Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.11.2010 17:38 | Šport | Futbal

Weissovi vypadli Škrtel, Kucka i Kubík, príde Kopúnek a asi aj Jež

Pred posledným zápasom roka 2010 proti Bosne a Hercegovine sa v pondelok popoludní stretli na zraze v Senci slovenskí futbaloví reprezentanti.

Trénerovi Vladimírovi Weissovi sa ešte nenahlásil kapitán Marek Hamšík z SSC Neapol, ktorý v Bratislave krstil knihu spolu s bývalým českým reprezentantom Pavlom Nedvědom.

Weissovi vypadli pre zranenia z výberu obranca Martin Škrtel, Juraj Kucka a zrejme aj František Kubík, o ktorého osude však vyrieknu definitívny ortieľ až lekári reprezentácie po ďalších testoch. Štyridsaťšesťročný hlavný kormidelník SR sa teda rozhodol ešte vystužiť káder a dodatočne povolal Kamila Kopúnka zo Saturnu Moskva, ak Kubík nebude môcť, príde aj Róbert Jež z majstrovskej MŠK Žilina.

Prekvapením je nominácia ďalšieho zakončovateľa Petra Grajciara z tureckého Konyasporu. Slováci sa proti sebavedomým Bosniakom musia zaobísť bez zranených Róberta Vitteka (so 4 gólmi najlepší strelec Slovenska na MS v Juhoafrickej republike) a Tomáša Hubočana.

"Je to naše posledné vystúpenie v tomto pre nás úspešnom roku. Verím, že ľuďom urobíme radosť aj v tomto zápase a pekne sa rozlúčime s našimi fanúšikmi. Termín síce nie je úplne najvhodnejší, preto som dal šancu aj iným hráčom. Žiaľ, so zranením prišiel Kubík, ktorý zrejme nebude k dispozícii. Nie je tu ani Martin Škrtel, ktorý má problém s kolenom. Zranené slabiny a navyše aj výron má Kucka, toho som tiež teda nechal doliečiť," povedal v pondelok na tlačovej konferencii Weiss.

Slováci vedie, že ich čaká náročný test. "Bosna je silný súper. Fyzicky veľmi dobre disponovaný, jeho hráči hrajú v silných európskych mužstvách. Budeme sa proti nej chcieť presadiť vlastnými zbraňami, uvidíme, ako sa chlapci so zápasom popasujú," povedal asistent hlavného kouča Michal Hipp.

Slováci zápasom s Bosnou a Hercegovinou uzavrú úspešný rok, ktorý vyšperkovali postupom do osemfinále MS. V kvalifikácii EURO 2012 začali impozantne dvoma víťazstvami nad Macedónskom a v Rusku (oba 1:0), nasledovala však prehra 1:3 v Arménsku a domáca deľba bodov s Írskom (1:1). V tabuľke B-skupiny im aktuálne patrí so 7 bodmi štvrtá priečka, vedú deväťbodoví Rusi pred Írskom a Arménskom (obaja rovnako ako SR po 7 bodov).

aktualizovaná nominácia SR na prípravný zápas s Bosnou a Hercegovinou (17. novembra 2010, Pasienky, 17.00 hod):
brankári: Ján Mucha (FC Everton), Dušan Perniš (Dundee United)
obrancovia: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz)
stredopoliari: Miroslav Karhan (1. FSV Mainz), Marek Hamšík (SSC Neapol), Marek Sapara (MKE Ankaragücü), Vladimír Weiss (Glasgow Rangers), Kamil Kopúnek (Saturn Moskva), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul), Peter Grajciar (Konyaspor)
útočníci: Erik Jendrišek (Schalke 04 Gelsenkirchen), Stanislav Šesták (MKE Ankaragücü), František Kubík (ADO Den Haag), Filip Hološko (Besiktas Istanbul), Filip Šebo (Slovan Bratislava)

náhradníci:
brankári: Martin Dúbravka (MŠK Žilina), Marián Kello (Heart of Midlothian)
hráči do poľa: Mário Pečalka (MŠK Žilina), Róbert Jež (MŠK Žilina), Tomáš Oravec (MŠK Žilina), Jakub Sylvestr (Dinamo Záhreb)

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Talianska premiérka Giorgia Meloniová.
Meloniová pred nadchádzajúcimi voľbami do EP: Prišiel čas na zmenu! Drsný odkaz pre Úniu
Photo Young Contemplated Woman Lying On Bed
Nemôžete zaspať? Prinášame vám pár tipov, ako zlepšiť svoje návyky!
(ilustračné foto).
Leňošenie môže byť pre naše srdce nebezpečné: Dodržiavajte týchto 7 tipov a budete sa cítiť lepšie!
Benátky, Taliansko
Jedno z najnavštevovanejších miest zavádza ďalšie zákazy: Na toto radšej ani nepomyslite
(ilustračné foto)
Problémy s vyrážkami? Zbavíte sa ich JEDNOU vecou! Nikdy to nebolo jednoduchšie
Na hrobe Prigožina v Petrohrade odhalili jeho bronzovú sochu.
Foto
Prigožin († 62) by dnes oslávil narodeniny: Dostalo sa mu veľkej pocty! Pri jeho hrobe odhalili čosi nevídané
view of feet of sporty woman walking, copy space, unfocused view
Dráma počas pretekov v Nízkych Tatrách: 24-ročného muža museli ratovať leteckí záchranári!
Boris Valábik je bývalý hokejista NHL.
Boris Valábik si vyskúšal presnosť streľby: Čo hovoríte na jeho výkon?
Počas terénnych prác v okolí Rusoviec objavili študenti pôsobivého okáňa pajaseňového.
Váš Tip
Unikátny objav v okolí Rusoviec: Obor z Číny lieta už aj na Slovensku!
Foto
Liečba rakoviny nezaberala, žena zobrala osud do vlastných rúk: Teraz tvrdí, že za zdravie vďačí hypnóze!
Cinnamon sticks and powder, studio shot, wood surface,
Ak telo bojuje so zápalom, siahnite po koreninách: 5 zázrakov, o ktorých sa nehovorí! Účinok najmä pri jednom ochorení
svadba s tučniakmi
Foto
Takúto svadbu ste ešte nezažili: Šialené, čo ženích dovliekol do sály! Nevesta si len pretierala oči