Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.07.2011 18:51 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Nebolo jej pomoci: Speváčka Amy Winehouse († 27) je mŕtva!

Britská spevácka hviezda opradená drogovými a alkoholovými škandálmi Amy Winehouse († 27) dnes zomrela.

Speváčku Amy Winehouse našli mŕtvu v jej byte v londýnskej štvrti Camden. Správu priniesol britský server MailOnline. Amy našla privolaná záchranná služba mŕtvu v jej byte o 15:54 miestneho času (16:54 SELČ). Speváčku sa už nepodarilo zachrániť. Podľa informácií televízie Sky News speváčke záchranári už "nemali ako pomôcť".

Sfetovaná Amy v londýnskych uliciach

256974:fullwidth:false:false:true

Čo bolo príčinou úmrtia známej speváčky, zatiaľ nie je známe. S najväčšou pravdepodobnosťou ju mohli zabiť drogy alebo alkohol, čomu speváčka holdovala dosť intenzívne. Scotland Yard uviedlo, že nebolo zistené cudzie zavinenie, pitva je naplánovaná na nedeľu.

Amy Winehouse († 27) objavili v jej londýnskom dome mŕtvu. Polícia ani záchranári jej už pomôcť nedokázali

963710:gallery:false:false:true

Zatiaľ nie je známe, kedy sa túto šokujúcu správu dozvedel otec Amy Mitch, keďže sa v čase smrti jeho dcéry nachádzal v lietadle smerujúcom do New Yorku na džezový festival.

Fanúšikovská pocta zosnulej Amy Winehouse

963652:gallery:true:false:true

Amy naposledy videli so svojou 14-ročnou krstnou dcérou Dionne Bromfield, ktorá vystupovala na festivale v Anglicku. Tá si so svojou krstnou mamou chcela zaspievať spoločný duet, Amy však odmietla a koncert podporila iba tancovaním.

Posledné verejné vystúpenie Amy Winehouse (vpravo) s jej krstnou dcérou Dionne Bromfield na festivale iTunes 20. 7. 2011

963787:gallery:false:false:true

Podľa svojej matky trpela viacerými zdravotnými problémami. Jej pľúca pracovali na 70 percent a mala nepravideľný tep. Tieto ťažkosti si podľa matky spôsobila užívaním kokaínu a fajčením.

Amy mala talent od prírody a hlas ako bohyňa. Ľudia slávnu Britku buď nekriticky zbožňovali, alebo ju nenávideli. Pre niektorých bola nedotknuteľná speváčka, nositeľka cien Grammy a hudobný idol. Iní v nej videli len potetovanú agresívnu feťáčku s fľašou v jednej ruke a cigaretou v druhej ruke.

Amy bola známa svojimi problémami s alkoholom a drogami. Jej posledným škandálom bolo vystúpenie spred mesiaca v srbskom Belehrade, kde pod vplyvom alkoholu nedokázala stáť na nohách, zabúdala texty svojich vlastných skladieb a vyzúvala si topánky. Po tomto katastrofálnom koncerte dokonca zrušila celý zvyšok európskeho turné a utiahla sa do úzadia.

Kelly Osbourne napísala odkaz na Twitteri: "Nemôžem dýchať, tak silno plačem, práve som stratila jednu z mojich najlepších kamarátok. Ľúbim ťa navždy, Amy, nikdy na teba nezabudnem!“ Reakcia Rihanny znela: "Ó, Bože, zmiluj sa! Je mi z toho nanič." Ricky Martin reagoval takto: "Cítim bolesť, cítim hnev. Odpočívaj v pokoji, krásavica, už si slobodná!

Britská jazzová, soulová a R&B speváčka Amy Winehouse sa narodila 14. septembra 1983 v Londýne. Jej debutový album Frank, ktorý vyšiel v roku 2003, sa stal veľmi populárnym. Pomohla k tomu hlavne pilotná pieseň „Stronger than Me“. Celosvetového úspechu sa ale dočkala až s druhým albumom Back to Black, ktorý vyšiel v roku 2006 a pochádza z neho úspešná pieseň „Rehab“. Tento jej najúspešnejší album získal päť ocenení Grammy.

Amy sa stala v poradí ďalšou speváckou ikonou, ktorá zomrela ako 27-ročná. Pred ňou to boli legendy ako Jimi Hendrix, Janis Joplin, Curt Kobain či Jim Morrison.

Najznámejšia skladba od Amy - "Rehab"

963617:gallery:true:false:true


Amy naposledy videli so svojou 14-ročnou krstnou dcérou Dionne Bromfield, ktorá vystupovala na festivale v Anglicku. Tá si so svojou krstnou mamou chcela zaspievať spoločný duet, Amy však odmietla a koncert podporila iba tancovaním.
Amy bola známa svojimi problémami s alkoholom a drogami. Jej posledným škandálom bolo vystúpenie spred mesiaca v srbskom Belehrade, kde pod vplyvom alkoholu nedokázala stáť na nohách, zabúdala texty svojich vlastných skladieb a vyzúvala si tiopánky. Po tomto katastrofálnom koncerte dokonca zrušila celý zvyšok európskeho turné a utiahla sa do úzadia.
Amy Winehouse sa narodila 14. septembra 1983 v Londýne. Jej najúspešnejší album Back to Black z roku 2006 získal päť ocenení Grammy.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Americký prezident Joe Biden.
Biden by mal zatlačiť na Izrael: Žiadajú ho o to demokrati z americkej Snemovne reprezentantov
Na oblohe sa objavil záhadný úkaz.
Na oblohe sa objavil čudný úkaz: Vidieť to mohli aj Slováci! No UFO to nebolo...
Martine Schindlerovej hudobnú novinku produkoval človek, ktorý spolupracoval aj so svetoznámym raperom.
Foto
Sexica Schindlerová má za sebou priam svetový počin: Aha, čo speváčku spája so Snoop Doggom!
Eva sa o pravnuka s ťažkou diagnózou stará už 14 rokov, do ústavu by ho nedala za nič na svete
Foto
Michalovčanka Eva (81) sa sama stará o chorého pravnuka: Na kočík mi chýba 1000 eur!
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka počas tlačovej konferencie
Aktualizované
Progresívne Slovensko si zvolilo predsedu: Je ním opäť Michal Šimečka?
Ilustračné foto
Podľa Rakúska je rozšírenie EÚ obrovský úspech: Optimálne využili jej hospodársku spoluprácu
Slovenský raper Michael Kmeť (37) alias Separ
Foto
Raper Separ rozbieha nový biznis ďaleko za hranicami: Na odľahlom mieste sa črtá poriadny LUXUS
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Ukrajina hlási požiare a zranených: Rusko opäť útočili dronmi
Archív
Peniaze za rekonštrukciu budovy stále neprišli: Dokedy bude budova Najvyššieho súdu čakať?
Ministerstvo obrany SR
Ministerstvo obrany hľadá nových riaditeľov: Pozrite sa, dokedy sa možno prihlásiť
Agáta Hanychová sa vysmievala z plastiky Dary Rolins.
Hanychová si robila srandu z plastiky Dary Rolins, keď vtom... Agáta, toto je ešte väčší trapas
Slovenská pošta avizuje zmeny v zasielaní poštových zásielok do krajín mimo EÚ.
Váš Tip
Slovenská pošta chystá unikát: Známka, ktorou si pripomenie 100. výročie tohto dôležitého okamihu!