Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.02.2013 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Andy Hryc vydáva knihu, v ktorej to natrel 730 osobnostiam: Som pripravený na pomstu!

Herec Andy Hryc v päťdesiatich siedmich kapitolách opisuje históriu svojej rodiny, spomienky a zážitky. 

Tvrdí, že okolo nás je veľa svinstva a rozhodol sa podať svedectvo, ktoré musel absolvovať on. Spomína 730 ľudí. Z vysokej politiky, biznisu aj zo sveta celebrít. Niektorým z nich sa napísané slová iste nebudú páčiť. Autor je však pripravený na prípadnú pomstu. Najťažšie sa mu opisovali rodinné vzťahy a tragický odchod milovaného syna Huga.

Knihu písal dva roky s prestávkami, niekedy aj dvojmesačnými. Pôvodne to mala byť útla knižôčka, ktorá by mapovala históriu rodiny a utrpenie, ktoré jeho otcovi pripravil komunistický režim. A hrdinstvo jeho matky, ktorá za daných okolností vychovala dve deti. „ Keď som sa rozpísal, pochopil som, že odchodom môjho otca na večnosť v roku 1980 naša sága nekončí, naopak nabrala na intenzite, nuž som sa rozpísal,“ vraví Andrej Hryc. Kniha má 57 kapitol a je napísaná na 370 stranách.

Autor v nej spomína 730 osôb z rôznych prostredí a kruhov. Nie každému sa texty budú páčiť. „Okolo nás je stále všelijakého svinstva, s ktorým si veľa ľudí nevie poradiť, nuž toto je len svedectvo o tom, čo som musel absolvovať ja. Možno to bude pre inšpiráciu, ktorá mu pomôže prežiť,“ vysvetľuje motív opísať vzťahy a prepojenia, s ktorými sa pri svojej práci v živote stretol. Tvrdí, že si tak svojím spôsobom takto očistil svoju dušu. Kniha sa začína kapitolou „Padni komu padni“.

„Každý je zodpovedný za svoje konanie a v mojom veku sa nemám čoho obávať. Prežil som aj oveľa nebezpečnejšie situácie,“ uvádza Hryc. Žalôb na ochranu osobnosti a trestných oznámení za ohováranie sa neobáva. Vyhlásil, že všetko, čo v knihe opisuje, vie preukázať. „Vždy som zastával princíp: Kto sa bojí vlka, nech sa v lese nepotĺka,“ povedal.

Na prípadnú vendetu je však pripravený. „Mám slušnú fyzickú kondíciu a presne strieľam,“ vyhlasuje.„Možno ma pár ľudí prestane zdraviť, ale v princípe, tí čo ma nemali radi, ma naďalej nebudú mať radi, a tí čo ma dobre poznajú, tí vedia, že mám pravdu, že neklamem a tak sa ich to netýka,“ myslí si. Najťažšie sa mu opisovali rodinné vzťahy a tragický odchod milovaného syna.

Kniha Inventúra vyjde 14. februára, krst bude mať v Pálffyho paláci a krstným otcom bude J. E., generálny honorárny konzul Fínskej republiky a architekt Karol Kállay. Čo v nej považuje za najzaujímavejšie, necháva na čitateľa. Len v Novom Čase si dnes a počas celého budúceho týždňa budete môcť prečítať niektoré úryvky z Inventúry.

Úryvok z knihy: Hudek po vypočutí nahrávky zbledol ako krieda

Jedna z častí knihy sa venuje aj legendárnej nahrávke medzi ministrom vnútra Ľudovítom Hudekom a šéfom SIS Ivanom Lexom. V nej sa rozprávali
o tom, ako vyšetrovatelia únosu Michala Kováča ml. skončia na prípade. „No však ten, toho kopneme do gúľ,“ sľuboval Hudek. „Ty, keď ho kopneš do gúľ, tak ti dám pusu na čelo,“ sľúbil mu Lexa. Andy Hryc prezradil, čo odvysielaniu tejto šokujúcej nahrávky predchádzalo:

.. Hudek okamžite prerušil poradu a s nejakými dvomi pánmi ma už čakal
vo svojej pracovni. Na veľkom stole, okolo ktorého ešte pred chvíľou sedelo vedenie rezortu, stál doubledeck, magnetofón, ktorým sa dalo simultánne prehrávať i nahrávať. „Môžem si to nahrať, však?“ spýtal sa minister tónom, ktorému sa nedalo odporovať. Odpovedal som, že prirodzene - „veď je to váš rozhovor“. Samozrejme, mal som so sebou len kópiu nahrávky, originál sme medzičasom notársky zapečatili. Pustil som kazetu a zadíval som sa na Hudeka. Sedel tam v krémovej košeli s modrou kravatou a mal vyhrnuté rukávy. Bolo mi ľúto, že nemám kameru. Po úvodných slovách zmeravel, zbledol a vložil si tvár do dlaní. Na slová, ktoré počas počúvania nahrávky povedal, nezabudnem do konca života. „Do p**i... Ku**a... To je ko**t... To je ko**t... Bože... To je ko**t... No a sme v p**i. Veď keď majú toto... majú aj iné...“ koktal úradujúci minister vnútra Slovenskej republiky. Test originality som mal v rukáve. „Čo s tým budete robiť?“ spýtal sa Hudek. „Budeme to vysielať vo večernom Žurnále, a preto by som potreboval vašu reakciu, pán minister.“ „Toto nemyslíte vážne!“ povedal Hudek biely ako krieda. „Čo mám na to povedať?“ „Hocičo, pán minister. Povedzte, že je to podvrh, že je to manipulácia, zostrih, nejaký imitátor... ale niečo povedzte.“ Hudek mi o chvíľu povedal, že nám zavolajú a ja som sa spokojný vrátil do Twistu. Kolotoč naberal na obrátkach. Začali sme každú polhodinu vysielať upútavku, že vo večernom Žurnále odvysielame mediálnu bombu, a do poslednej chvíle sme čakali na reakciu Hudeka a Lexu. Pravdepodobne neverili, že to bez ich reakcie odvysielame. Volal som na vnútro v priebehu popoludnia niekoľkokrát, ale vždy mi povedali, že pán minister nám zavolá neskôr. Nezavolal. A tak sa to stalo. Odvysielali sme ten hnoj. Škandál bol na svete... 


Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spiš: Okrem Spišského hradu návštevníci vyhľadávajú Slovenský raj, ktorý ponúka aj atraktívne jazdy na koňoch.
Váš Tip
Na Spišskom hrade čaká turistov tento rok viacero noviniek: Uvidíte doteraz skryté zákutia a zažijete aj TOTO!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť
Poľský prezident Andrzej Duda sa stretol s Donaldom Trumpom.
Foto
Súkromné stretnutie Trumpa a Dudu: Spoločná večera! O čom išlo?
Volodymyr Zelenskyj.
Slová, ktoré chcel Zelenskyj počuť: Ukrajina má dôvod na radosť! EÚ by im mala poskytnúť urgentnú pomoc
Ilustračné foto
Foto
Úrady vydali najvyššie varovanie: Tisíce ľudí evakuujú! Krajine hrozí NIČIVÝ jav
(ilustračné foto).
Izrael sa chystal zaútočiť na Irán: V tom sa stalo niečo nečakané! Krajina náhle otočila
Jozef († 61) sa zrútil z manipulačného chodníka na betón.
Foto
Jozef († 61) sa zrútil zo 6 metrov na betón: Po páde ešte komunikoval! Ako k tragédii došlo?
Peter Pellegrini
Foto
Hudobníci z ministerstva vnútra oslavovali vo veľkom štýle: Kto robil garde političkám a budúcemu prezidentovi?!
Mikuláš a Harkabus dozorovali prípad vraždy novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27).
Foto
Otec Kuciaka († 27) reaguje na nečakaný koniec prokurátorov: Neskrýval sklamanie! Bude to mať veľký vplyv na...
O hrade v Banskej Štiavnici porozpráva rytier, ktorý je sprievodcom.
Foto
Cestovanie časom pri Banskej Štiavnici: Návrat do 13. storočia! Neuveríte, o čo ide
Hoci Victoria slávi už päťdesiat rokov, takmer nikto by si netrúfol jej to povedať.
Foto
TOTO ste Victorii Beckham nevedeli: Dcéra o nej prezradila TRÁPNE tajomstvo! Uf, radšej mala ostať ticho
Počty prípadov u našich susedov od začiatku roka prudko stúpajú.
EPIDÉMIA v Česku?! Odborníci dvíhajú varovný prst: Ochorenie naberá na intenzite