Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.04.2021 17:05 | Šport | Futbal

Spolužiak so svetovými hviezdami futbalu: Vittek si opäť zasadne do lavíc

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Róbert Vittek (39) sa po vyše roku opäť vrhne na štúdium športového biznisu, manažmentu a marketingu.

Kurz pod záštitou UEFA s názvom Kariéra po kariére bol totiž pre pandémiu koronavírusu v marci minulého roku prerušený a opäť by sa mal rozbehnúť 17. mája v Lisabone. Robo sa už nevie dočkať stretnutia s hviezdnymi spolužiakmi, ako sú napríklad Didier Drogba či Brazílčan Kaká. A záverečné skúšky? Tie ich čakajú vo februári 2022 v New Yorku!

Keď sa v októbri 2019 po dvadsiatich rokoch vrátil Róbert Vittek do školských lavíc, aby si v dvojročnom kurze UEFA rozšíril obzory v oblasti športového biznisu, netušil, že sa jeho štúdium pre pandémiu o rok predĺži.

„Naposledy sme boli ,v škole‘ v marci minulého roku, odvtedy nič. V apríli sme mali ísť do Amsterdamu, ale pre koronu sa už nemohlo cestovať. Prebehlo síce niekoľko online seminárov, ale dištančnú formu štúdia nepreferoval nikto z nás a UEFA s tým súhlasila,“ vyjadril sa pre Nový Čas Róbert Vittek.

 

Bývalý reprezentant sa teda potešil správe, že kurz sa od mája opäť spustí, pričom v Lisabone budú bývalé futbalové hviezdy v takzvanej bubline. „Predtým sme chodili za lektormi na londýnskej a parížskej univerzite my, teraz budú chodiť oni za nami,“ opísal bývalý kanonier formu ďalšieho štúdia.

Pokračovať v ňom budú aj ostatní spolužiaci, čo sú v tomto prípade bývalé svetové futbalové hviezdy. „Po celý čas pandémie sme boli aspoň raz týždenne v kontakte cez sociálne siete. K Drogbovi, Kaká, Juliovi Cesarovi, Heskyemu, Aršavinovi, Maloudovi či O´Sheovi by mal pribudnúť Kolo Touré. Už sa teším, že sa s nimi opäť konečne osobne stretnem. Sú to síce bývalé hviezdy, ale fajn chalani, ktorí sa na nič nehrajú a je s nimi zábava,“ pochválil spolužiakov Vittek.

Hoci UEFA chcela, aby táto „partička“ ukončila štúdium ešte do konca tohto roka, napokon sa záverečné písomné a ústne skúšky presunuli na február 2022 do New Yorku. „Ak všetko dobre dopadne, po absolvovaní kurzu budem môcť v športovom manažmente pôsobiť na všetkých možných pozíciách,“ dodal Vittek.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Robert Fico počas tlačovej konferencie po summite lídrov Slovenskej republiky, Srbska a Maďarska.
Pavol Gašpar o správe SIS o atentáte na premiéra Fica: Pozrite sa, ako to vysvetlil!
Čo sa pred Hanychovej domom naozaj stalo?!
Nečakaný ZVRAT v kauze BITKY Soukupa a Dopitu: Šokujúci DÔKAZ mení vyšetrovanie!
Na snímke obvinený Marián M. počas vynesenia rozsudku na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 25. januára 2024.
AktualizovanéFoto
Súd rozhodol v prípade Mariána Magáta: Uznal ho vinným z extrémizmu?!
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. reaguje počas zápasu 3. kola ligovej fázy Ligy majstrov vo futbale FC Girona - ŠK Slovan Bratislava v Girone.
Foto
Tréner Weiss po Girone: Mali sme riskovať, potom bolo neskoro! Vyjadril aj sa k budúcnosti syna
Foto
Krásnu atlétku čakalo v hotelovej izbe prekvapenie: Otvorila dvere a hneď utekala na recepciu
(ilustračné foto)
To ste ešte NIKDY nevideli: Motor lietadla na dráhe VCUCOL... Dramatické VIDEO!
Kralevich sa na pojednávaní plnom sĺz nezúčastnila.
Foto
Plač na súde! Desivé DETAILY 4 roky po nehode Kralevich: Bolestivé svedectvo ženy, ktorá sa snažila zachrániť Linh († 18)
Ilustračné foto.
Rodičia budú zúriť: Detská pohotovosť v tomto meste na Slovensku končí! Dôvod?
Astronaut so slovenskými koreňmi Eugene Cernan.
FotoVáš Tip
Múzeum na východe Slovenska získalo vzácny artefakt: Vystavujú autogram slovenského astronauta z Mesiaca!
Opozícia Martinu Šimkovičovú za nominácie kritizuje.
Šimkovičová chce ZMENIŤ slovenskú hymnu! Pozrite sa, KTO bude pracovať na novej verzii
Exprezident USA Donald Trump (vľavo) a ruský prezident Vladimir Putin
Trump odhalil ZVADU s Putinom: Zasiahnem ťa priamo uprostred s****enej Moskvy!
Oliver Andrásy viac po sláve nebaží.
Foto
Najťažšie PRIZNANIE Andrásyho: Šanca na NÁVRAT obľúbeného zabávača je zamietnutá!