Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.03.2021 09:59 | Správy | Domáce správy

Tajomná minulosť Eduarda Hegera odhalená: Z obchodníka s vodkou je premiér!

Kozmetické úpravy! Tak by sa dala nazvať rošáda, na základe ktorej si vymenia stoličky minister financií Eduard Heger a súčasný premiér Igor Matovič.

Nádejný budúci predseda vlády včera predstavil prezidentke Zuzane Čaputovej nové zloženie svojho kabinetu. Záhadou zatiaľ zostáva meno ministra zdravotníctva a aj to, či budú pripravené mená hlave štátu po chuti. Aká je tajomná minulosť nového premiéra Slovenska, a prečo môže byť Igor Matovič postrachom na novom poste?!

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Po tom, ako Igor Matovič v duchu kresťanských tradícií všetkým odpustil a hnutie OĽaNO sa vzdalo všetkých požiadaviek, vládna kríza sa skončila. Do kabinetu sa majú vrátiť všetci ministri, ktorí podali demisiu. Otáľa len Milan Krajniak, za ktorého však už má Boris Kollár náhradu. Novým šéfom rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny by sa mal stať Jozef Hlinka, ktorý bol doposiaľ poslancom Národnej rady ako náhradník Krajniaka.

Do funkcie sa nevráti ani Marek Krajčí. Hnutie OĽaNO tvrdí, že jeho nástupcu už majú a nebude z politických vôd. Podľa portálu Aktuality by to mal byť súčasný riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku Vladimír Lengvarský. „Je to človek, ktorý spĺňa odborné aj morálne kvality,“ prezradil v Rádiu Expres minister obrany Jaroslav Naď.

 

Obchodník s vodkou

Kormidlo slovenského kabinetu má prebrať doterajší minister financií Eduard Heger, ktorého spolustraníci volajú familiárne Edo. Do minulého roka pomerne nevýrazná postava politickej scény bude teraz nadriadená aj svojmu straníckemu šéfovi Igorovi Matovičovi. Ako je zrejmé z jeho životopisu, pracovne zarezával už počas štúdií na Ekonomickej univerzite. Najprv bol asistentom riaditeľa firmy, ktorá dováža vodovodné batérie a manažoval aj reštauráciu.

Osudovým sa stalo stretnutie so súčasným bratislavským županom Jurajom Drobom, s ktorým rozbehli vo veľkom predaj s alkoholom. „Zoznámili sme sa v USA. Bol konateľom v mojej firme, ktorá sa venovala predovšetkým marketingu a distribúcii svetovo známej vodky a bol v tom veľmi úspešný,“ prezradil Droba s tým, že z tohto pohľadu je výber Hegera ako manažéra na post predsedu vlády dobrá voľba.

„Naučil sa byť aj dobrý politik, bude spájať a zjednocovať, čo je v dnešnej situácii strašne dôležité,“ tvrdí jeho bývalý zamestnávateľ. Vodka, ktorá sa vyrába v Starej Ľubovni, sa vyvážala zväčša za veľkú mláku. V čase, keď tam Heger pôsobil, dosahovala firma podľa Finstatu obrat až 2 milóny eur ročne.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kuk, ah, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foro)
Dráma v Česku: Po zásahu bleskom skončilo v nemocnici 22 ľudí! Lekári prehovorili o ich stave
Olympijské hry sú najväčším športovým podujatím na svete. (ilustračná foto)
Prípravy na olympiádu sú v plnom prúde: Sila, čo urobili stovkám obyvateľov! To vážne?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Foto
Stráca Putin kontrolu? Šepká sa o PREVRATE! Aha, čo o situácii povedal Peskov
Princezná Kate.
AKTUÁLNE správy o chorej Kate: Po desivých stavoch z chemoterapií prišlo...
Row of heavy nuclear missiles against blue sky with clouds. See also:
Je Británia pripravená použiť JADROVÉ zbrane?! Slová vodcu labouristov vás vydesia
Marko oslávil 16. narodeniny.
Kramárov syn Marko: Herectvo zavesil na klinec? Ide v šľapajach sestry
Foto
Obrovský smútok v lyžovaní: Tragicky zahynul taliansky reprezentant († 28) a jeho priateľka († 26)
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš počas tlačovej konferencie po ukončení 7. zasadnutia vlády SR.
Začal sa vyplácať rodičovský dôchodok: Vyplatený bude jednorazovo
Boeing 747 (ilustračná fotografia).
Rozruch na letisku v Rusku: Zastavili prevádzku! Čo sa tam stalo?
Polícia pátra po nezvestnom 16-ročnom Patrikovi zo Žiliny
Foto
Mimoriadne pátranie! Len 16-ročný Patrik je nezvestný: Videli ste ho?
Ilustračné foto
Ktorá krajina má najvyšší štandard blahobytu v Európe? Aha, kde skončilo Slovensko!
Ilustračné foto
Čech v Bardejove dobodal 66-ročného muža! Strašné detaily, polícia ho obvinila