Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.02.2021 18:30 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Mamička priviedla na svet 11. bábätko, plánuje pokračovať: Šialené, na čo sa rodičia odhodlali

Sú jedna veľká šťastná rodina. Manželom sa 29. novembra narodilo vytúžené bábätko, ktoré si s nadšením priviezli domov. Tam ho už čakalo ... a teraz sa podržte. Jeho desať starších súrodencov. Rodičia majú ďalšie plány.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Ako uvádza portál The Sun, manželia Chris (32) a Courtney Rogers (36) z amerického štátu Nové Mexiko sú hrdými rodičmi 11 detí. Mamička priviedla na svet šesť zdravých chlapcov a päť dievčat. V novembri 2020 privítali do rodiny sladkú Caris, ktorá však v dôsledku komplikovaného pôrodu potrebovala dostávať kyslík. „Koniec pôrodu bol drsný,“ priznala mamička, ktorá už pred začiatkom pôrodu tušila, že niečo nie je v poriadku. Nakoniec bola aj s dcérkou o niekoľko dní dlhšie v nemocnici, avšak teraz sú už v kruhu ich veľkej rodiny.

A ako taký život 13-člennej rodiny vyzerá? Rodičia si doprajú jedno rande ročne a celú rodinu prevážajú na 15-miestnej dodávke. Mesačne majú výdavky na stravu približne 1200 dolárov (995 eur) a od januára sa rozhodli seknúť so všetkými zbytočnými nákupmi, vďaka čomu by mohli mesačne ušetriť cez 1000 dolárov (830 eur). Oblečenie deti dedia od starších súrodencov a každý rok si doprajú týždennú dovolenku v kempe u ich príbuzných v Georgii, čo ich tiež vyjde približne 1000 dolárov.

 

Manželia si raz ročne doprajú aspoň deň voľna, kedy si vyrazia na rande. Naposledy sa tak stalo v novembri v roku 2019. „Išli sme do centra mesta a dali sme si jedlo vo viacerých reštauráciách,“ spomína Courtney a jedným dychom dodáva, že ich rodina je pre nich vždy na prvom mieste. Rodičia sa dokonca odhodlali všetky svoje deti vzdelávať doma.

„Chceli by sme mať 12 potomkov. Mať viac detí naraz s plienkami a veľa kočíkov je pre nás normálny život,“ priznáva hrdá mamička a podľa nej ďalší člen do rodiny pre ňu nie je až taký problém. „Nemyslím si, že to bude mať veľký vplyv na náš každodenný rozvrh. Jednoducho zapadnú a budeme pokračovať,“ uviedla Courtney, ktorá je podľa jej slov „veľmi rada tehotná“.

Mamička počas tehotenstiev nemávala ranné nevoľnosti a antikoncepciu z náboženských dôvodov odmieta. „Nikdy mi nebolo príjemné mať antikoncepciu, pretože sa mi nepáči myšlienka vziať si tabletku a mám rada veľkú rodinu. Veľmi rada vo svojom vnútri vychovávam ďalšie bábätko a rozmýšľam nad tým, aké bude a premýšľam nad menom,“ vysvetľuje mama 11 detí.

Svoju veľkú rodinu vedie ako hodinky. Vstáva 7:30, aby sa ubezpečila, že budú všetky deti do ôsmej hore a na raňajky zjedia cereálie a ovocie. Staršie deti pomáhajú s domácimi prácami, upratujú a počas dňa majú vyučovanie. Po niekoľkých hodinách idú vypomáhať na farmu.

Napriek tomu, že Svetová zdravotnícka organizácia odporúča ženám medzi tehotenstvami 18 až 24- mesačný odstup, Courtney si z toho veľkú hlavu nerobí. „Bolo mi povedané, že existuje väčšie riziko krvácania, ak máte veľa detí, ale nerobím si z toho starosti, pretože sa snažím rodiť v nemocnici, ktorá je na to pripravená. Ľudia, ktorí sa pýtajú, ako môžem venovať všetkým svojim deťom dostatočnú pozornosť, sú zvyčajne tí, ktorí pošlú svoje deti do školy,“ ukončila svoje rozprávanie Courtney.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke zľava minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) nad obcou Stavanisko.
Ministri hovorili pod Poľanou o návrhu zákona o ochrane prírody: Slovensko má výborné podmienky na ...
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Pneuservis v Rimavskej Robote zachvátili plamene: Zasahovať muselo vyše 30 hasičov!
Mužovi už pomôcť nedokázali.
Foto
Na Záhorí vedľa cesty našli ležať muža († 54): Záhadné okolnosti nešťastia
Foto
Nová hymna slovenských hokejistov: Na rockovom hite Tublatanky sa podieľal aj Šatan!
Obľúbená herečka Jennifer Aniston.
Foto
Jennifer Aniston zobrala fanúšikov do kúpeľne: Ukázala oveľa VIAC! Nespustíte z nej oči
Gregorová je známa svojou láskou k vareniu a pečeniu.
Gazdinka Hana Gregorová: Herečka za kulinárske skvosty minula majland!
V Pásme Gazy vládne napätie už dlhé roky (ilustračné foto).
Aktualizované
Kríza zažehnaná? Hamas kývol na návrh prímeria v Pásme Gazy: Ľudia sa radujú v uliciach
Vlajka Európskej únie a ruský prezident Vladimir Putin.
Rusi sa chystajú cvičiť s JADROVÝMI zbraňami: EÚ dvíha varovný prst, je to ďalším dôkazom, že...
Fotografia z miesta nehody.
Vážna dopravná nehoda v centre Turzovky: Na železničnom priecestí sa zrazil vlak s osobným autom!
Search and rescue forces search through a destroyed building with the help of rescue dogs.
Okamihy hrôzy v Juhoafrickej republike: Zrútila sa tam budova, pod troskami uviazli bezmocní ľudia!
Close-up photo of unrecognizable man having erectile problem in bedroom
Štíhle telo či lepší výkon v posteli? Páni si musia vybrať! Starosti im spôsobuje populárny liek
Paramedics in a rescue operation after a car crash
Stačila sekunda! Dievčatko († 4) z Česka sa udusilo párkom v rohlíku: Ani rýchla pomoc nepomohla