Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.04.2021 16:15 | Správy | Zahraničné správy

Chudobnú ženu postretlo nesmierne šťastie: V morských plodoch objavila poklad, čo ju vytrhne z biedy

Osud chudobnej thajskej ženy sa navždy zmenil, keď vo svojich morských plodoch objavila oranžovú perlu Melo, ktorá mala hodnotu niekoľko desiatok tisíc eur.

Ako uvádza portál Daily Mail, na miestnom thajskom trhu si žena menom Kodchakorn Tantiwiwatkul kúpila morské slimáky. Tie ju vyšli na dve eurá. Keď ich začala krájať na menšie kúsky, zistila, že jedna z ulít slimákov má vo vnútri guľatý oranžový predmet. Pôvodne si myslela, že to je kúsok skaly. Šokovalo ju, keď zistila, že v skutočnosti išlo o šesťgramovú vzácnu perlu Melo s priemerom 1,5 cm, ktorá by v závislosti od jej kvality mohla stáť malé imanie. V obave, že predajca, ktorý jej predal slimáky bude chcieť, aby ju vrátila, Kodchakorn a jej rodina tento nález tajili. Teraz, o tri mesiace neskôr, vyšla s pravdou von a plánuje z predaja vzácnej perly získať prostriedky potrebné na úhradu liečebných nákladov jej matky.

„Ukázala som to svojej matke a ona povedala, že je to perla Melo a  je veľmi cenná. Dokonca sme videli v televízii, že jeden rybár podobnú predal za veľmi vysokú sumu,“ povedala Kodchakorn, ktorej matka zúfalo potrebuje prostriedky na liečbu rakoviny. Účet za lekársku starostlivosť sa môže vyšplhať na viac ako 27 000 eur. Táto perla je ich jedinou nádejou na jej záchranu. Teraz s rodinou dúfajú, že nájdu potenciálnych kupcov, ktorí im za ňu ponúknu primeranú sumu. „Videla som príbehy iných ľudí, ktorí našli perly Melo a dokázali ich predať. Dúfam, že môžeme urobiť to isté, pretože peniaze budú veľkou pomocou,“ povedala Kodchakorn. Tieto perly môžu žiariť rôznymi farebnými odtieňmi, no oranžová je najcennejšia. Zvyčajne sa vyskytujú v Juhočínskom mori a Andamanskom mori pri pobreží Mjanmarska a produkujú ich dravé morské slimáky.

Kodchakorn nie je prvá, komu šťastie padlo do lona vďaka podobnému objavu. Nedávno objavil podobnú perlu v hodnote viac ako 70 000 eur jeden kamionista, ktorý ju ale predal len za tretinu jej ceny. A ďalšiu perlu v hodnote neuveriteľného štvrť milióna našiel teraz už nebohý rybár, ktorý s rodinou zbieral mušle na brehu. Všimol si vyradenú bójku vyplavenú na breh s množstvom mušlí vrátane troch prilepených škrupín slimáka. V jednej z nich sa ukrýval vzácny poklad.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bah

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Vlado Weiss ml. išiel s pravdou von: Končí?!
Jedna z najväčších rockových hviezd si želá dosiahnuť jednu vec: Po čom túži legendárny Ozzy Osbourne?
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Váš Tip
Dobrovoľní hasiči v Prešove oslavujú: Neuveriteľné, koľko rokov prešlo od ich vzniku!
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Poslancov čaká rokovanie: Tomuto zákonu sa venujú v zrýchlenom režime
(ilustr. foto)
Viete ako si správne umývať ruky? Je potrebné naučiť to už malé deti: Hlavná hygienička hovorí, ako na to
Foto
Bezvládne telo našiel kamarát: Náhle zomrel veľký talent († 20) svojho športu
Kráľovná Alžbeta II.  a kráľ Karol III.
Kto vie, čo by si o TOMTO myslela Alžbeta II. († 96)... Prečo to spravili až po jej SMRTI?!
Paštrnáková polievka s hruškami a orechmi
Foto
Omrzeli vás klasické polievky a chceli by ste ZMENU? Po týchto receptoch sa budete zalizovať ešte týždeň!
Pavel Novotný nevyberane zaútočil na Slováčkovu dcéru.
Český poslanec pochoval Aničku Slováčkovú, otec Felix vracia úder: S prasaťom sa nezaoberám!
Na dne jazera čakalo nepríjemné prekvapenie. (Ilustračné foto)
Váš Tip
V Humennom vyčistili jazierko na sídlisku: Na dne ich čakalo nepríjemné prekvapenie!
Ilustračné foto
Polícia zastrelila len 16-ročného chlapca: Zraneniam podľahol v nemocnici
(ilustračné foto).
Izraelská armáda pri nálete na Gazu zabila lídra teroristov: Čo má na svedomí?