Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.11.2010 13:00 | Správy | Domáce správy

Ťažko chorá Saška s rakovinou: Pán doktor, ja chcem žiť!

Pavel Bician, bývalý ošetrujúci lekár malej Sašky, trvá na svojom a odmieta podpísať odporúčacie dokumenty pre poisťovňu, ktorá by mohla Saške preplatiť liečbu!

Saške by pomohla liečba v USA: Primár ju nechce podpísať!>>

Nepodpíše! Pavel Bician, primár Kliniky pediatrickej onkológie a hematológie Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici trvá na svojom. Odporučenie pre poisťovňu Union, aby uhradila liečbu malej Sašky Wágnerovej (2) v USA, odmieta podpísať.

Podľa čitateľov Nového Času sa správe bezcitne. Americkí lekári sú oveľa ľudskejší a s liečbou Sašky neprestávajú. Splatenie dlhu je pre nich druhoradé. Nový Čas už hľadá cez svoju nadáciu Srdce pre deti možnosti, ako chorému dievčatku pomôcť.

Dodajte sily Saške!

Dojal vás príbeh statočnej bojovníčky s rakovinou? Napíšte na adresu tip@novycas.sk alebo do diskusie pod článkom niekoľko povzbudzujúcich slov pre ňu a jej rodičov. Nový Čas im odovzdá všetky vaše pozdravy a aj vami ponúknutú pomoc. Pomôžte jej zdolať zhubné ochorenie!

Saška Wágnerová z Kremnice trpí vážnym a ojedinelým zhubným nádorovým ochorením - neuroblastómom. Rodičia dievčatka vyzbierali od dobrých ľudí peniaze na operáciu a vycestovali do New Yorku. Tam sa Saška podrobila náročnej operácii. Americkým lekárom sa podarilo vybrať jej z telíčka celý zhubný nádor. Suma za následné ošetrovanie statočnej dievčinky sa vyšplhala na viac ako 100-tisíc dolárov (71 387 €).

Poisťovňa prejavila ochotu liečbu zaplatiť, avšak Pavel Bician, bývalý ošetrujúci lekár dievčatka, odmieta pre poisťovňu odporúčacie dokumenty podpísať. Vraj z etických dôvodov. Ktovie, z akých dôvodov stále nenachádza odvahu vyjadriť sa k prípadu Sašky pre Nový Čas...

Primár to nepodpíše, vraj on navrhoval inú liečbu a s operáciou Sašky v Amerike nesúhlasil. Pre nás to bola však jediná nádej,“ povedala Viera Wágnerová, stará mama dievčatka. Podľa nej ju v nemocnici v Banskej Bystrici liečili chemoterapiami, ktoré však nezaberali. „Lekár v Amerike, ktorý ju operoval, povedal, že nádor musí ísť jednoznačne von a operácia sa mala robiť už skôr. Primár Bician mal však iný názor, a preto zrejme táto situácia vznikla,“ dodala Viera Wágnerová.

Saška v týchto dňoch absolvuje v New Yorku ďalšie vyšetrenia a podľa ich výsledkov americkí lekári rozhodnú o spôsobe liečby. Statočné dievčatko na klinike neustále sprevádzajú jej rodičia, ktorí tam môžu existovať len vďaka sestre mamičky žijúcej v USA.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Péter Magyar, kritik vlády maďarského premiéra Viktora Orbána.
Popularita Orbánovho najväčšieho súpera stúpa: Jeho strana raketovo vyskočila
Obrovská komplikácia pre českú televíziu: Známy expert mal vážnu autonehodu!
Odchádzajúci minister Sergej Šojgu so svojím nástupcom Andrejom Belousovovom (vľavo).
Výmena ruského ministra veľa napovedá: Krajina sa mení, už nebude ako predtým
Melinda Gatesová
Gatesova exmanželka urobila nečakaný krok: Nad jej rozhodnutím krúti hlavou aj Bill
Foto
Dojemné gesto: Hrdina Američanov poslal po zápase darček Nemcovmu otcovi!
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a minister zahraničia Sergej Lavrov
Putinova pravá ruka odhalila tajné plány: Svetová vojna na spadnutie! Európske štáty už podnikajú kroky
Ukrajinský vojak strieľa z húfnice (ilustračná fotografia).
Rusi sa skupujú pri Charkove, je tam 30-tisíc vojakov: Čo chystajú? Takto to vidia Ukrajinci
Foto
Slováci po zápase s USA: Nemcovi sa dva body nemália, Kelemen sa teší na pivo
(ilustračné foto)
Bežný stav ako zabijak mladých žien: Pred 40-kou si dajte pozor na TENTO príznak
small plane crashes through fence in emergency landing
Tragédia pri Jihlave: Spadlo malé lietadlo, pilot nehodu neprežil
Bigboard spadol na čerpaciu stanicu.
Obrovský bigboard spadol na benzínku: Pod troskami uviazli desiatky ľudí
Foto
Napätie sa dalo krájať: Slováci v závere stratili vedenie, USA však napokon zdolali!