Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.04.2021 16:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Mamička je zúfalá: Jej syn Sebastian trpí opakovanými mŕtvicami, lekári sú bezmocní

Správa o zdravotnom stave jej maličkého syna ju zrazila na kolená. Len 5-ročný Sebastian trpel opakovanými mŕtvicami a lekári spočiatku nedokázali zistiť, čo chlapcovi je. Mysleli si, že má epilepsiu, potom prišla tvrdá rana.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Ako uvádza portál Telegraph & Argus, Sebastian Metcalfe prekonal tri série prechodných ischemických záchvatov (TIA), ktoré sú známe ako mini-mŕtvice a tiež jeho malé telíčko prekonalo jednu mŕtvicu. Jeho mama, 28-ročná Kimberly O'Brien, priznáva, že jej chlapčeka to mohlo zabiť, alebo trvalo poškodiť jeho mozog. „Je to strašidelné, ale o jeho stave nemáme žiadne informácie,“ začala rozprávanie mama Kimberly z anglického mesta Bradford v grófstve West Yorkshire.

Sebastianov zdravotný stav sa začal zhoršovať v októbri v roku 2020. „Bol to obyčajný deň. Išli sme do parku, a potom sme sa doma vrátili k bežnej rutine – kúpeľ a do postele s knihami. Najmladší chlapec za nami prišiel, že Seb nie je v poriadku a o jednej ráno plakal,“ spomína na zlomový deň Kimberly, ktorá s manželom Thomasom Metcalfeom (29) okamžite vbehla do izby. Vtedy 4-ročný Sebastian a pokúšal zliezť z poschodovej postele, ale bol akoby zaseknutý. Nedokázal sa pohnúť a ani rozprávať.

 

Rodičia ho zložili z postele a chlapec sa len zvalil na podlahu a pravá časť tela a tváre mu ovisla. „Seb, skús so mnou hovoriť, alebo niečo zamrmlať, alebo sa len na mňa zašker,“ opakovala mu mama v zúfalstve a snažila sa ho postaviť na nohy, pretože nevedela, čo sa s ním deje. Rodičia zalarmovali záchrannú službu, ktorá ho previezla do nemocnice, aby mu urobili vyšetrenia.

Lekári rodine povedali, že pravdepodobne bude chlapček trpieť epilepsiou, a tak ho majú sledovať. Ich život pokračoval ďalej. Sebastian nastúpil do školy a rodičia informovali učiteľov, aby na neho dávali väčší pozor. A v tom prišla ďalšia rana.

Chlapec utrpel ďalšiu mŕtvicu doma v kuchyni, keď sa zrútil z kuchynskej stoličky a ovisla mu tvár, ruky a nohy. Kimberly ho preniesla do izby v snahe urobiť všetko tak, ako jej lekári pri epilepsii poradili. Nič však nefungovalo, a tak sa rozhodla Sebastiana zobrať na ďalšie vyšetrenia, ktoré ukázali niečo hrozivé.  

Lekári rodine oznámili, že Sebastian netrpel epilepsiou, ale prekonal tri série prechodných ischemických záchvatov (TIA), ktoré sú známe ako mini-mŕtvice a tiež jeho malé telíčko prekonalo jednu mŕtvicu. Chlapec podstúpil stovky ďalších vyšetrení, avšak nikto nedokázal zistiť, ako je možné, že chlapec mal mŕtvicu v tak mladom veku. Sebastian má poškodenú časť mozgu, ktorá ovláda pohyb, avšak malý bojovník sa akoby zázrakom fyzicky zotavuje.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár (Smer-SD).
Mobilizácia 300 miliárd eur za projekt? Blanár rokoval s eurokomisárkou Urpilainenovou o dôležitých témach!
ilustračné foto
V Stupave našli telo 66-ročného muža: Ďalšie záhadné úmrtie? Má ísť o člena takáčovcov!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Elitní izraelskí vojaci čelia hnevu USA: Hrozia sankcie! Aha, z čoho ich vinia
László Solymos
Sólymos kritizuje rozhodnutie ministerstva: Kvôli čomu sa naťahujú s Tarabom? V ohrození je naša voda!
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
Sisa je pri manželovi v móde odvážnejšia.
Foto
Juraj Lelkes prekvapil: Povedal TO na plné ústa! Sise diktujem... Jeho odpoveď by ste nečakali
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
Zuzana a Vlasto oslávili rok od začiatku svojho podnikania.
Foto
Belohorcová po kauze s NEVEROU vracia úder: Smršť vykonštruovaných a vymyslených sr*čiek!
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena
Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!