Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.04.2021 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Moderátora Petra Justina Topoľského († 69) pochovajú po 4 mesiacoch od smrti: Detaily poslednej rozlúčky

Moderátor, gastronóm a cestovateľ, ktorý miloval život. Takto si spomíname na sympatického Petra Justina Topoľského († 69), ktorý navždy opustil tento svet 18. decembra 2020.

Detaily obradu

Rozlúčka však stále bude musieť byť limitovaná niekoľkými obmedzeniami. Podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva je stanovený maximálny počet osôb v obradnej sieni cintorína vo Vrakuni na desať. Obmedzenie sa týka počtu osôb v interiéri s respirátorom. K hrobu v exteriéri môže prísť ľubovoľný počet trúchliach pri dodržaní odstupu dvoch metrov. A vyzerá to tak, že smútiacich bude dosť.

„Z rodiny tam môže prísť okolo dvadsať ľudí. Rátajú napríklad s Vierkinou sestrou, jej deťmi, Justinovými bratrancami a ďalšími,“ uvádza dobre informovaný zdroj. Zdá sa, že si moderátorovi blízki dali na celej rozlúčke skutočne záležať a mysleli aj na obdobie, počas ktorého Justin naspieval niekoľko skladieb. „V obradnej sieni sa budú hrať jeho pesničky. Počas rozlúčky budú urny oboch zosnulých vystavené, niekto z rodiny prečíta nekrológ.“ Podľa zdroja prebehne obrad bez omše.

„Potom bude smútočné uloženie urien do hrobu. Po obrade sa iba najbližšia rodina stretne na malé súkromné pohostenie.“ Ťažko povedať, koľko smútiacich sa nakoniec príde s Justinom rozlúčiť, rodina však očakáva vysoké čísla. „Určite bude veľa ľudí, chystajú sa. Rodina to ale berie ako svoju osobnú udalosť, neriešia ľudí mimo svojho okruhu,“ uzavrel zdroj.

Ľúbia sa na lepšom mieste

Vzťah Justina s jeho mamou sa stal pre všetkých naokolo nanajvyš príkladným. Moderátor brával Vierku všade so sebou, neustále sa jej venoval a o to smutnejší je ich odchod z tohto sveta. Jeho mama zomrela na starobu iba necelé tri mesiace po Justinovi. Možno na tomto svete nevedela bez neho žiť, a tak sa pobrala za ním na večný pokoj. Vzhľadom na jej vysoký vek to však vyzerá, že rodina jej smrť syna zamlčala.

„Vraj jej to ešte nepovedali, čo je podľa mňa správne. Myslím si, že to bude zo zdravotných dôvodov pre ňu oveľa lepšie,“ uviedla v decembri pre Nový Čas Topoľského verná kamarátka, módna návrhárka Rebecca Justh. Ohľadom poslednej rozlúčky mamy so synom sa Nový Čas pokúsil Justinovu rodinu kontaktovať, do uzávierky však nereagovala.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: spm, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Súčasný podpredseda exekutívy EÚ Maroš Šefčovič.
Maroš Šefčovič o najväčších povolebných výzvach inštitúcií EÚ: Nastolenie mieru a boj s konkurenciou!
Foto
Slafkovský sa doma dlho neohrial: Po príchode na zraz bol okamžite hlavnou hviezdou!
(ilustračné foto)
Počasie sa vyzúri: Bude to sila, v TÝCHTO krajoch platí výstraha!
Ilustračné foto
Nehoda na bratislavskej D1: Zrážka 3 áut s kamiónom!
Izraelská armáda vyzvala obyvateľov východného Rafahu na evakuáciu
Izrael udrel v noci a nekončí: Zastavenie prepravy humanitárnych zásielok?
K tragédii došlo v sobotu v jednej z hlohoveckých bytoviek.
Mrazivé DETAILY synovraždy v Hlohovci: Zabila Samuela († 19) láska k otcovi?!
Rozsiahly zásah polície: Výbušniny na školách nahlásili na veľkom území Slovenska!
"Lezec" dopadol na tvrdý betón.
Policajti v šoku: Keď je zlá hlava, trpí celé telo! Keby to nebolo na VIDEU, neverili by ste
Foto
Obranný pilier národného tímu Martin Fehérváry: NHL už neriešim, myslím len na medailu z MS!
Na satelitnej snímke mesto Rafah (uprostred) v Pásme Gazy 4. mája 2024. Izraelská armáda v pondelok 6. mája vyzvala obyvateľov vo východnej časti mesta Rafah ležiaceho na juhu Pásma Gazy, aby sa dočasne presunuli do "humanitárnej oblasti".
Je zo zlé, varuje už aj UNICEF: 600 000 deťom hrozí ďalšia katastrofa!
Na snímke pápež František.
Úsmevné slová pápeža Františka: Nezvyčajný príkaz najmenšej armáde sveta
Na archívnej snímke z 22. apríla 2024 turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Erdogan telefonoval s vodcom Hamasu: Kto vie, čo by si o tomto myslel Izrael