Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.03.2021 20:22 | Šport | Futbal

Podarí sa mu presvedčiť Messiho? Sám vidí, že mužstvo má budúcnosť, tvrdí Koeman

Lionel Messi (33) síce strelil v odvete osemfinále Ligy majstrov obligátny gól, ale jeho FC Barcelona po remíze 1:1 na trávniku tímu Paríž Saint-Germain sa rozlúčil s najprestížnejšou klubovou futbalovou súťažou.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
A viacerí pozorovatelia vravia, že Messi sa týmto zápasom rozlúčil s Ligou majstrov v drese Kataláncov. Všeobecne sa očakáva, že v lete tohto roku z Barcelony odíde a namieriť by mohol práve do tímu PSG, kde hráva jeho niekdajší brazílsky spoluhráč Neymar.

Tieto špekulácie podporujú aj Messiho dobré vzťahy s hráčmi francúzskeho majstra. Po stredajšom zápase bol v družnom rozhovore s francúzskym útočníkom Kylianom Mbappém, objal sa s trénerom Mauriciom Pochettinom a ďalší krajan Ángel di María mu dokonca venoval bozk na rameno. Iného názoru je tréner FC Barcelona Ronald Koeman. Niekdajší holandský reprezentačný obranca ubezpečil fanúšikov FCB, že urobí všetko pre zotrvanie argentínskej legendy na Camp Nou.

"Leo sa sám rozhodne o svojej budúcnosti, nikto to neurobí za neho. Sám však vidí, že FC Barcelona je na správnej ceste a že toto mužstvo určite má budúcnosť. To by teda mohol byť dôvod na to, aby s nami zostal aj naďalej," vyhlásil Ronald Koeman.

Jeho slová podporujú zlepšené výsledky tímu v španielskych súťažiach. V La Lige sa Koemanov mančaft priblížil na 6 bodov lídrovi Atléticu Madrid a v Copa del Rey FC Barcelona nedávno po výsledkovom obrate vyradil FC Sevilla a postúpil do finále. Barcelona nepozná trpkosť prehry už v 16 domácich ligových zápasoch, mužstvo počas tohto obdobia dosiahlo 13 víťazstiev a 3 remízy.

 

Messi vyjadril presvedčenie odísť z Barcelony po takmer 20 rokoch už vlani v lete. To keď bol frustrovaný pod vplyvom vysokej prehry 2:8 v Lige majstrov s neskorším šampiónom Bayernom Mníchov a tiež výrazne kritizoval herný prejav mužstva. Napokon sa rozhodol naplniť zmluvu v Katalánsku a o svojich ďalších plánoch až dosiaľ verejne mlčal. Oficiálne sa chce rozhodnúť až po skončení tejto sezóny.

Čerstvo zvolený prezident FCB Joan Laporta je však presvedčený o tom, že práve on je ten správny muž na to, aby presvedčil Messiho o zotrvaní na Camp Nou. Španielske médiá dávajú väčšiu šancu tomu, že gólonosný Argentínčan predsa len odíde. Zároveň uznávajú, že nie je veľa klubov, ktoré by si ho mohli dovoliť zaplatiť. Messi zarába ročne 138 miliónov eur a ak by toľko niekto chcel venovať hráčovi pred jeho 34. narodeninami, tak jedine francúzsky PSG.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?
(ilustračná foto)
Mesto Košice mení organizáciu dopravy: V ktorých častiach treba zvýšiť opatrnosť?
Problem in woman
Tento druh rakoviny predstavuje čoraz väčšie riziko: Príznaky, pri ktorých je lepšie nezaváhať