Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.04.2021 16:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Chlapček (9) trpel príšernými bolesťami hlavy, lekári to pripisovali chrípke: Vykľula sa z toho smrteľná choroba

Iba 9-ročný chlapček si za svoj krátky život toho už veľa vytrpel, no ani na chvíľu neprestal bojovať.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Ako uvádza portál The Mirror, malého chlapca menom Tyler Dunn začali z ničoho nič trápiť silné bolesti hlavy, preto s ním rodičia zašli k lekárom. Tí mu povedali, že ide pravdepodobne o chrípku a poslali ho domov s obyčajným liekom proti bolestiam. Ani ten jeho bolesti nezmiernil, a tak doktori ďalej zisťovali, či nemôžu byť problémom jeho dioptrické okuliare. Jedného dňa začal počas hry s kamarátmi prudko vracať, pričom si neprestajne držal hlavu, ktorá mu znova spôsobovala neznesiteľné bolesti. Rodičov to vystrašilo natoľko, že utekali okamžite do nemocnice, kde mu spravili CT vyšetrenie, ktoré odhalilo srdcervúce zistenie.

Chlapček mal na mozgu nádor, meduloblastóm v 3. alebo 4. štádiu. Počas 13-hodinovej operácie mu neskôr našťastie odstránili väčšinu nádoru, no po operácii mal obrnu tváre a ťažko sa mu chodilo. Lekári sa obávali, že mu mohla spôsobiť poškodenie mozgu, ale po roku chemoterapie sa malý bojovník takmer úplne uzdravil. Aj napriek tomu, že pre liečbu mu vypadali všetky vlasy, výrazne schudol a musel používať aj invalidný vozík, už vtedy sa tešil na to, ako sa po dlhom čase znova vráti do školy medzi svojich kamarátov. „Bol to neuveriteľne náročný rok a ešte nie je koniec, keďže Tyler bude naďalej sledovaný pravidelnými skenmi. Dúfame, a modlíme sa, aby boli výsledky pozitívne,” uviedol jeho otec Wayne.

Zároveň prezradil, že aj jeho bratranec bojoval s nádorom na mozgu, preto bol pre nich nápomocný pri liečbe a aj pre samotného chlapca ktorému bol celý čas veľkou oporou. Tylerova mama Simone priznala, že bolo hrozné sledovať, ako jej milovaného synčeka vezú na chirurgiu. Najťažšia bola pre ňu bezmocnosť, ktorú pociťovala spolu s ostatnými na chodbách nemocnice, kde čakali na výsledky od doktorov. „Bolo to strašné, nemohli sme robiť nič iné, iba kráčať po chodbách a čakať,” priznala chlapcova mama. Na Tylera sa veľmi tešili aj jeho dvaja ďalší súrodenci - päťročný braček Liam a trojročná sestrička Ellie.

 

Okrem nich sa už nevedia Tylera dočkať ani jeho spolužiaci, ktorých informácia o jeho chorobe veľmi zasiahla. Na jeseň sa chlapček na malú chvíľu dokonca vrátil na istý čas do svojej triedy, z čoho mala nesmiernu radosť aj jeho učiteľka. „Zdravotné sestry z nemocnice podporovali jeho opätovné začlenenie a rozprávali sa s ostatnými deťmi o nádoroch na mozgu a rakovine. Podelili sa s nimi o knihy a pomohli im porozumieť tomu, čím si Tyler prešiel,” vysvetlila chlapcova triedna učiteľka. „Bolo to také potešujúce vidieť to, ako Tyler zvoní na zvončeku a označuje tak koniec jeho liečby,” dodala na záver.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nima

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Caution
Na jarné slniečko zabudnite! Počasie na budúci týždeň ako zo zlého sna
Nestarnúca kráska. Za zvodnou Andreou Verešovou otáčali hlavy všetci prítomní
Foto
Bratislavské módne dni plné známych tvárí: Sexi TELÁ na móle i v hľadisku! Uf, bolo sa na čo pozerať
Moderátorka Kvetka Horváthová
Foto
Zmena profesie? Kvetka Horváthová zavítala do výrobne... To by ste nečakali!
Andrej Babiš a Monika Babišová.
História vzťahu Babišových: Ako sa zo sekretárky stala žena miliardára
V mestskom parku vysadili nové stromy.
Váš Tip
Jar priniesla do parku vo Zvolene nový život: Vysadili stromy, no to nie je zďaleka všetko!
Aby mohla prísť veľká zmena, najprv musia nastať malé zmeny v každom z nás.
Horoskop od veštkyne Zany: HÁDKY s polovičkou i šéfom! Jedno znamenie čaká prekvapenie
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Herectvo je Milkinou veľkou vášňou.
Foto
Úprimné priznanie Emílie Vášáryovej: Bez TEJTO veci si nevie predstaviť život!
Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!