Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2021 18:46 | Šport | Futbal
Video

Spartak v súboji s Trenčínom zaknihoval piate víťazstvo v rade, DAC uspel nad Vionom

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v 6. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul nad AS Trenčín 2:0.

Zápas Trnavy s Trenčínom začal veľkými šancami. Najprv sa rútila na bránku hostí dvojica Ristovski - Grič, prvý menovaný sa rozhodol pre strelu, ktorú mu v sklze zblokoval Kapuadi. Na opačnej strane zatiahol loptu do šestnástky Corryn, spätnou prihrávkou našiel na päťke Kadáka, ten ale trestuhodne netrafil z pár krokov odkrytú bránku.

Trnava udrela v 7. minúte. Koštrna posadil center na hlavu Bamidelemu, ktorý zblízka prekonal Kukučku - 1:0. Ofenzívny futbal pokračoval, aktívny bol Kadák, v zakončení ale dvakrát neuspel. Na opačnej strane Kukučka kryl pokus Vlaska spoza šestnástky. V 13. minúte vyšla andelom ukážková akcia po pravej strane, v jej finiši Cabral nabil nepokrytému Ristovskemu a ten bez prípravy strelil druhý trnavský gól. Trenčiansku zástavu sa snažili dvíhať El Mahdioui a Ikoba, ani jeden z nich však na Takáča nevyzrel. Veľmi dobrú príležitosť mal Corryn, svoju obaľovačku ale poslal tesne vedľa.

Po zmene strán hra stratila náboj. V úvode zaujala strela Ristovskeho, ktorý z otočky natiahol Kukučku. Potom sa však dlhé minúty nič zásadné nedialo. Trenčín výraznejšie potrápil trnavskú defenzívu až v 75. minúte, keď Ikobovu ranu zrazil Twardzik, lopta sa odrazila na päťku ku Ghalimu, lenže Nigérijčan v koncovke zlyhal. Trnavčania si výsledok v ďalších momentoch postrážili a zaknihovali tak už piate ligové víťazstvo v rade a celkovo deviate na jar.

 

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v 6. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul na pôde FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0.

Úvodné dejstvo prinieslo obojstranne vyrovnanú partiu, s málom streleckých príležitostí. Už v 2. minúte Balič šikovne uvoľnil Divkoviča, ten v koncovke pred Chovanom zaváhal. Na opačnej strane v 10. minúte odpovedal Hrnčár, ktorého strela z 18 metrov letela tesne nad. Pekný futbalový moment priniesla 16. minúta, keď Tóthova strela z hranice 16-ky skončila na brvne Jedličkovej brány. Domáci boli aktívnejší a tri-štyri centre Hrnčára odvracali obrancovia DAC-u. V 43. minúte sa aktívny Hrnčár vydal na sólo cez celé ihrisko, jeho prudkú strelu do priestoru brány odvrátil jeden z obrancov hostí.  Do druhého dejstva lepšie vstúpili hráči DAC. Prebiehala 50. minúta Njie za obranou našiel Ramíreza, ktorý s prehľadom otvoril gólový účet stretnutia. V 52. minúte sa skóre mohlo meniť, ale Nebyla vychytal Chovan. Už o minútu Divkovičov projektil z pravého vinkla vyškriabal Chovan na rohový kop. Záverečný vanbak ViOn-u vyrovnanie nepriniesol a tak tri body putovali na Žitný ostrov.

Futbalisti MFK Ružomberok zvíťazili v dueli 6. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie nad ŠKF iClinic Sereď 2:1.

FC Spartak Trnava - AS Trenčín 2:0 (2:0)
Góly:
7. Bamidele Yusuf, 13. Ristovski. Rozhodovali: Mastiš - Galo, Košecký, ŽK: Grič, Anthony - Zubairu, Šulek
Spartak: Takáč - Koštrna, Anthony, Twardzik, Mikovič (86. Trajkovski) - Savvidis - Cabral (80. P. Kolesár), Grič (80. Iglesias), Vlasko (70. Bukata), Bamidele Yusuf (70. Yao) - Ristovski
Trenčín:
Kukučka - Yem, Šulek, Kapuadi, Pirinen - El Mahdioui - Ghali (80. Gaži), Zubairu (46. Lavrinčík), Kadák (72. Čatakovič), Corryn - Ikoba

MFK Ružomberok – ŠKF iClinic Sereď 2:1 (0:0)
Góly: 70. Regáli, 88. Regáli – 90. Iván. Rozhodovali: A. Somoláni - Vitko, Straka, ŽK: Kostadinov – Mečiar, Bušnja, Michalík
Ružomberok: Krajčírik – Čurma, Mrva, Filinský, Mojžiš – Kochan – Gerec (86. R. Kružliak), Kostadinov (86. Takáč), Brenkus (79. Zsigmund), Madleňák (90.+ Kubík) – Regáli (90.+ Boďa)
Sereď: Yakubu – Morong, Michalík, Hučko, Mečiar – Diaz, Potoma (78. Šumský) – Bušnja (60. Iván), Fábry, Moses (28. Jureškin) – Lačný

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:0)
Gól: 50. Ramírez. Rozhodovali: Očenáš – Vorel, Ferenc, ŽK: Haspra, Menich - Ramírez
Zlaté Moravce: Chovan – Haspra (88. Mihálik)), Moško (82. Orávik), Menich, Pintér – Hrnčár, Grozdanovski (62. Ďubek), Tóth, Šmatlák (62. Kyziridis) – Sloboda – Balaj
Dunajská Streda: Jedlička – Sommer, Kružliak, Beskorovajnyj, Davis – Njie – Divković (76. Blackman), Nebyla (88. Müller), Balič, Andzouana (66. Moumou) – Ramírez

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!