežky v pražskej časti Spořilov. Pohreb bude iba v rodinnom kruhu.

Na priestranstve pri kostole bude mať verejnosť možnosť obrad sledovať na veľkoplošných obrazovkách. Zádušná omša a uloženie na cintoríne sa uskutoční o týždeň neskôr, 2. júla v herečkinej rodnej obci Šlapanice, kde prežila detstvo a mladosť.

Herecké nebo sa rozžiarilo. Po nebeskej lúke sa 9. júna rozbehol rozprávkový biely kôň. S anjelom v sedle - s Popelkou, možno nasledoval božský hlas známej piesne z filmu Tri oriešky pre Popolušku. Ktovie… 

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marika Eisler Studeničová, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Rušné chvíle v Bruseli: Polícia prehľadala kancelárie europoslanca, kto mal donášať tajné informácie?
Rozsah bombových hrozieb je EXTRÉMNY: Vyhrážky obdržalo takmer 1000 škôl a desiatky iných pobočiek!
ilustračné foto
Rusko v bojoch na Ukrajine nepoľavuje: Masívny útok si vyžiadal jednu obeť, ďalší sú ranení
Muža, ktorý potreboval pomoc viacerí odignorovali.
Váš Tip
Zarážajúci príbeh z Trenčína: Muž kričal o pomoc, ľudia ho obchádzali!
Študentská kvapka krvi sa tento rok začína 18. októbra a končí 19. novembra.
Národná transfúzna služba bije na poplach: Zásoby týchto krvných skupín sú hraničné!
Man sitting by the street
Opitý Američan sa vlámal do detskej knižnice: Súd mu klepol po prstoch!
Český zlodej ukradol náprsný šperk bývalého pápeža Benedikta XVI.
Čech mal lepkavé prsty: Ukradol šperk pápeža Benedikta XVI. († 95)! Kde sa vzácnosť nachádza teraz?
(ilustračné foto)
Ďalšia bombová hrozba: Po školách policajti uzavreli a evakuovali aj TIETO miesta!
Julija Navaľná sa stala veľkým kritikom Putina.
Podľa Julije Navaľnej boj proti Putinovmu režimu nesmie utíchnuť: Je to klamár, zlodej a vrah, odkazuje
Ruský prezident Vladimir Putin, v pozadí hovorca Kremľa Dmitrij Peskov
Ruská vláda podnikla rázny krok: Podala demisiu! Čo pripustil Peskov
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Šutaj Eštok o bombových hrozbách na školách: TOTO odkázal občanom
The Lotte World Tower in Seoul South Korea is one of the tallest skyscrapers in the world. Surrounded by smaller buildings and a the Han River.
TOTO neveští nič dobré: Mimoriadne otepľovanie prekonáva 50-ročné merania!